سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صفحه‌ نمایش هایی که خودشان را ترمیم می‌ کنند

محققان به دنبال ساخت پلیمر‌های خود ترمیم کننده هستند که می‌ تواند در صفحه نمایش گوشی‌ ها مورد استفاده قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از phys، اگر کاربران تلفن‌های هوشمند، در برهه‌ای از زمان شکسته شدن صفحه نمایش گوشی خودشان را تجربه کرده اند. این مشکل آزار دهنده می‌تواند کاربران را نگران کند و از طرفی هم تعمیر دوباره آن بسیار هزینه بر خواهد بود. دو محقق گروه تحقیقاتی دانشکده هنر و علوم در دانشگاه کنکوردیا، در حال بررسی روش‌هایی هستند که با استفاده از آن بتوان صفحه نمایش تلفن‌های همراه را ترمیم کرد. تحقیقات آنها استفاده‌های وسیع‌تر و بیشتری نیز خواهد داشت.

تویینکال پاتل، نویسنده مقاله «نانوژنراتور‌های قابل پردازش که خود را ترمیم می‌کنند» در این باره توضیح داد: "یکی از مشکلات عمده در این نوع پروژه‌ها حفظ تعادل بین خواص مکانیکی و خود ترمیمی است. این تحقیق به دلیل اینکه روی دما متمرکز شده است با تحقیقات و کار‌های مشابه در این زمینه متفاوت است." او در ادامه گفت: "هدف ما این نیست که با افزودن توانایی پویا برای خود ترمیمی آسیب‌ها و خراش‌ها، استحکام شبکه را ایجاد کنیم. ما بر روی دستیابی به بهبود کامل خراش‌ها آن هم در دمای اتاق تمرکز می‌کنیم. این ویژگی تحقیقات ما را از دیگران متمایز می‌کند."

صرفه جویی در وقت و هزینه

این تیم شبکه‌های پلیمری خود ترمیم کننده را از طریق مسیر‌های مصنوعی بسیار ساده ایجاد کردند. این مواد توسعه یافته نتایج قابل توجه و موفقی را در دمای اتاق نشان داده اند. پوتانا گاندی نلپالی، یکی دیگر از پایه‌های این تحقیقات و و نویسنده مقاله می‌گوید: "این مواد می‌توانند با استفاده از مکانیسم خود ترمیمی به سرعت آسیب‌ها و ترک‌ها را ترمیم کنند. این مواد باعث صرفه جویی در وقت و هزینه مصرف کنندگان می‌شود و در عین حال طول عمر مواد مورد استفاده را افزایش و بار زیست محیطی را کاهش می‌دهد."

این فناوری دیگر چه کاری می‌تواند انجام دهد؟

پاتل افزود: "من قصد دارم در آینده از شبکه‌های پلیمریِ خود ترمیم کننده برای بهبود و افزایش عمر باتری نانو ژنراتور‌های تریبوالکتریک استفاده کنم. این فناوری به دستگاه اجازه می‌دهد تا انرژی را ذخیره کرده و در صورت حرکت مکرر، آن را به برق تبدیل کند. می‌توانید به چراغ‌های LED فکر کنید که هنگام عبور از کنار آن‌ها فعال می‌شوند."

او در پایان گفت: "همین فناوری قطعا می‌تواند برای افزایش طول عمر باتری‌های تلفن همراه استفاده شود. در آینده، ما می‌توانیم باتری های تلفن همراه را فقط با راه رفتن شارژ کنیم."


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.