سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تکنیک‌هایی برای مدیریت بهتر خشم

برای مدیریت بهتر خشم لازم است ابتدا تفاوت بین کلمه خشم، خصومت و پرخاشگری را بدانیم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، دکتر لیلا رازقیان روانپزشک و رییس بیمارستان استاد محرری اظهار کرد: خشم یک هیجان طبیعی است، خصومت یک هیجان طبیعی است که با ارزیابی منفی شناختی همراه شده است و پرخاشگری شامل هیجان و ارزیابی منفی شناختی باضافه واکنش رفتاری ناسالم است.

او ادامه داد: در مدیریت خشم اجازه نمی‌دهیم هیجان به خصومت و پرخاشگری تبدیل شود و رفتار خود را کنترل می‌کنیم.

روانپزشک و رییس بیمارستان استاد محرری تصریح کرد: گام اول در مدیریت خشم آموزش روانی است که باید فرد پدیده خشم را کامل بشناسد و پس از آن باید باور‌های تسهیل کننده خشم شناسایی شود و به چالش با آن‌ها پرداخته شود.

او افزود: در هنگام عصبانی شدن باید آنچه در پس عصبانیت قرار دارد را جستجو کنیم و از خود بپرسیم، به طور دقیق از چه چیزی عصبانی هستیم؟

این روانپزشک اضافه کرد: گاهی ممکن است برای چند دقیقه دیر رسیدن همکاران دچار خشم نامتناسب با کار او باشیم که نشانه این است که مساله بزرگتری در پشت آن وجود دارد که باید آن را حل و فصل کنیم.

راهکار‌های کاهش خشم

او ادامه داد: تنفس عمیق می‌تواند باعث کاهش خشم شود، چون اجزای جسمانی و فیزیولوزیک نقش مهمی در پیدایش خشم دارد. فشار خون، ضربان قلب، تعداد تنفس و دیگر علائم حیاتی بدن در زمان عصبانیت فعال‌تر می‌شوند و به کمک تنفس عمیق می‌توانیم این شرایط را بهبود دهیم.

رییس بیمارستان استاد محرری افزود: باید سعی کنیم در زمان عصبانیت از دادن پاسخ به دیگران خودداری کنیم و محیط را به طور موقت ترک کنیم.

او با بیان اینکه گاهی وقت‌ها دور شدن برای مدت کوتاه باعث آرام‌تر شدن می‌شود، گفت: از حواس خود مانند حواس بینایی، بویایی و شنوایی استفاده کنیم تا اضطراب کاهش یابد. به عنوان مثال به موسیقی دلخواه گوش کنیم یا به تصاویر زیبا مانند طبیعت نگاه کنیم.

رازقیان بیان کرد: گاهی می‌توان از شوخ طبعی برای آرام کردن خود استفاده کرد. این روش باعث می‌شود بدون آنکه حالت تدافعی در دیگران ایجاد کنیم، نقطه نظرات خود را بیان کنیم.

او با بیان اینکه برای جلوگیری از خشم بیجا باید اساس رابطه بین فردی، بر اساس مذاکره و گفتگو بنا شود، تصریح کرد: در هنگام خشم و عصبانیت می‌توان از تکنیک سکوت استفاده کرد، چون در سکوت می‌توان شرایط و اتفاقات را بازسازی کرد و راهکار مناسب پیدا کرد.

رییس بیمارستان استاد محرری تصریح کرد: اگر تعداد دفعاتی که به صورت غیرقابل کنترل خشمگین می‌شویم زیاد باشد و در عملکرد شغلی یا خانوادگی مشکل ایجاد کند، نیاز است به روانپزشک مراجعه شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.