سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از سیاه چاله‌ ها چه می‌دانید؟ / یک سیاه چاله عظیم در مرکز کهکشان راه شیری وجود دارد

آندریا قز، ستاره شناس از وجود یک شی نامرئی و سنگین در مرکز کهکشان راه شیری خبر داده و از آن به عنوان سیاه چاله عظیم یاد می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ethz، آندریا قز، برنده جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۰، زندگی حرفه‌ای خود را به عنوان ستاره شناس و اخترفیزیکدان وقف یافتن پاسخ سوالاتی نظیر اینکه آیا واقعاً این امکان وجود دارد که در هسته هر کهکشان یک سیاه چاله ابرجرم وجود داشته باشد، کرده است. اگرچه جامعه علمی وجود سیاه چاله‌ها را تایید کرده، اما ماهیت آن‌ها همچنان یک راز است. تاکنون هیچ گونه توضیح منطقی برای چگونگی شکل گیری سیاه چاله‌های عظیم و نقش آن‌ها در پیدایش و تکامل کل کهکشان‌ها ارائه نشده است. براساس یک نظریه رایج، آن‌ها ممکن است در اثر ادغام سیاه چاله‌های ستاره‌ای ایجاد شده باشند.

در مورد کهکشان راه شیری، اکنون به طور کلی از نظر نظری و تجربی پذیرفته شده که یک سیاه چاله ابرجرم در مرکز آن وجود دارد و نام آن Sagittarius A است. در حال حاضر راینهارد جنزل، مدیر موسسه ماکس پلانک و آندریا قز، استاد فیزیک و نجوم در دانشگاه کالیفرنیا قاطع‌ترین شواهد تجربی را ارائه کرده اند.

سیاه چاله‌ چیست؟

از دیدگاه فیزیکی، سیاه چاله‌ها در واقع اجسام بسیار فشرده‌ای با جرم فوق العاده زیاد و نیروی گرانش قوی هستند، به حدی که هر چیزی را که به منطقه ورودی آن‌ها راه پیدا می‌کند، به درون خود می‌کشند. ستارگان، خورشید و حتی نور نمی‌توانند از یک سیاه چاله فرار کنند. جنزل و قز از فناوری و ابزار اندازه گیری پیشرفته‌ای شامل تکنیک‌های نوری و تصویربرداری با وضوح بالا برای اثبات شی نامرئی و فوق العاده سنگین در قلب راه شیری استفاده کردند.

فیلیپ جتزر، اخترفیزیکدان و استاد دانشگاه زوریخ می‌گوید استعداد استثنایی قز در ساختن سازه‌ها به او امکان می‌دهد تا به طور مداوم فناوری اندازه گیری مورد نیاز برای مشاهده سیاه چاله‌ها را توسعه داده و بهبود بخشد. جتزر در حال تحقیق درباره شکل گیری سیاه چاله‌های فوق العاده بزرگ در ارتباط با ماهواره تحقیقاتی ESA LISA  است. محققان ETH زوریخ در این پروژه مشارکت دارند که انتظار می‌رود داده‌های اندازه گیری جدیدی در مورد امواج گرانشی از فضا ارائه دهند.

قز بر فناوری‌های اندازه گیری متمرکز است که می‌تواند برای رصد ستارگان و فضای بین آن‌ها و همچنین کهکشان‌ها و مراکز آن‌ها از زمین مورد استفاده قرار گیرد. او معمولاً تصاویر خود را با استفاده از تلسکوپ‌های ۱۰ متری واقع در رصدخانه کک در هاوایی ثبت می‌کند.

یافته های قز و همکارانش

قز از دهه ۱۹۹۰ تاکنون تکنیک‌های نوری و آشکارساز‌های مادون قرمز را در مورد اجرام آسمانی و شی‌های نامرئی تصحیح کرده و تصاویر با کیفیتی از آن‌ها را به ثبت رسانده است. او تشخیص داد که هزاران ستاره در اطراف یک شی نامرئی در مرکز کهکشان راه شیری وجود دارند. علاوه بر این، این جسم مرکزی باید بسیار کوچک باشد، زیرا ستارگان بدون برخورد با آن‌ها بدون هیچ گونه تلاقی از مدار خود پیروی می‌کنند.

