سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مسافربر‌های شخصی خرم آباد - الشتر و سلامت مردم در امتداد کرونا

دخترک بازیگوش‌تر از این حرف‌ها است، هرچقدر که مادر اصرار دارد ماسک طرح دار گربه‌ایش را برای در امان ماندن از کرونا روی صورتش حفظ کند، با شیطنت‌های کودکانه، ماسک را برمی دارد.

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  ازخرم آباد،هنوز تعداد مسافران خودرو تکمیل نشده و راننده به درب ماشینش تکیه داده و تمام افراد در حال عبور را با دقت می‌نگرد که مبادا مسافری به خودرو‌های پارک کرده کناری مراجعه کند، با صدای بلند داد می‌زند: الشتر، الشتر، رو به خانمی که ساک دستی بزرگی را با مرارت حمل می‌کند، می‌گوید همشیره الشتر می‌روی؟ خانم مسن خودرو را براندازی می‌کند و از راننده می‌پرسد صندلی عقب چند نفر می‌نشینند؟ مرد که فهمیده منظور خانم چیست می‌گوید آن خانم که نشسته کرایه یک نفر را می‌دهد، شما که تشریف بیاوری حرکت می‌کنیم.

زن که از چهره اش پیداست خیلی اطمینان از حرف راننده ندارد، با اکراه و برای در امان ماندن از گرمای نیمروز، به ناچار روی صندلی جلو می‌نشیند و ساک دستی اش را به سختی جلوی پایش جا می‌دهد.

دخترک و مادر هنوز در حال کلنجار برای استفاده از ماسک هستند، دخترک با شیطنت تمام روی صندلیش نیم خیز شده و در حالی که دست از صندلی جلو گرفته است با ذوق آدم‌های در حال عبور بیرون را تماشا می‌کند و گاهی هم دستش را بر دهان می‌گذارد و مادر عصبانی به او می‌گوید مگر نگفتم دستت را روی صورتت نگذار، دوست داری مثل سمانه کرونا بگیری و بیمارستان بروی؟

دخترک کمی می‌ترسد و ماسک را اینبار روی بینی اش جا می‌دهد و نگاهی به خانم مسن نشسته روی صندلی جلو می‌اندازد گویی می‌خواهد نظر او را در مورد ماسک بداند، خانم مسن که هم کلافه به نظر می‌رسد و هم گویی دریافته تا پایان مقصد با دخترکی شیطان و بازیگوش همسفر شده است سرش را کمی به عقب برمی گرداند و رو به دخترک می‌گوید: عزیزم اگر ماسک نزنی مریض می‌شوی، بنشین و حرف مادرت را گوش کن.

خانم مسن سرش را کمی از پنجره ماشین بیرون می‌برد و رو به راننده که هنوز چشمش دنبال تور کردن مسافر است با لحنی شاکی می‌گوید: مگر چند مسافر می‌خواهی سوار این ابوطیاره کنی، کرونا بیداد می‌کند، نمی‌خواهی که مریضمان کنی؟

راننده که گویی خیلی اعتقادی به کرونا ندارد با لبخندی مسافر راضی کن می‌گوید:‌ای خواهر، کرونا تا قیامت دست از سر ما برنمی دارد، نان زن و بچه ما هم در همین دو قرانی است که از مسافرکشی گیرمان می‌آید، این را می‌گوید و آخرین مسافر را هم که پسر جوانی است همچون غنیمتی به موقع، با خوشحالی به سمت درب عقب خودرو برای سوار شدن هدایت می‌کند.

دخترک در حالی که با بند کفشش بازی می‌کند کمی خود را در آغوش مادر جمع و جور می‌کند و رد چشمانش دنبال تماشای پسر جوان در حال نشستن روی صندلی عقب است، اعتراض من و مادر دخترک به جایی نمی‌رسد و راننده پیروز این مشاجره لفظی است، پسر جوان که پیداست از این وضعیت شرم کرده است با خجالت می‌گوید آقای راننده اشکالی ندارد من پیاده می‌شوم تا خانوم‌ها هم راحت باشند.

خانم مسن این بار به میان بحث آمده و می‌گوید: بنشین پسرم کاری است که شده، مقصر تو نیستی، این روز‌ها راننده‌ها حاضر نیستند به خاطر حفظ سلامت خودشان هم که شده یک مسافر کمتر سوار کنند.

راننده که گویی شادمان از تکمیل مسافران و رضایت دادن آن‌ها به ماندن مسافر اضافه است در حالی که ماشین را برای حرکت آماده می‌کند با خنده می‌گوید: این الکل است، همه می‌توانید استفاده کنید، ماشین را قبل از نشستن همه ضدعفونی کرده ام، همه هم که خداراشکر ماسک دارید، خاطرتان آسوده باشد مشکلی برایتان پیش نمی‌آید، کرونا آنقدر‌ها هم ترس ندارد، ماسک که داشته باشید همه چیز حل است.

