سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استفاده از داروی پرتوی، کشفی بزرگ برای درمان بیماری‌های صعب العلاج

دانشمندان از کشف یک داروی تجربی برای درمان انواع بیماری‌های صعب‌العلاج، به ویژه سرطان پروستات پیشرفته از طریق تابش مستقیم پرتو به سلول‌های سرطانی خبر دادند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، دانشمندان از کشف یک داروی تجربی که تابش پرتو را مستقیما به سلول‌های تومور می‌رساند، برای درمان سرطان پیشرفته پروستات در مردان خبر داد.

اکنون تعداد کمی از این نوع دارو‌ها تایید شده‌اند، اما این روش ممکن است راهی جدید برای درمان بیماران مبتلا به سایر سرطان‌های صعب‌العلاج یا غیر قابل جراحی شود.

این مطالعه یک کلاس در حال ظهور پزشکی به نام رادیودارو‌ها را آزمایش کرد، دارو‌هایی که تابش را مستقیما به سلول‌های سرطانی می‌رسانند. دارو در این مورد مولکولی است که شامل دو قسمت است: یک ردیاب و یک محموله سرطان کش.

تریلیون‌ها مورد از این مولکول‌ها سلول‌های سرطانی را شکار می‌کنند و گیرنده‌های پروتئینی را در غشای سلول قفل می‌کنند. محموله تابش ساطع شده و در محدوده خود به سلول‌های تومور برخورد می‌کند.

دکتر فرانک لین که هیچ نقشی در این مطالعه نداشت، اما ریاست بخشی در انستیتوی ملی سرطان را بر عهده دارد، گفت: شما می‌توانید تومور‌های غیر قابل مشاهده را درمان کنید. هر کجا که دارو می‌تواند به سلول‌های تومور برسد. هنگامی که سرطان به پروستات محدود شود، می‌توان اشعه را به بدن تابانده یا در گلوله‌ها کاشت؛ اما این روش‌ها در سرطان پیشرفته پروستات به خوبی کار نمی‌کنند. سالانه حدود ۴۳ هزار مرد در آمریکا مبتلا به سرطان پروستات می‌شوند که گسترش یافته است و دیگر به درمان انسداد هورمون پاسخ نمی‌دهد. این مطالعه روش جدیدی را برای دریافت پرتودرمانی برای چنین بیمارانی آزمایش کرد.

۸۳۱ مرد مبتلا به سرطان پروستات پیشرفته مورد مطالعه قرار گرفتند. به دو سوم داروی پرتوی داده شد و بقیه به عنوان یک گروه مقایسه خدمت کردند. بیماران این دارو را از طریق IV هر شش هفته، حداکثر شش بار دریافت کردند. بعد از حدود دو سال کسانی که این دارو را دریافت کردند، به طور متوسط عملکرد بهتری داشتند.

دکتر لوری پیرس، رئیس ASCO، متخصص پرتوی سرطان در دانشگاه میشیگان، گفت این سود زیادی به نظر نمی‌رسد، اما این بیماران گزینه‌های زیادی ندارند.

رادیواکتیویته می‌تواند تولید سلول‌های خونی را کاهش دهد که می‌تواند منجر به کم خونی و مشکلات لخته شدن بیماران شود. در این مطالعه ۵۳ ٪ بیماران در مقایسه با ۳۸ ٪ بیماران گروه مقایسه عوارض جانبی جدی داشتند. هر دو گروه مجاز به درمان‌های دیگر بودند.

از دیگر مواردی که قبلا استفاده شده است می‌توان به Lutathera Novartis برای نوع نادر سرطان معده و روده اشاره کرد. Xofigo بایر برای مردانی است که سرطان پروستات آن‌ها به استخوان گسترش یافته است. Xofigo مناطقی را هدف قرار می‌دهد که بدن در تلاش برای جلوگیری از تحلیل استخوان بر اثر آسیب تومور است، اما هدف آن مستقیما سلول‌های سرطانی پروستات در هر مکان از بدن نیست.

لین گفت از آنجا که این داروی تجربی سلول‌های تومور را هدف قرار می‌دهد، این اولین مورد برای سرطان پروستات است.

دکتر چارلز کونوس از دانشمندان محقق این مطالعه گفت: در دهه آینده چنین دارو‌هایی مهمترین عامل تحقیق در مورد سرطان خواهد بود. این موج بزرگ بعدی پیشرفت درمانی خواهد بود.

دکتر مری-الن تاپلین از موسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون که هیچ نقشی در این مطالعه نداشت، اما داده‌ها را مرور کرد، گفت: پتانسیل زیادی وجود دارد درمورد دارو‌هایی که از نظر ملانوم و سرطان سینه، لوزالمعده و سایر سرطان‌ها آزمایش می‌شوند.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.