به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، طی روزهای اخیر، کلیپی در فضای مجازی منتشر شد که در آن تخریب کامل قبرستان قدیمی مهر علی کوچک یا دباغی نشان داده میشود. در این قبرستان، به گفته برخی، قبرهای قدیمی مربوط به بیش از ۳۰۰ سال قبل نیز وجود داشته و سنگ قبر فردی به نام مهرعلی، قدمتی حدود ۴۰۰ ساله داشته است.
اسفند سال ۹۷، در خبری که روی سایت شهرداری فارس قرار گرفت، اعلام شده بود که موضوع ساماندهی این قبرستان با هدف حفظ قبور، زیباسازی، جداسازی محوطه از معبر اصلی، پیشگیری از ورود متکدیان و معتادان و. در دستور کار قرار گرفته است. اما طی روزهای اخیر، علاوه بر تسطیح کامل بخشی از این قبرستان، شماری از قبور هم تخریب شده است.
غلامرضا شهریاری در این رابطه گفت: در بخشی از این محله در یک زمین رها شده قرار دارد که قبلا به عنوان گورستان استفاده میشده و تعدادی قبر نیز در آن موجود است.
او با بیان اینکه زمین یاد شده، به دلیل نداشتن متولی خاص، به محل انباشت زباله و نخاله و مکانی برای تجمع متکدیان و معتادان بدل شده بود، گفت: این موضوع، اعتراض مکرر ساکنان محل را به دنبال داشت؛ اهالی خواستار ساماندهی این زمین و تبدیل آن به مکانی مناسب بودند و حتی نسبت به وجود قبور در این محدوده هم اعتراض داشتند.
شهریاری بیان کرد: پس از رایزنیهای فراوان، شهرداری طرحی را برای احداث یک پارک محلهای، آماده کرد و در برنامه خود، با جلب رضایت ساکنان، حفظ قبور به شکل یک یادمان و به طور حفاظت شده را مد نظر قرار داد.
شهریاری با یادآوری اینکه موضوع احداث پارک، به تازگی در این محل اجرایی شده است، گفت: متاسفانه طی یک هفته یا ۱۰ روز قبل، عدهای شبانه، اقدام به تخریب شماری از قبور موجود در این محدوده کردهاند که شهرداری بلافاصله پس از اطلاع، با حضور در محل، اقدامات قاونی را در دستور کار قرار داد.
شهردار منطقه ۲ شیراز با تاکید براینکه شهرداری به هیچ عنوان اجازه تخریب قبور را نداده و نمیدهد، گفت: این محل به عنوان قبرستان استفاده ندارد و حفظ قبور تنها به واسطه شعائر دینی انجام میشود.
شهریاری گفت: در این محدوده، قرار است پارکی زیبا تحت عنوان بوستان زندگی احداث شود، اعلام کرد که مهمترین وظیفه شهرداری، ایجاد محیطی مناسب برای شهروندان است.
انتهای پیام/