سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اشکورات رحیم آباد رودسر، پایتخت فندق ایران

اشکورات رحیم آباد رودسر بزرگ‌ترین تولید کننده فندق ایران است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، مسعود الماسی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از آغاز برداشت نوبرانه فندق از باغات پایین دست اشکورات شهرستان رودسر واملش خبرداد و کفت: برداشت این محصول بزودی در سایر شهرستان‌های استان گیلان نیز شروع می‌شود.

او سطح زیر کشت باغات فندق استان را ۱۹ هزار و ۴۳۶ هکتار دانست وافزود: پیش بینی می‌شود درسال جاری ۵۹ هزار و ۲۰۰ خانوار گیلانی افزون بر ۲۱ هزار تن فندق به ارزش اقتصادی ۱۱۰۰ میلیارد تومان از باغات استان برداشت کنند.

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان بااشاره به تعداد ۵۹ هزارو ۲۰۰ بهره بردار فندق دراستان گیلان گفت: برداشت فندق تا مهر ماه ادامه دارد.

الماسی گیلان رادارای رتبه اول درتولید محصول فندق دانست و افزود: محصول این استان ۸۵ درصد ازتولید کشور را به خود اختصاص داده است.

اوگفت: در دوماهه اخیر افزون بر ۴۱۳ هکتار از باغات استان توسعه پیدا کرده است که از طریق تخصیص اعتبارات یارانه نهال بامشارکت باغداران این امر تحقق یافته است.

رییس سزمان جهاد کشاورزی استان گیلان افزود: شهرستان‌های رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش وآستارا مهم‌ترین شهرستان‌های تولید کننده فندق در استان هستند.

الماسی با اشاره به اینکه براساس آخرین آمار، ۶ واحد فرآوری و بسته بندی فندق درشهرستان‌های رودسر، املش و سیاهکل وجود دارد گفت: اشکورات رحیم آباد رودسر نیز بزرگ‌ترین تولیدکننده فندق وبه عنوان پایتخت فندق ایران شناخته می‌شود.

اوافزود: مدیریت غالب باغات فندق بصورت سنتی است و اغلب درختان به گونه ای هرس می‌شوند که بایستی با بررسی مناطق مستعد ومناسب توسعه کشت، معرفی ارقام پر محصول و مناسب منطقه، رعایت فواصل کشت، احداث باغات به روش نوین آبیاری، رعایت اصول باغبانی، آموزش وبرنامه‌های ترویجی درخصوص تغذیه مناسب، باغداران رابرای رسیدن به تولید بیشتر تشویق کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان تصریح کرد: تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبار‌های مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب گرده دهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دو آبیاری مناسب، هرس جهت نودهی وکاهش تعداد تنه‌ها، تغذیه وکود دهی مناسب از مهم‌ترین راهکار‌هایی است که می تواند در رشد و توسعه این محصول نقش بسزایی داشته باشد.

گفتنی است، فندق دارای پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم است و مصرف آن برای تقویت حافظه، درمان بیماری‌های گوارشی توصیه می‌شود.

از فندق در صنعت شیرینی پزی برای ساخت پرالین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین با ترکیب آن باشکلات میتوان شکلات ترافل و همچنین محصولاتی همچون نوتلا و فرانجلیکو تولید نمود.

روغن فندق نیز که از فندق بدست می‌آید، بسیار خوش طعم است و در پخت و پز مورد استفاده قرار می گرد.


انتهای پیام /م.‌ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.