رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با تاکید بر این موضوع که دیپلماسی کشاورزی در کنار دیپلماسی سیاسی و اقتصادی قرار گیرد، اظهار کرد: اگر دیپلماسی کشاورزی قوی داشته باشیم، امکان رسیدن به خوداتکایی وجود دارد که این امر در توسعه اقتصادی، صادراتی و سیاسی نقش مهمی دارد.
وی با اشاره به اینکه دیپلماسی کشاورزی مغفول مانده است، افزود: علی رغم پتانسیل بالا در کشور، کم آبی و خشکسالی ما را تهدید می کند، اما آنچه حائز اهمیت است اتخاذ برخی سیاست های نادرست همچون صادرات هندوانه آب بر و واردات جو و گندم کم آب است که می توان آن را بصورت دیم وارد کرد.
نورانی با تاکید بر توسعه صادرات محصولات کشاورزی بیان کرد: در شرایط فعلی مرغدار، دامدار، میوه جات و تولیدکننده پیاز و سیب زمینی ناراحت و نگران هستند که با این وجود جای این سوال مطرح است که مسئولان چرا به مشکلات رسیدگی نمی کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: با وجود پتانسیل بالا در بخش کشاورزی و تولید، نگرانی و مشکلات پیرامون آب را باید مرتفع کرد و تنها نگاه به بارشهای بهاری و زمستانی نباید باشد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به اینکه تامین امنیت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است، بیان کرد: با اتخاذ سیاست مدبرانه الگوی کشت و دیگر برنامهها میتوان در کنار تحریم ایستادگی کرد و خودکفا بود.
به گفته وی، هم اکنون با دیپلماسی قوی باید به سمت و سوی تولید رفت و شرایط به گونهای نباید باشد که بار تولیدکننده در مزرعه باقی بماند.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به چالشهای پیش روی صادرات محصولات کشاورزی بیان کرد: محدودیت و ممنوعیت صادرات و اخذ تعرفه بالا، ریسک صادرات را افزایش میدهد، این درحالی است که مسئولان کمبود محصول در بازار داخل را به گردن صادرات میاندازند.
نورانی افزود: علی رغم ریسک بالای صادرات، محصولات کشاورزی بیمه ندارند که این امر در کنار معضل بازگشت ارز به سامانه نیما، مشکلات متعددی ایجاد کرده است چرا که امکان ورود ارز به کشور وجود ندارد و تنها صادرکنندگان مجبور به تحویل ارز به صرافان محلی هستند تا ریال آن به حساب صادرکننده واریز میشود.
این مقاممسئول در واکنش به اتخاذ ممنوعیت سیاستهای یک شبه صادرات بیان کرد: اتخاذ سیاست ممنوعیت و محدودیت یک شبه صادرات در شب عید موجب شد مقادیری سیب و پرتقال در سردخانه باقی بماند که فقدان مدیر در بخش صادرات موجب شده صادرکننده با ترس و نگرانی کالا بخرد.
وی با انتقاد از عدم نظارت بر حمل و نقل گفت: با توجه به آنکه نهاد نظارتی در کشور بر سیستم حمل و نقل وجود ندارد، بنابراین مشکلات متعددی ایجاد شده است. به عنوان مثال کشتیرانی والفجر برای حمل هر کیلو کالا از ایران به امارات ۲۷۵۰ درهم و دلالان ۵۰۰ درهم میگیرند، که با این وجود امکان توسعه صادرات نیست.
نورانی در پایان اجرای برنامه الگوی کشت، اصلاح ساختار از مزرعه تا سفره و افزایش راندمان در واحد سطح را از راهکارهای توسعه صادرات محصولات کشاورزی برشمرد و گفت: اتخاذ تصمیمات در اتاقهای در بسته منجر به توقف صادرات میشود که اگر توجهی به این موضوع نشود، صادرات روز به روز ضعیف خواهد شد.
انتهای پیام/