به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، پس از آنکه مقامات انگلیس اعلام کردند باید درباره پروتکل ایرلند شمالی دوباره با اتحادیه اروپا مذاکره کنند، اختلافات میان جمهوری ایرلند و انگلیس از یکسو و اتحادیه اروپا و انگلیس از سوی دیگر بالا گرفت.
بر این اساس، پروتکل ایرلند شمالی که در اکتبر سال ۲۰۲۰ به امضای نخست وزیر انگلیس رسید، بخشی از توافقنامه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت است که بر اساس آن لندن به طور رسمی در ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ از اتحادیه اروپا خارج شد.
بر اساس این پروتکل، نباید واردات کالا و خدمات از اتحادیه اروپا به ایرلند شمالی مشمول تعرفههای گمرکی انگلیس شود و لندن ملزم به رعایت قوانین اتحادیه اروپا در زمینه تجارت کالا و خدمات است که تعرفه گمرکی صفر درصدی را برای واردات و صادرات کالا و خدمات در نظر گرفته است.
از طرف دیگر، مقامات انگلیس اصرار دارند نمیتوانند واردات کالا از اتحادیه اروپا به ایرلند شمالی را تحمل کنند، زیرا این امر میتواند بر بازار داخلی انگلیس آسیب برساند. از سوی دیگر، لندن میخواهد بسیاری از کالاهای خود را به ایرلند شمالی بدون رعایت استانداردهای اروپایی ارسال کند که عملاً به عنوان بخشی از بازار واحد اروپا، ملزم به اجرای قوانین گمرکی این اتحادیه و پیروی از قوانین آن در مورد استانداردهای محصول است.
دولتهای انگلیس و جمهوری ایرلند بر سر اظهارات دیوید فراست، وزیر امور برگزیت انگلیس به انتقاد از هم پرداختند. دیوید فراست بر تمایل کشورش برای دستیابی به تغییرات قابل توجه در پروتکل ایرلند شمالی تاکید کرده است که مقامات ایرلندی و اروپایی با آن مخالفند.
انتهای پیام/