سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان:

موردی از تب کریمه کنگو در استان زنجان گزارش نشده است

حاج کاظمی گفت: تاکنون موردی از ابتلای انسان یا دام به تب کریمه کنگو در استان زنجان گزارش نشده است.

حاج کاظمی مدیرکل دامپزشکی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت: از ابتدای امسال تاکنون گزارشی از ابتلای انسان یا دام به تب کریمه کنگو در استان زنجان نداشته ایم.

او افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت‌های آلوده دام و تنفس در تماس با دام‌های آلوده قابل انتقال است و افراد در تماس با دام و فرآورده‌های دامی شامل دامداران، توزیع کنندگان فرآورد‌ه های خام دامی، سلاخان، قصابان و همچنین بانوان خانه دار افراد در معرض این بیماری هستند.

حاج کاظمی ادامه داد: مهمترین عامل در انتقال این بیماری از دام به دام و از دام به انسان کنه‌ها است، به همین دلیل در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام، نباید کنه را له کرد که این امر، باعث انتقال ویروس این بیماری به انسان و سایر حیوانات  می‌شود.

او مهمترین نشانه بیماری تب کریمه کنگو در دام را تب عنوان کرد و گفت: دام‌های مبتلا به کریمه کنگو چند روزی دچار تب گذرا و کمی بی‌اشتهائی می شوند که معمولاً برای دامداران قابل تشخیص نیست که این مدت، زمان پخش ویروس است که حتی بدون درمان هم بهبودی در دام حاصل می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه در فصل گرما نظارت‌های بهداشتی بر کشتارگاه‌ها تشدید می‌شود، افزود: شهروندان گوشت مورد نیاز خود را از واحد‌های تحت ‌نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشت‌های بسته‌بندی شده هویت دار استفاده کنند.

او با بیان اینکه شهروندان باید به این نکته توجه داشته باشند که گوشت دام‌های ذبح شده  را ۲۴ ساعت و امعا و احشای دام را ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری کنند، گفت: با نگهداری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه، pH گوشت کاهش می‌یابد و ویروس کریمه کنگو به دلیل حساس بودن به pH اسیدی، از بین می‌رود.

فرآورده‌های فرعی گوشت یا احشا به محصولات خوراکی گفته می‌شود که معمولاً شامل اعضای درون یا سر و دست حیوان گوشتی می‌شوند مانند: جگر، شش، سیرابی، دست و سر که به صورت غذا‌هایی خاص مانند کله‌پاچه، سیرابی شیردان، دنبلان، چغور پغور طبخ می‌شوند که در ملل مختلف به شکل‌های متفاوت استفاده می‌شوند.

 

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.