به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، آرزو کاوه ای، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: سحری، افطار و شام وعدههای اصلی خوراکی در ماه رمضان هستند و افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند باید غذاهایی در وعده سحری بخورند که در تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن، حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی، ضعف و خستگی نقش مهمی داشته باشد.
کاوه ای افزود: روزه داران در وعده غذایی سحر باید غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که نمک، چربی و شیرینی کمی دارند را استفاده کنند زیرا که مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و آسیب پذیری در برابر کرونا میشود.
او ادامه داد: همچنین بهتر است هنگام سحر، مقدار مناسبی سبزی و سالاد مصــرف شود، سبزیها با داشتن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو که میتواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ کند، جلوگیری کند.
کاوه ای با بیان اینکه مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود، یادآور شد: مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلولها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس میشود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: با توجه به اینکه کم آبی بدن و خشکی گلو میتواند زمینه را برای ابتلا به کووید ۱۹ فراهم کند، روزه داران باید سبزی، کاهو، خیار و گوجه فرنگی استفاده کنند.
کاوه ای ادامه داد: نوشیدنیهای خیلی شیرین نظیر نوشابههای گازدار، شربت و چای خیلی شیرین و پررنگ هم موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو در طول روز میشود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: غذاهای پُر پروتئین مثل انواع کباب، جوجه کباب، ماهی و غذاهای خشک و پر روغن نظیر کُتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا و کله پاچه و غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز میشود، بنابراین در شرایط فعلی که با شیوع بیماری کووید ۱۹ مواجه هستیم بهتر است روزه داران از مصرف این نوع خوراکیها در وعده سحری پرهیز کنند.
کاوه ای، مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار، استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیر برنج، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است را به روزه داران توصیه کرد.
کاوه ای یادآور شد: زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا و زولبیا و بامیه در وعده افطار هم علاوه بر چاقی، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز میشود.
انتهای پیام/م