سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به این نکات تغذیه‌ای در زمان واکسیناسیون کرونا دقت کنید

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از کسانی که نوبت واکسن کرونا دارند درخواست کرد که به چند نکته تغذیه‌ای توجه کنند.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، فریده نظری مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: در زمان واکسیناسیون لازم است صبحانه یا میان وعده ساده‌ای مصرف کنید و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزی‌های سبز تیره تازه (اسفناج، جعفری، کلم بروکلی) میل کنید.

او با توصیه به مصرف تخم‌مرغ یا شیر یا لقمه نان و پنیر (همراه با سبزی‌هایی مثل گوجه‌فرنگی یا خیار) به عنوان صبحانه یا میان وعده قبل از تزریق واکسن، افزود: به میزان کافی آب و مایعات بنوشید، تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹ بسیار مهم است.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: در صورت ایجاد تب بعد از واکسیناسیون، توصیه می‌شود مایعات و غذا‌های آبدار به میزان فراوان نوشیده و میل شود.

نظری گفت: توجه کنید که نوشیدنی‌های شیرین مانند آب‌میوه‌هایی که دارای قند افزوده هستند و شربت‌های خیلی شیرین، نوشابه‌های گازدار و به‌طورکلی همه نوشیدنی‌های خیلی شیرین موجب تضعیف سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آن می‌شوند.


بیشتر بخوانید


او عنوان کرد: بهترین نوشیدنی آب است، مصرف آب‌میوه تازه و طبیعی، دوغ کم نمک و بدون گاز، شربت‌های خانگی کم شیرین نیز برای تأمین آب بدن مناسب هستند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: مصرف بیشتر غذا‌های تازه و طبیعی مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، ماهی‌های چرب، آجیل و مغز دانه‌ها به کارکرد بهتر سیستم ایمنی کمک می‌کند، زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد می‌کند، همچنین مصرف غذا‌های ضد التهاب قبل و پس از تزریق واکسن می‌تواند مفید باشد.

نظری با تاکید بر مصرف کافی سبزی، سالاد و میوه قبل و پس از واکسیناسیون همراه با وعده‌های غذایی و در میان وعده‌ها، افزود: مصرف روزانه مقادیر کافی از منابع غذایی پروتئین و جایگزین‌های آن شامل انواع حبوبات، تخم‌مرغ، انواع گوشت به ویژه گوشت سفید (مرغ، ماهی) نیز برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن توصیه می‌شود.

او ادامه داد: شیر و لبنیات شامل ماست، پنیر و کشک نیز علاوه بر تامین کلسیم و فسفر، از منابع تامین پروتئین نیز هستند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: در صورت رویاروشدن با بدن‌درد و خستگی بعد از تزریق واکسن، مصرف منابع غنی از امگا ۳ مانند ماهی به ویژه ماهی‌های چرب، گردو و نیز منابع غنی از منیزیم شامل سبزی‌های برگ سبز، تخمه کدو، غلات کامل و حبوبات، بادام‌زمینی، شکلات تلخ و کاکائو توصیه می‌شود.

نظری گفت: مصرف ترکیبات حاوی کافئین مانند چای سیاه، چای سبز در حد دو لیوان در روز نیز به رفع خستگی و درد‌های منتشر بدن کمک می‌کند.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.