پسر جوان که گویی تلاش دارد یخ اضافه بودن حضور خود را در ماشین با وارد شدن به بحث مسافران آب کند، در حالی که ماسکش را برای صحبت روی صورت جابجا می‌کند، می‌گوید: یک لایه پارچه به تنهایی که جان ما را نجات نمی‌دهد، واکسن هم مهم است که فعلا ما جوانان باید صبر کنیم.

راننده هم این بار خوشحال است که بحث مسافران به سمت موضوع واکسن منحرف شده است، باجدیت تمام وارد بحث شده و سعی می‌کند با پیازداغ کردن آن، موضوع سوار کردن مسافر اضافه را به حاشیه ببرد.

این تنها روایتی از یک خودروی مسافربر شخصی برون شهری بود که روزانه شاید صد‌ها مسافر را از مبدا به مقصد جابجا می‌کنند و به دلیل اینکه زیر نظر مستقیم راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیستند، از قانون سوار کردن سه مسافر تبعیت نمی‌کنند و برخی حتی پا را فراتر از این قانون می‌گذارند و برای از دست ندادن مسافر، با احتساب کودکانی که در آغوش پدر و مادرشان نشسته اند، حاضر به سوار کردن بیش از چهار نفر هم می‌شوند بدون آنکه به سلامت مردم فکر کنند.

این روز‌ها رعایت شیوه نامه های بهداشتی در خودرو‌های مسافربر شخصی مسیر‌های برون شهری بسیار پایین است و مسافران این وسایط نقلیه تضمینی برای در امان ماندن از کرونا و حفظ سلامت خود ندارند.

یکی از مسافران مسیر الشتر به خرم آبادگفت: تعداد خودرو‌های تاکسی کم است در حالی که هر ساعتی از روز تعداد بسیاری از خودرو‌های مسافربر شخصی در این مسیر حضور دارند و مسافران ترجیح می‌دهند برای جلوگیری از معطل ماندن از همین خودرو‌ها استفاده کنند ضمن اینکه برخی از آن‌ها کرایه مسیر را کمتر می‌گیرند که مسافر وسوسه شود.

این مرد جوان که به دلیل کارش روزانه در همین مسیر رفت و آمد دارد، معتقد است شیوه نامه های بهداشتی آنطور که باید در این خودرو‌ها رعایت نمی‌شود و رانندگان تنها به زدن یک ماسک بسنده می‌کنند می‌گوید: چنانچه مسافری هم بدون ماسک باشد وی را اجبار به استفاده از ماسک نمی‌کنند در حالی که این موارد از سوی رانندگان تاکسی تاحدودی بسیاری رعایت می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم نظارت بر فعالیت این خودرو‌ها و ساماندهی آن‌ها به منظور حفظ سلامت شهروندان ادامه داد: متاسفانه اوایل شیوع کرونا رعایت شیوه نامه های بهداشتی از سوی مردم و رانندگان با جدیت بیشتری پیگیری می‌شد در حالی که اکنون چندان توجهی به این موارد نمی‌شود.

یکی از رانندگانی که در این مسیر مشغول کار است می‌گوید: ما به خاطر سلامت خودمان هم که شده روزانه با الکل ماشین را ضدعفونی و اکثرا هم از ماسک استفاده می‌کنیم.

وی افزود: مگر در روز چند سرویس مسافر نصیبمان می‌شود که فقط سه نفر سوار کنیم؟ پول بنزین، کرایه خانه، قسط وام، خرجی زن و بچه و همین ماسک و الکل و هزار بدبختی دیگر هم که به هزینه هایمان اضافه می‌شود را باید در نظر گرفت.

رییس راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان سلسله نیز در این باره اظهار داشت: ابلاغیه طرح الزام فاصله گذاری اجتماعی و سلامت محیط کار در ناوگان تاکسیرانی برون شهری که براساس آن رانندگان موظف هستند حداکثر سه مسافر را سوار کنند، همچنان به قوت خود باقیست.

محسن ملکی با اشاره به فعالیت ۱۸ دستگاه تاکسی برون شهری در مسیر الشتر - خرم آباد و بالعکس افزود: مبنای محاسبه کرایه تاکسی سه مسافر است تا ضرر رانندگان جبران شود و اگر راننده، مبنای کرایه دریافتی را بر سوار کردن سه مسافر بگذارد و چهار نفر را سوار کند، تخلف کرده و باید با وی برخورد شود.

