به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، دکتر سارا صافی، یک متخصص تغذیه یبوست را یکی از مشکلات شایع در بین روزه داران در ماه رمضان دانست و گفت: کاهش مصرف آب و مایعات در این ماه، کاهش مصرف میوه و سبزیجات به عنوان منابع غنی فیبر و نیز کاهش فعالیت جسمانی روزه داران از دلایل اصلی ایجاد یبوست است.
او افزود: مصرف میوه، سبزیجات، حبوبات، مغزیجات و غلات کامل مانند نان سبوس دار و برنج قهوه ای به عنوان منابع غنی فیبر در سه وعده افطار، شام و سحری، به بهبود عملکرد روده در ماه مبارک رمضان کمک می کند.
یک متخصص تغذیه با بیان اینکه روزه داران از کم تحرکی یا بی تحرکی در این ماه پرهیز کنند، ادامه داد: روزه داران به منظور جلوگیری از ایجاد یبوست، به صورت روزانه، پس از وعده افطار، فعالیت سبک مانند پیاده روی به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه داشته باشند.
صافی نسبت به کم آب شدن بدن در ماه رمضان به علت کاهش مصرف مایعات هشدار داد و افزود: هر فرد باید به صورت روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان انواع مایعات شامل آب، مایعات موجود در غذا و یا انواع نوشیدنی ها از جمله دوغ، آب میوه طبیعی، دمنوش ها و شیر را مصرف کند.
او با اشاره به اینکه باید از مصرف نوشیدنی های شیرین مانند آبمیوه های صنعتی، چای نبات و یا نوشابه به ویژه در افراد دیابتی پرهیز شود، گفت: مصرف سایر نوشیدنی ها به ویژه لبنیات به علت وجود مقدار قابل توجهی پروتئین و کلسیم در وعده سحری مفید است همچنین روزه داران از مصرف چای پررنگ یا قهوه در وعده سحری که سبب افزایش دفع ادرار و ایجاد تشنگی در طول روز می شود، خودداری کنند.
یک متخصص تغذیه ادامه داد: به علت اینکه معده مدت طولانی خالی بوده و آمادگی پذیرش حجم زیادی از غذا و مایعات را ندارد، از مصرف زیاد مایعات همراه غذا در وعده افطار پرهیز و مصرف مایعات را در سه وعده افطار، شام و سحری تقسیم شود.
او افزود: روزه داران با مایعات گرم و یا ولرم افطار کرده و از مصرف مایعات سرد یا بسیار داغ هنگام افطار پرهیز کنند.
انتهای پیام/ب