سرعت بالای ستارگان تا چهار درصد سرعت نور نیز نشان می‌دهد که این جسم فوق العاده سنگین است و با حرکت گرانشی عظیم خود بر حرکت ستارگان تأثیر می‌گذارد. در واقع، جرم این جسم تقریباً چهار میلیون برابر خورشید ما است. بر اساس این یافته‌ها به نظر می‌رسد که این جسم یک سیاه چاله ابرجرم باشد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۵۷ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
ما نباید دین رو به علم گره بزنیم یعنی از دین برای اثبات نظریه علمی استفاده کنیم. امکان دارد فردا روز خلاف نظریه علمی ثابت شد انوقت دین هست که زیر سوال می رود.
ali choopani
۰۱:۳۵ ۰۲ فروردين ۱۴۰۱
من نظریه راجب سیاه چاله با ازمایش ونظریه راجب ابستایی موجودات یا توقف زمان با ازمابش کجا ارایه دهم
ناشناس
۱۸:۰۹ ۱۲ شهريور ۱۴۰۰
جان
ناشناس
۰۲:۲۸ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
من توهین نمی کنم ولی لطفا علم رو با دین مقایسه نکنید این دو تا بحسشون جداس
Mostafa
۲۲:۱۲ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
کل علم دین اسلام است داداش من.همه ی این چیزایی که علم داره یکی بهش دست پیدا میکنه همش تو کتاب دین اسلام یعنی قرآن که بزرگترین معجزه پیامبر اسلام نوشته شده.فقط حیف که ما عرضه نداریم رمز گشاییش کنیم.در قران از دریاهای متصل گفته از ستاره از کهکشان ماه و خورشیدو اتم وهسته اتم و دیگر حیات های موجود گفته.پیامبر اسلام گفت من شهر علم هستم و علی امیرالمومنین دوازه ان شهر.واین قران و دین کتاب همان پیامبریست که شهر علم بود.
ناشناس
۰۸:۱۷ ۰۹ شهريور ۱۴۰۰
بیشتر مردم میگویند قیامت نزدیک است همی صور اسرافیل است بخیر
سیامک
۱۱:۳۰ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
ءأَنتُمْ أَشَدُّ خَلْقًا أَمِ السَّمَاء بَنَاهَا ـ رَفَعَ سَمْكَهَا فَسَوَّاهَا
آیا خلقت شما سخت‌تر است یا آفرینش آسمان كه خدایش بنا و سقف آن را بالا برده و آن را منظم ساخته است
“نازعات ـ ۲۷ -۲۸”
ناشناس
۰۰:۱۹ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
خداوند در قرآن فرموده اند:
فَلا أُقْسِمُ بِالْخُنَّسِ (١٥)الْجَوَارِ الْکُنَّسِ (١٦)وَاللَّیْلِ إِذَا عَسْعَسَ (١٧)وَالصُّبْحِ إِذَا تَنَفَّسَ (١٨)إِنَّهُ لَقَوْلُ رَسُولٍ کَرِیمٍ (١٩) (تکویر)

۱۵. به راستی سوگند به اختران بازآینده نمی خورم. ۱۶. آن روندگان نهان شونده. ۱۷. و به شب چون تاریک شود. ۱۸. و به سپیده چون بدمد. ۱۹. که این سخن فرستاده ای است بزرگوار(جبرئیل). سوره تکویر
اشاره مستقیم به سیاه چاله ها
ناشناس
۱۴:۳۲ ۰۹ شهريور ۱۴۰۰
چه ربطی داشت به سیاه چاله!!!!
م
۲۲:۵۵ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
خوبه
ناشناس
۱۵:۴۶ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
خیلی عالی بود
جاوید
۱۴:۱۷ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
چاله هایی هستن ک توشون سیاهه

هرکی هر سوال دیگه ای هم داشت بپرسه برای رضای خدا جواب سوالاتونو میدم
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
خخخخخ
ناشناس
۱۰:۴۰ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
سلام سیاه چاله هابه گفته علی بن ابیطالب(ع)محل عبورازیک آسمان به آسمان دیگراست ،تعجب نکنیدحرف آن بزرگواردرنهج البلاغه است،بله یک روزانسان اینکارراخواهدکرد!
علیرضا
۱۳:۲۰ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
راست میگی؟اولین باره میشنوم.یا امیرالمومنین
ناشناس
۱۴:۰۰ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
در کدوم خطبه هست ؟ میشه منبع دقیق بفرمایید ؟
ناشناس
۱۵:۲۲ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
خوبه نگفت، درقرآن آمده!!!
علی
۰۹:۳۱ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
منبع سند داری کدام آیه ؟ کدام منبر خطبه ممنون.؟َ!
امیر
۱۱:۴۸ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
کجای نحج البلاغه است میشه بگین
سربازولایت
۱۱:۰۵ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
از سخنان حضرت على(ع) درمورد خلقت جهان نتيجه گرفته مى شود كه ،دو انفجارگونه ى آغازين باعث شكل گيرى جهان شده است:
1ـ انفجارگونه ى اوّل: كه فضا، زمان وماده بوجود آورد. سپس ماده خلق شده به صورت آب انبساط پيدا كرد. امّا نيروى گرانش پس از مدتى آن آب را از هر سو گرد آورده و به صورت درياى جوشان در يك جا جمع كرد.
2ـ انفجار گونه ى دوم: كه بعداز گذشت زمان زيادى از انفجارگونه ى اوّل در ظرف فضا رخ داد باعث توليد باد شديدى شد كه به درياى جوشان وزيد و ماده ى آن دريا را تحريك كرده و متحول ساخت. اين تحول باعث پرتاب حباب ها از اين دريا شد. اين حباب ها ضمن حركت به جلو در فضا به انبساط پرداختند. وبعد از گذشت ميليون ها سال باعث بوجود آمدن هفت آسمان شدند
ناشناس
۱۰:۱۰ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
خداییش میشه من یدفعه فقط یدفعه بیام این مطالب علمی رو بخونم تهش یکی نیاد بگه حضرت علی تو نهج البلاغه گفته فلان و یه روزی شما اینو میفهمید
Mobin Einstein
۱۰:۱۰ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
جالبه ها
هیچ جمله ای در مورد نسبیت انیشتین توش قرار ندادید!
خوبه که نسبیت انیشتین این موضوع رو واضح گفته.
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
داداش این گزارش یک ترجمه هست و کسی که اصلش رو نوشته باید بهش بگی
ناشناس
۲۰:۳۸ ۱۳ شهريور ۱۴۰۰
احسن از این خلقت خالق یکتا