وی با بیان اینکه نظارت بر خودرو‌های مسافری شخصی جزو وظایف راهداری نیست بیان کرد: اگر راننده تاکسی شیوه نامه های بهداشتی همچون زدن ماسک یا استفاده از مواد ضدعفونی کننده را رعایت نکرده، بیش از سه نفر را سوار کند و از این ابلاغیه تبعیت نکند، مسافران می‌توانند ضمن یادداشت کردن شماره پلاک تاکسی مربوطه، مراتب را جهت پیگیری به اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان اطلاع دهند.

فرمانده پلیس راه سلسله و دلفان  اظهار داشت: رانندگان تاکسی‌های برون شهری باید از دستورالعمل سوار کردن سه مسافر در ابلاغ طرح الزام فاصله‌گذاری اجتماعی تبعیت کنند و براین اساس سوار کردن چهار مسافر در تاکسی تخلف است.

سرهنگ علی راست عبادی با انتقاد از عدم نظارت بر فعالیت خودرو‌های مسافرب رشخصی برون شهری، تصریح کرد: متاسفانه رعایت شیوه نامه های بهداشتی در این خودرو‌ها به دلیل عدم نظارت بسیار پایین است و هیچ قانون خاصی بر نحوه سوار کردن مسافر بر این خودرو‌ها حاکم نیست.

وی با اشاره به اعمال جریمه ۳۰ هزار تومانی رانندگان متخلف عنوان کرد: سوار کردن سه مسافر و استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده نیازمند همکاری و مساعدت مردم است و مسافران باید خودشان در تاکسی یا خودرو‌های مسافربرشخصی برون شهری که بیش از سه مسافر دارند، سوار نشوند و تخطی راننده را اعلام کنند که در واقع رعایت این امر نیاز به مشارکت عمومی دارد.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان گفت: استقبال از شبکه حمل و نقل مسافربری عمومی به دلیل شیوع ویروس کرونا کاهش یافته و مسوولین باید مردم را به استفاده از این ناوگان ترغیب کنند چراکه با ادامه روند کنونی، خسارت به فعالان این بخش افزایش می‌یابد.

میثم قدمی افزود: همچنین باتوجه به اینکه تعدادی از رانندگان و شرکت داران حوزه مسافربری استان نیز به کرونا مبتلا شدند و جان باختند دستگاه متولی امر سلامت باید توجه بیشتری به این حوزه داشته باشند و ماسک و الکل را به قیمت کارخانه در اختیار آن‌ها قرار دهد.

وی ادامه داد: به دلیل ضرر کرونا به شرکت‌های مسافربری و کاهش توان مالی آنها، نمی‌توانیم تامین ماسک و الکل از سمت رانندگان را برای مسافران اجباری کنیم.

قدمی اظهار داشت: پایانه‌های مسافربری مکان‌های پرخطری برای انتقال ویروس کرونا هستند بنابراین خدمات به مسافران بدون ماسک ارائه نمی‌شود و خودرو‌ها پس از هر سفر ضدعفونی می‌شوند.

وی گفت: رانندگان فعال ناوگان حمل و نقل عمومی ۶ میلیون تومان و شرکت داران این حوزه به ازای هر نفر نیروی کار بیمه شده، ۱۲ میلیون تومان تسهیلات خسارت کرونا دریافت می‌کنند که دریافت این تسهیلات بدون ضامن بانکی است و با سه ماه تنفس و سود ۱۲ درصد در مدت ۲۴ ماه بازپرداخت می‌شود.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان گفت: ۱۲ هزار راننده و شرکت‌دار ناوگان حمل و نقل عمومی استان به دلیل کاهش تقاضای سفر ناشی از شیوع کرونا متضرر شده‌اند.

قدمی اظهار کرد: تعداد ناوگان باری لرستان ۹ هزار و ۱۶ دستگاه و ناوگان مسافربری آن یک هزار و ۱۹۴ دستگاه است و ۹۳ شرکت حمل و نقل باری و ۸۸ شرکت حمل و نقل مسافری در استان فعال هستند.

رییس پلیس راه لرستان نیز به ایرنا گفت: اگر راننده‌ای اقدام به سوار کردن مسافر بیش از دستورالمل ستاد کرونا نماید، متخلف تلقی می‌شود، پس از تایید میزان تخلفات، به اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای معرفی خواهد شد و پس از تشکیل پرونده برای تعیین رای به کمیسیون ارجاع داده می‌شود.

سرهنگ مصطفی دالوند افزود: برابر قانون، رانندگان موظف به رعایت نکات بهداشتی می‌باشند و به دلیل شیوع ویروس کرونا سلامتی مسافران در اولویت قرار دارد، همچنین در طول سفر استفاده از ماسک از سوی رانندگان و مسافران الزامی است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.