آنچه برای داشتن یک فرزند موفق لازم است

کودکی فرصت مغتنمی برای شکل گیری شخصیت و تبلور احساسات نیک در بچه هاست و شخصیت هر فرد نسبت به شرایط مختلف زندگی از دوران کودکی تأثیر می‌پذیرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ندا خورشیدیان مسئول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز اظهار کرد: این روز‌ها والدین تلاش می‌کنند تا محبت و توجه خود را در قالب فراوانی اطلاعات به فرزندانشان نشان دهند، در واقع آن‌ها ذهن فرزندانشان را مملو از اطلاعات می‌کنند تا شاید در آینده بتوانند از آن‌ها بهره‌مند شوند، به گونه‌ای که به نظر می‌رسد نگاه والدین به آینده تا حدی پر رنگ و غلیظ شده که ابتدایی‌ترین موضوعات پرورشی و تربیتی فرزندان فراموش شده است.

او ادامه داد: اغلب پدر و مادر‌ها سبد آموزشی فرزندان خود را به کلاس فوق برنامه خلاصه کرده‌اند و باور دارند که اگر بتوانند بچه‌هایشان را در مدارس تیزهوشان نام نویسی کنند، وظیفه والدی را تمام کرده‌اند، در حالی که اساس خوشبختی فرزندان در آینده به موضوعاتی نظیر عزت نفس، خودباوری، خوش بینی، ارتباط با دیگران، شوق به زندگی و روحیه شکست ناپذیری بستگی دارد.

والدین و سوء تفاهم‌های تربیتی

مسئول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز افزود: توجه به احساس بچه‌ها و پرورش روان آن‌ها به منزله نام نویسی فرزند در کلاس موسیقی، نقاشی و سفال نیست و والدین باید از این سوء تفاهم خارج شوند، چرا که توجه به احساس نسل جدید یعنی اینکه پدر و مادر‌ها تلاش کنند حس ارزشمند بودن، خودآگاهی، آرامش و امنیت ذهنی و کنترل خشم و ناراحتی را در نسل جدید القا کنند.

او گفت: سبد آموزشی بچه‌ها به شکلی چیده شده که در آینده فرزندانمان کارمندان و مختصصان خوب و با دانشی شوند، در حالی که بچه‌ها باید به عنوان یک نیروی انسانی مولد تربیت شوند و آموزش‌ها با محوریت این مدل جدید پرورشی صورت گیرد.

عزت نفس و نقش آن در موفقیت فرزندان

خورشیدیان اضافه کرد: عزت نفس بر موفقیت‌های کودک در تمام زمینه‌ها تأثیر بسیاری دارد؛ به عنوان مثال کودکانی که احساس خوبی درباره توانایی‌های خود دارند، اغلب بهتر از کودکانی که عزت نفس خوبی ندارند، درس می‌خوانند، همچنین تحقیقات حاکی از آن است که بسیاری از رفتار‌های آسیب‌زای کودکان مانند بزهکاری، مصرف سیگار، افت تحصیلی و پرخاشگری ناشی از ضعف عزت نفس در کودکان است.

دوران کودکی

چگونه عزت نفس فرزند تقویت می‌شود؟

او با بیان اینکه توجه به احساس فرزندان، یکی راهکار‌های تقویت عزت نفس در آن هاست؛ ادامه داد: هنگامی که به شادی یا ناراحتی کودکتان توجهی نمی‌شود و واکنشی اتفاق نمی‌افتد، در واقع احساسات او را جدی نمی‌گیرید و او را مورد بی‌توجهی قرار می‌دهید، بدین ترتیب عزت نفس کودک تان از بین می‌رود.

مسئول واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز تصریح کرد: بسیاری از والدین فکر می‌کنند جنگیدن و شکست خوردن باعث کاهش عزت نفس کودک می‌شود، در حالی‌که این اتفاق یک فرصت طلایی برای ساختن عزت نفس در کودک است.

او با بیان اینکه کودکی فرصت مغتنمی برای شکل گیری شخصیت و تبلور احساسات نیک در بچه هاست؛ اضافه کرد: احساسات دوران کودکی زندگی افراد را در بزرگسالی درگیر خود می‌کند و شخصیت هر فرد نسبت به شرایط مختلف زندگی از همان دوران کودکی تأثیر می‌پذیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار