سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

تصمیم نهایی اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ چه خواهد بود/ حمایت از نامزدها یا مشارکت غیرفعال

اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ چه راهبرد انتخاباتی را اجرا می‌کنند؟

به گزارش  خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کم‌تر از ۱۵ روز تا مشخص شدن سیزدهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران زمان باقی مانده است و طیف‌های مختلف سیاسی در تلاش هستند تا این رئیس جمهور از میان نامزد‌های آنان انتخاب شود؛ اصلاح طلبان هم باید در روز‌های آتی راهبرد خود را در انتخابات ۱۴۰۰ اعلام کنند و از میان دو گزینه حمایت از نامزد‌های موجود یا مشارکت غیرفعال یکی را انتخاب کنند.

تلاش‌های اصلاح طلبانه

رد صلاحیت چهره‌های شاخص اصلاح طلبان از مسعود پزشکیان گرفته تا اسحاق جهانگیری باعث شده تا معادلات انتخاباتی اصلاح‌طلبان بهم بخورد؛ آن‌ها که قبل از شروع انتخابات نهاد اجماع ساز خود را با عنوان جبهه اصلاحات تشکیل داده بودند، همواره بیان می‌کردند که بعد از تایید صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان نامزد نهایی خود را اعلام می‌کنند؛ در نهایت هم عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده در جمع کاندیدا‌های نهایی حضور یافتند، دو نفری که نه‌تنها جایی در فهرست ۱۴ نفره کاندیدا‌های مدنظر جبهه اصلاحات ایران نداشتند، بلکه از سوی اصلاح طلبان درباره چند و چون ارتباط‌شان با این جریان از یک‌سو و اقبال عمومی از سوی دیگر حرف و حدیث‌ها و نظرات بسیاری مطرح است. بخشی از اصلاح طلبان از نبود کاندیدا‌های مورد حمایت خود در انتخابات می‌گویند و بخشی دیگر معتقدند که باید از خیر الموجودین استفاده کرد.

جبهه اصلاحات ایران که شامل ۳۱ عضو حقوقی از دبیران کل احزاب اصلاح‌طلب و ۱۵ چهره حقیقی از این جریان است، پس از اعلام نتایج تائید صلاحیت‌های نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری در بیانیه‌ای اعلام کرد از هیچ نامزدی حمایت نخواهد کرد. مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری هم  اعلام کرده که حزب مردم سالاری  به دنبال تحریم انتخابات نیست، اما از هیچ نامزدی هم حمایت نخواهد کرد. الیاس حضرتی دبیر کل حزب اعتماد ملی نیز نظری مشابه گفته کواکبیان دارد. همچنین مسعود پزشکیان که صلاحیتش برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان احراز نشد، درباره حمایت از کاندیدا‌ها در صفحه توئیتر خود نوشت که در انتخابات پیش رو قصد حمایت از هیچ کدام از کاندیدا‌های تایید صلاحیت شده را ندارد؛ مجمع روحانیون مبارز هم که قدیمی‌ترین تشکل سیاسی جریان اصلاح‌طلب است رسما اعلام کرده که هیچ نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ندارد.

در این بین، اما رفته رفته این فضا در بین اصلاح طلبان در حال شکسته شدن است و به خصوص بعد از آغاز تبلیغات دو گزینه اصلاح طلب به ویژه عبدالناصر همتی، مواضعی در حمایت از وی و کنار گذاشتن موضع حمایت نکردن از هیچ نامزدی در بین اصلاح طلبان به گوش می‌رسد. در  همین زمینه تعدادی از  چهره‌های راست اصلاح طلبی براین باورند که باید به انتخابات ورود کنند و مشارکت غیر فعال دردی را دوا نمی‌کند.

علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات گفته با توجه به اقبال مردم، ممکن است برنامه جبهه اصلاحات نیز تغییر کند و آن‌ها بخواهند به سمت حمایت از یک کاندیدا بروند. شرط حمایت از افرادی مانند همتی و مهرعلیزاده این است که در آینده نظرسنجی‌های مردمی چه چیزی را نشان دهد و مردم به چه کسی اقبال داشته باشند.

مهرعلیزاده و راه‌های نرفته اش

یکی از نامزد‌هایی که از همان ابتدا سعی می‌کرد خود را نماینده اصلاح طلبان معرفی کند محسن مهرعلیزاده بود؛ او که با شعار تشکیل دولت سوم خاتمی وارد عرصه انتخابات شده درتلاش است تا نظر اصلاح طلبان را به خود جلب کند و در این راه دیداری هم با سیدمحمد خاتمی داشته است. محمدعلی ابطحی، رییس دفتر دولت اصلاحات هم تاکید کرده که خاتمی اولا با شخص مهرعلیزاده دیدار کرده، نه فرستاده او و ثانیا در این دیدار هیچ برخورد تندی نیز صورت نگرفته است. او البته گفت که در عین حال حمایتی نیز ازسوی خاتمی اعلام نشده است. اما مهرعلیزاده تنها به این دیدار بسنده نکرده و با ارسال نامه‌ای به بهزاد نبوی خواستار حضور در نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان و ارائه برنامه‌های خود شده است. اما پس از نامه نگاری او با این جبهه، آذر منصوری سخنگوی جبهه اصلاحات ایران گفت هنوزی تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.

یدالله طاهرنژاد، عضو حزب کارگزاران سازندگی درباره واکنش بهزاد نبوی به این نامه گفت: نبوی هنوز واکنشی مبنی براعلام وصول نامه مهرعلیزاده نداشته ولی اگر بنا بر دعوت از کاندیدا باشد، هر دو کاندیدای اصلاح‌طلب به جبهه اصلاحات دعوت خواهند شد و ارزیابی من این است که به این سمت خواهیم رفت. مهعلیزاده راه‌های مختلفی را امتحان کرده است تا بتواند نظر اصلاح طلبان را به خود جلب کند، اما او در مسیر جلب نظر اصلاح طلبان رقیب سرسختی بنام عبدالناصرهمتی را هم کنار خود دارد.

دولت سوم روحانی یا کاندیدایی نیابتی؟

اصلاح طلبان اولین بار در انتخابات سال ۹۲ بود که پشت سر چهره‌ای غیر اصلاح طلب جمع شدند؛ حسن روحانی که از او به عنوان نامزد نیابتی اصلاح طلبان یاد می‌شد در یازدهمین انتخابات ریاست جهوری توانست با کنار رفتن محمدرضا عارف از رقابت به نامزد اصلی اصلاح طلبان تبدیل شود. روشی که بعضی معتقدند شاید در انتخابات ۱۴۰۰ هم از سوی اصلاح طلبان تکرار شود؛ و ممکن است اصلاح‌طلبانی که روزگاری از حمایت تام و تمام از یک اصلاح‌طلب شناسنامه دار می‌گفتند حالا در یک چرخش به دنبال دولتی ادامه‌دهنده‌ی دولت روحانی یا رفتن به سمت یک کاندیدای نیابتی باشند.

در این میان برخی به این نتیجه رسیده‌اند که گزینه‌ی بعدِ دقیقه‌ی ۹۰ که کارگزاران وعده‌اش را داده بود و قطعا همان کاندیداتوری همتی است و رگه‌هایی از این گمانه زنی نیز در فضای سیاسی کشور قابل رویت است گمانه‌هایی که حمایت روزنامه سازندگی حزب کارگزاران آن را تایید می‌کند..
محسن هاشمی رفسنجانی نیز یکی از این افراد است؛ او در اظهارات اخیر خود با اشاره به این که مشی و منش مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی حمایت از کاندیدا‌های موجود بوده است، عبدالناصر همتی را گزینه مطلوبی دانست و گفت: اگر (مرحوم هاشمی رفسنجانی) امروز زنده بود، به دکتر همتی رأی می‌داد.

کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی هم درباره حمایت از همتی گفته: تمایل قطعی دوستان ما در کارگزاران حتماً این است که در انتخابات از همتی حمایت کرده و برای او تبلیغ کنیم و برنامه‌هایش را برای مردم توضیح دهیم.

محمود علیزاده طباطبایی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی هم در این راستا گفت: همتی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران است و بر همین اساس نمایندگان حزب کارگزاران در حال رایزنی و مذاکره با نهاد اجماع ساز هستند تا از همتی حمایت کنند. قطعا آقای خاتمی از جمع بندی  نهاد اجماع ساز حمایت می‌کند و پیش بینی من این است که جمع بندی بر سر همتی خواهد بود، زیرا تجربه موفق تری دارد.

در این میان برخی به این نتیجه رسیده‌اند که گزینه‌ی بعدِ دقیقه‌ی ۹۰ که کارگزاران وعده‌اش را داده بود و قطعا همان کاندیداتوری همتی است و رگه‌هایی از این گمانه زنی نیز در فضای سیاسی کشور قابل رویت است گمانه‌هایی که حمایت روزنامه سازندگی حزب کارگزاران آن را تایید می‌کند.

همچنین از سوی دیگر خود همتی نیز در تلاش است که بتواند اصلاح طلبان را با خود همراه کند. او در توئیتی نوشت: از حامیان نامزد‌های رد صلاحیت شده و ناامیدان از اصلاح می‌پرسم: قهر با صندوق مؤثر است یا تغییر صحنه و نتیجه انتخابات با رای به تنها نامزدی که توانایی و دانش بهبود وضعیت اقتصادی را دارد و پیروزی غافلگیرانه‌اش صدای اعتراض شما را به نحوی موثر بلند می‌کند؟ پنج در برابر یک عادلانه نیست.

حالا باید دید در نهایت اصلاح طلبان چه استراتژی را انتخاب می‌کنند؛ آیا می‌خواهند از میان مهرعلیزاده و همتی از یکی حمایت کنند یا نامزدی معرفی نمی‌کنند و به سراغ مشارکت غیرفعال خواهند رفت. مشارکتی که به گفته چندی قبل روزنامه شرق نه در آن انتخابات تحریم می‌شود و نه اصلاح طلبان در آن از فرد خاصی حمایت می‌کنند.

امین پاکزاد

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۵۰ ۱۸ خرداد ۱۴۰۰
واقعا مشکل مهم مردم اقتصاد هست اما ایا کسی هست که مشکل فرهنگی واجتماعی و..مردم براش دغدغه اصلی باشد؟ برگشت به ارزشهای اسلامی وسنتهای اصیل ایرانی.. رعایت عفت وحجاب دربین بانوان..
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۸ خرداد ۱۴۰۰
تاج زاده اصلاح طلب واقعی بود که اصلا با حجاب و... مخالف بود می‌اومد با اختلاف اول میشد همه دخترا بهش رای میدادن
M
۲۰:۴۴ ۱۸ خرداد ۱۴۰۰
خوب میشی.فقط قرصاتو مرتب بخور
ناشناس
۲۳:۴۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
همتی وعلیزاده
ناشناس
۲۲:۲۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
کی به اصلاح طلبان رای می ده آخه
ناشناس
۱۹:۴۸ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
همتی رایش کجا بود؟
ناشناس
۱۹:۴۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
بهتر بود این آقایان بجای متشنج کردن جو مناظره و تهمت های بی پایه و اساس و چرت و پرت گفتن، حداقل یکی از سؤالات مجری محترم برنامه رو جواب می دادند، با این کارشون نشون دادند که اصلا برنامه ای ندارن و فقط عقده ریاست دارن
ناشناس
۱۹:۳۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
مهرعلیزاده چجوری دخترشون با مدرک طراحی دوخت، دبیر شورای راهبردی گردشگری سلامت شده است؟
من نمیدونم چرا این نامزد راجع به جوانان و نخبگان حرف میزنه اما نمیبینه چطور حق جوانان و نخبگان رو می خوره؟!
ناشناس
۰۰:۲۰ ۱۸ خرداد ۱۴۰۰
همونطوری که نامزدمورد نظر تودرراستای کشورداری تحصیلات ندارد درضمن درمورد نخبه حرف بزنند ارام میشی؟
ناشناس
۱۸:۴۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
همتی از طرفی مدیر عامل بانک است.
از طرف دیگر رئیس بانک مرکزی!
معلوم نیست چگونه در دانشگاه در زمینه اقتصاد تدریس می کند؟
با همین حقایق، چگونه بعنوان یک مدرس دانشگاه می تواند نقد و انتقاد سالم از نظام بانکی داشته باشد؟
ناشناس
۱۸:۴۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
همتی و مهرعلیزاده بی سوادی و بی اخلاقی خود را به نمایش گذاشتند تا ثبت در تاریخ شود.
آیا این دو نفر جرات دارند مدرک تحصیلی خود را نمایش دهند؟
نمره اخلاقشان صفر شد.
ناشناس
۱۶:۵۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
زاکانی وقاضی زاده پزشک شدن ازسهمیه ایثارگری بود
ناشناس
۱۴:۰۷ ۱۸ خرداد ۱۴۰۰
فقط چون یچیزی شنیدید میاید میگید
حتی اگه با سهمیه هم بوده باشه رسیدن به کرسی دانشگاه پزشکی بازم همت عالی میخواد
شما فک کردید هرکی سهمیه داره براش دعوتنامه میفرستن که پاشو بیا؟
میدونید کیا با ناحقی میرن رو صندلی دانشگاه میشینن؟ اونا که مدرسای جلسه ای یه میلیونی میگیرن اونا که ته دلشون قرصه که اگه نیاوردن هم باباجونشون میفرستشون خارج
عمار
۱۶:۰۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
رای همه امت و ملت مستضعفین بینوایان و درماندگان و تهی دستان بیکاران یارانه بگیران بازنشستگان و کارگران و کارمندان زیر خط فقر در روز 28 خرداد ماه 1400 فقط به حجت الاسلام و المسلمین آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیس عزیز و خردمند و توانمد و بصیر و عادل و ائتلافگر اهل تعاملات سازنده اعتدالگرا گره گشا مشکل حل کن راه گشا مدیر و مدبر کارآمد ارزنده نخبه با لیاقت و شایسته ضد همه مفاسد و ضد همه بی عدالتیها و تبعیضگریها است ایشان می تواند ایران را با به خط کردن همه پتانسیلها جهشی بدون هیچگونه اشتباهی با قدرت و اقتدار ملی میهنی بپیش برد و به قلهای عزتمندی و پیشرفت و سعادتمندی از هر لحاظ برساند به کوری چشم BBC رای همه مستضعفین فقط به رئیسی . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه . و من الله توفیق برای جمیع ملت مستضعفین ایران اسلامی عزیزمان .
ناشناس
۱۵:۳۸ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
واقعا قصد شرکت نداشتم و دوست داشتم بگم ندارم چون خیلی از اوضاع خسته ام از هر کسی خسته تر ... خانواده کم بضاعت مشکلات مالی مستاجر و ... هدف گفتن وضعیت خودم نیست برای همین می گذرم ... ما انتخاب کردیم هشت سال بازی بخوریم من قبلا انتخابات رو باور ندارم اما امروز خیلی بیشتر باورش کردم که یک احمق می تونه تا چه حد اوضاع رو خراب کنه اونم در دو دوره چهار ساله ... اینها منفعت جناح هاشون و رازی نگه داشتن افراد جناحشون از هر چیزی واجبتره و فقط در پی اهداف سیاسی اقتصادی خودشونن لطفا آگاهانه انتخاب کنید... و انتخاب کنید نرفتن ما یعنی یه انتخاب نادرست دیگه ... مثل این میمونه که کار نباشه و خونه بمونین و دچار افسردگی بشین
این چیزی رو عوض نمی کنه ... من باور تا امروز رییسی هست مگه کسی دیگه از بینشون بتونه خودش بهتر و مفید تر ثابت کنه که بعید می دونم ...
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
مهرعلیزاده شعاراش بیشتر شبیه دولت دوم بنی صدر تا دولت سوم خاتمی
ناشناس
۱۵:۲۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
هر وقت بحث مدرک بوده معلوم شده اصلاح طلبها خودشون مشکل دارند.
نجیبه
۱۴:۵۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
اصلاح طلبان خیلی پر رو تشریف دارن همتی خجالت بکش مردم را با بی لیاقتی بدبخت کردید .
ناشناس
۱۴:۵۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
جفتشون بی اخلاقی کردن. مهر علیزاده از خاتمی ای که مثل رئیسی تحصیلات حوزوی داشته به نیکی یاد میکنه و به رئیسی بابت تحصیلاتش حمله میکنه. این تناقض بزرگو چجوری خودش حضم میکنه؟!
ناشناس
۱۴:۳۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
همتی نگهبان مرحوم هاشمی بوده چطوری به این جایگاه رسیده؟
چطور هم مدیر عامل بانک باشه و هم رئیس بانک مرکزی؟ تعارض منافع نیست؟
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
آقای دکتر همتی نگران جمهوریت بود من نمی دونم آیا فساد اقتصادی و رانتخواری موافق جمهوریت هست یا مخالف جمهوریت است.
محمدصالح
۱۲:۲۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
نه اصلاح طلب نه اصول گرا فقط رئیسی رئیسی
ناشناس
۱۳:۳۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
موافقم
ناشناس
۱۲:۲۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
به قول سردار محسن رضائی " همتی استاد جا خالی دادن"
ناشناس
۱۲:۱۸ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
اصلاح طلبان قلابشان بدون ماهی از آب بیرون می آید زور بیخودی نزنند
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
سلام به اونایی که هشت سال پیش بدون اینکه روحانی یک کار درست تو کارنامش داشته باشه بهش رای دادین وهشت ساله که هممون با هم داریم خون دل میخوریم این دفعه بییایدوبه رئیسی که کارنامه خوبی هم تو تولیت استان قدس وهم توقوه قضاییه داره رای بدید مطمئن باشید هزار برابر از روحانی ودارودستش بهتره وبرای مردم کار میکنه انشاالله
ناشناس
۱۳:۳۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
احسنت
ناشناس
۱۵:۲۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
رای دادیم حالا هم میگیم انتخابمون صحیح نبود والان به کسی بهتر باصلاحیت تر رای میدیم هیچکس دوست نداره با انتخابش خودش بدبخت کنه
ناشناس
۱۵:۳۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
میشه لطفاً بفرمایید سهم آستان قدس در بهبود معیشت مردم، رفع بیکاری، معضل تورم ، بی ارزش شدن پول ملی ، رفع تحریمها ، خصوصی سازی ظاهری شرکت‌ها، معضل بورس، گرانی دستوری خودرو ، گرانی سرخود لبنیات و برنج و حبوبات ، مشکل گوشت و مرغ و تخم‌مرغ و هزاران مشکل دیگر که گریبان گیر مردم شده چیست؟؟؟
که حالا یکی از دلایل اصلح بودن ایشان تولیت آستان قدس رضوی است؟؟؟؟
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
خیلی سخت نیست درک این مورد .... شما از اموری میگید که مربوط به رییسی نیست و مربوط به روحانی و دولت اصلاحات میشه و باید به همین منوال باشه که هست ... آستان قدس در موارد همچون سیل و زلزله ورود کرد و کارش هم تا حد زیادی قابل قبول بود از کمک به اسکان و تهیه غذای گرم در اون روزهای سخت برای هموطنان تا اسکان موقت ...
که دولت روحانی همین موارد رو هم به خاطر کمبود بودجه و بهانه های دیگه به حداقل رسوند ...
ناشناس
۱۶:۰۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
اقای ناشناس 15و39 دقیقه اینا وظیفه دولت بود نه تولیت آستان قدس قطعا ایشون درجایگاه خودشون وظیفشون رو انجام دادن
ناشناس
۱۶:۵۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
راییییییییییی به رئیسی نمیدهیم
ناشناس
۱۹:۱۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
عزیزانی که معتقدند رئیس یک موسسه توان ریاست جمهوری دارد
تولیت آستان قدس که یک موسسه خیریه است کجا ریاست‌جمهوری یک کشور کجا؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۹:۱۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
جناب ناشناس۱۵:۵۷ درسته این مسایل مربوط به آستان قدس نیست ولی ایشان تجربه ریاست این موسسه خیریه را بعنوان تجربه ای برای ریاست جمهوری عنوان کرده
ناشناس
۲۰:۰۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
وقتی نقد می کنی قبلش مثل آقای مهر علیزاده نباش اول تحقیق کن بعد نقد
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
همتی مدعی سواد اقتصادی و بعنوان استاد یکی از دانشگاههای معتبر کشور یعنی دانشگاه تهران در سه سال گذشته چند مقاله ای اس ای معتبر داشته است؟ (صفر)
چطور ارتقاء پیدا کرده است؟(باند و پارتی)
چند ساعت در هفته تدریس موظفی در دانشگاه دارد؟ (تقریباً هیچ)
اچ ایندکس او بر اساس اسکوپوس چند است؟(کمترین مقدار؛ در حد یک دانشجو)
بعد از گذشت 40 سال خدمت بی حاصل بازنشسته می شود؟ (معلوم نیست)
ا
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
ریسی نه اصلاح طلب هست نه اصول گرا
ناشناس
۱۵:۴۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
فقط عشق ریاست داره
ناشناس
۲۰:۰۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
باشه
ناشناس
۱۱:۲۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
بذارید ۱بار هم که شده دست دزدی از مملکت کوتاه بشه تا فقر بره و حق مردم بهشون برگرده

رای ما رئیسی
ناشناس
۱۱:۲۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
فقط قاضی زاده، اصلا کاری به اصولگرایی و اصلاح طلبی نداره فقط امیدوارم به نفع رئیسی کنار نکشه وگرنه برنامه هایی که داره خیلی مفصل و دقیقه
ناشناس
۱۴:۲۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
اگر برنامه هاش بهتر از رئیسی باشه و کنار بکشه برنامش را در اختیار رئیسی میگذاره.
تجربه رئیسی بالاتره
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
یا مرگ یا رئیسی
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
بزارید اصلاح طلبان نباشند این دوره بزارید اصولگراها بیاند ببینیم چه گلی به سر مردم میزنند من به ریسی رای میدم میدونم انسان خوبی است
ناشناس
۱۱:۲۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
قطعا اوضاع بهتر خواهد شد و کاملا مشخصه
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
خواهیم دید
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
من قصرم ب احمدی نژادم بود بهش رای بدم حالا ک صلاحیت نشد ب سید ابراهیم رئیسی رای میدهم تا کسای مثل همتی از کابینه روحانی رای نیاره
M
۲۳:۵۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
درود بر تو هموطن
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
#مردم هوشیار باشید رای ک میدید شما در برابرش مسئولیت دارید
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
رای ما رئیسی
ناشناس
۱۱:۲۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
با هوشیاری کامل
مطالعه
و کاملا آگاهانه

به رئیسی مرد عمل رای میدم
ناشناس
۰۹:۰۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
نمايش مضحك و مردم ساده لوح!
همه اين افراد در اداره اين ممكلت نقشيداشته و دارند و نتيجه عملكردشان باعث اين بن بست ها شده بعد حالا خودشان امدن انتقاد مي كند و مي خواهند مشكلات را حل كند
عابدیان
۱۲:۰۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
لطفاً منطقی صحبت کنیم حرف های بی پایه نزنیم. اگر توی یه کارخونه مسئول مالی فاسده و داره کارخانه رو به زمین میزنه و از طرفی مدیر تولید بدونه،بازم میتونی بگی اینا همشون دستشون توی یه کاسه است؟! مدیر تولید دخالتی نمیتونه بکنه تو کار مدیر مالی. حساب مسئولان کشور هم همینه خیلیا خیلی چیزها رو می‌دونن ولی دستشون به جایی نمیرسه، ماییم که باید فرد اصلح رو انتخاب کنید که بتونه یه کاری بکنه
ناشناس
۱۵:۴۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
جناب عابدیان نظری که مرقوم فرمودید برای یک کارخانه درست است ولی برای یک کشور که بیش از چهل است مقامات ارشد ثابت بوده و از یک نهاد به نهادی دیگر نقل مکان میکنند درست نیست.
ناشناس
۰۹:۰۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
دیگه مردم هوشیارند و گول رمزهای دقیقه نودی اصلاح طلبان را نمی خورند مثل حضور زنان در کابینه , ازادی بیان یا حجاب ، حل صدروزه مشکل یا برنامه یا کلید یا وعده های الکی یا حمایت اقشار خاص از فلان کاندیدا ....
امروز همه ی مردم عاقل و بالغند و یه پا اقتصاددان و سیاستمدار و به راحتی می توانند تصمیم بگیرند و اصلح را انتخاب کنند .
با این وضع موجود دیگه از بالاترین مدیر دولت روحانی تا ابدارچی دولت نباید در دولت بعدی باشد
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
فقط رئیسی
ناشناس
۰۸:۵۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
اینا پست خودشونو نتونستن به درستی انجام بدن اوتوقت میخوان کشورو اداره کنن همتی ارزش پولو با خاک یکسان کرد
محمدصالح
۰۸:۵۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
من به سید ابراهیم رئیسی رای می دهم .
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
من و کل اقوام هم رئیسی
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
مطمئن باشید تندروها نمیتونم کشور اداره کنن
ناشناس
۱۲:۳۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
آقای ناشناس ۱۱:۲۸ شما و همفکرانتان بی دلیل ومنطق حرف میزنید و با همین حرفها ۸ سال ملت را بیچاره کردید ، ضمن اینکه کلماتی مثل تندرو برچسبهائی هستند گمراه کننده
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
تندرو الان سرعتش زیاده یا دوش بنده خدا تندرو کندرو چیه اصلا ح طلب که از مملکت مردم چیزی نزاشتن هرکسی بیاد ان شا الله بداد مردم برسه غیر اصلاح طلبان
ناشناس
۰۸:۳۲ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
شگرد آقای همتی مظلوم نمایی است چون با توجه به روی گرداندن ملت از اصلاح طلبان همانکاری را که هشت سال آقای روحانی در عدم پذیرش مسئولیت عملکرد خود کرد و تماماً تقصیرات را به گردن دولت قبل و یا دیگران انداخت آقای همتی هم با مظلوم نمایی میخواهد دوباره حداقل چهار سال زمان برای پیاده کردن اهداف آقای روحانی تلاش کند
ناشناس
۰۸:۲۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
تا اصلاح طلبا توبه نکنن خسره الدنیا ولاخره هستن
ناشناس
۰۸:۲۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
اصلاح طلبان باید در انتخابات شرکت کنند
ناشناس
۰۸:۰۸ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
امثال همتی و مهر علیزاده گزینه های دست دهم اصلاح طلبان هم نیستن. اصلا توان رقابت ندارن. خودشونم فکر نمیکردن، جایی که اسمای خیلی خیلی بزرگتر از اونا هم وجود داشته باشه، شورای نگهبان تاییدشون کنه. نقش نخودی دارن. شورای نگهبانم فقط به خاطر اینکه بگه ما تعداد بالای تایید صلاحیت کردیم و برای هموار کردن راه رییسی ، تمام اسمای کله گنده رو رد کرد. اصلا متوجه نبودن که چقدر این کارشون آسیب زد به رییسی.
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
یعنی اسحاق جهانگیری رو با اون سابقه درخشان تایید میکردن؟
بعد که تو زرد از آب در اومد نمیگفتین چرا شورای نگهبان تایید کرد؟
کسی رو که خواب باشه رو میشه بیدار کرد ولی کسی که خودشو به خواب زده رو نه
ناشناس
۱۱:۵۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
کله گنده ای که جهانگیر ی باشه و دار و دستش ... هی روزگار
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
الان تو اسمای کله گنده فقط لاریجانی و جهانگیری بودن که اونام اگه بودن بازم اقبال مردم نسبت بهشون کمه فقط احمدی نژاد میتونست رقیب خوبی باشه
ناشناس
۰۷:۲۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
بهترین راه عدم حمایت اصلاح طلبان از کاندیدها میباشد و واگذاری انتخاب با مردم باشد
ناشناس
۰۷:۱۲ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
احمدی نژاد بیاد به رئیسی رای داده میشود یعنی جمهوری
ناشناس
۰۶:۴۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
رییس جمهور اتی باید مردمی .و توی کف بازار باشد و نخواهد
از پشت میز با تلفن مشکلات را برطرف کند
باید هفته ای یکبار رو در رو با تولید کنندگان .کشاورزان .ووووو جلسه بگذارد و به مشکلات شون گوش بده و. با نخبگان مشورت کند
اگر کشاورز برای مثال .پیاز کاشت .در ان منطقه یک کارخانه برای فراوده از پیاز تاسیس کند که پیازهای فروش نرفته .خراب نشود
منع صادرات مواد خام و افزایش واردات مواد خام
فقط یک دلسوز مثل رییسی از پس مشکلات
برمیاید
ناشناس
۱۵:۴۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
کل مطالب را درست فرمودید بجز جمله آخر
ناشناس
۱۹:۰۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
ولی دوست داشتم اقای رییسی لاریجانی و شریعتمداری را هم محاکمه می کرد بعد با اطمینان کامل بهش رای میدادم