سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل گمرک دوغارون:

صاحبان کالا از ارسال محموله‌های تجاری به گمرک دوغارون خودداری کنند

محمد کوه گرد گفت: تا اطلاع ثانوی از همه گمرکات اجرایی و صاحبان کالا درخواست می‌شود از ارسال محموله‌های تجاری به گمرک دوغارون خودداری کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، از هفته گذشته و در پی اعتراضاتی در خاک افغانستان توسط کامیون داران حادثه دیده افغانستانی در اسلام قلعه، طبق اعلام سخنگوی گمرک کشور از امروز به دلیل مسدود شدن محور مواصلاتی گمرک اسلام قلعه به هرات، تجار باید از ارسال محموله به این مرز خودداری کنند.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران نیز در این باره با تأیید خبر اعتراضات در کشور افغانستان از معطلی ۴ هزار کامیون در اسلام قلعه خبر داد.

براساس اظهارات رانندگان کامیون‌های ترانزیتی، تعدادی از راننده‌های معترض افغانستانی جاده ترانزیت اسلام قلعه به هرات را مسدود کردند ودر پی این اتفاق ترانزیت کالا از مرز دوغارون به افغانستان با چالش مواجه شده است.

مدیرکل گمرک دوغارون در این باره با بیان این که این مرز هم اکنون مسدود است، گفت: طی نامه رسمی به همه گمرکات اجرایی کشور اعلام شده تا اطلاع ثانوی از بارگیری کالا به سمت دوغارون خودداری کنند.

اعتراض برای دریافت خسارت

محمد صدیقی فر، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات با ارائه توضیحاتی در این باره  گفت: بعد از حادثه آتش سوزی در گمرک اسلام قلعه که تعداد زیادی از کامیون داران افغانستانی در این حادثه آسیب اقتصادی دیدند و پس از ارائه گزارش علل به وجود آمدن این حادثه، کامیون داران برای تامین خسارت خود اقدام کردند، اما با اعلام دولت افغانستان این موضوع نیازمند تحقیقات بیشتری برای روشن شدن ابعاد حادثه است و پس از آن درباره چگونگی پرداخت خسارت به کامیون داران اقدام می‌کنند.

او افزود: چون بیشتر این افراد از اقشار ضعیف مناطق اسلام قلعه و قدوس آباد هستند و زندگی آن‌ها دچار مشکل جدی شده است، وقتی دیدند توجه کافی در این زمینه نشده، از اوایل هفته گذشته با اعتصابی خودجوش جاده ترانزیتی را بستند واجازه ندادند ترددی در این مسیر انجام شود.


صحبت‌های بی نتیجه وزیر تجارت افغانستان

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات ادامه داد: چهارشنبه گذشته فیض احمد حوریانی، وزیر تجارت و صنعت افغانستان با حضور در منطقه مذاکراتی را با اعتصاب کنندگان انجام داد و با گفت و گویی که با خود من داشت، تاکید کرد با صحبت‌هایی که با این متحصنان انجام می‌دهند، آن‌ها را راضی خواهند کرد که جاده را بازگشایی کنند.

صدیقی فر بیان کرد: از  (پنج شنبه گذشته) تغییراتی در بخش مسافری صورت گرفته و ما امیدوار بودیم حضور او نتیجه بخش باشد، اما ظاهرا این گونه نبوده و این افراد اعلام می‌کنند تا زمانی که خواسته‌های شان محقق نشود و دولت افغانستان تکلیف آن‌ها را در پرداخت خسارت مشخص نکند، اجازه تردد به کامیون‌ها را نمی‌دهند.

معطلی ۴ هزار کامیون در گمرک اسلام قلعه

او تصریح کرد: برآورد ما این است که حجم عظیمی حدود چهار هزار کامیون در گمرک اسلام قلعه معطل هستند، البته مرز جمهوری اسلامی ایران باز است و مشکلی برای ورود به افغانستان وجود ندارد، اما با توجه به تعداد بالای کامیون‌ها در گمرک اسلام قلعه و نداشتن اجازه تردد به سمت هرات، این باز بودن مرز مشکلی را حل نمی‌کند و عملا تردد غیر فعال است.


بیشتر بخوانید


سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات پاسخ به این سوال که آمار حضور کامیون‌های ایرانی در گمرک اسلام قلعه هم اکنون چه تعداد است تأکید کرد: آمار دقیقی از تعداد کامیون‌های ایرانی در مرز ندارم، اما به طور معمول درصد پایینی از این کامیون‌ها در آن سوی مرز متعلق به کامیون‌های ایرانی است و کالا‌های موجود نیز بیشتر خرید‌های تجار افغانستانی است و متعلق به آن هاست و بر اساس تجربه، حجم کمی از این کالا‌ها مربوط به تجار ایرانی است، همان طور که مشاهده کردید در حادثه گمرک نیز سهم کامیون‌های ایرانی به نسبت افغانی بسیار کمتر بود.

شخم زدن جاده حرکتی نمادین بود و خسارتی نداشت

نماینده جمهوری اسلامی ایران در هرات همچنین تاکید کرد: ویدئویی که از شخم زدن جاده منتشر شده، یک حرکت نمادین برای اعتراض و رساندن صدای معترضان به گوش دولتمردان افغانستان بوده و حرکتی نبوده که خسارت جدی به زیرساخت‌های حمل و نقل و جاده‌ای این مسیر برای تردد وارد کرده باشد.

صدیقی فر اظهار کرد: این اعتراضات یقینا نمی‌تواند طولانی مدت باشد، چون این منع تردد و نرسیدن کالا به هرات اولین تاثیراتش را در خود شهر هرات گذاشته و تا همین حالا طبق اخبار، مسدود شدن جاده باعث افزایش قیمت حدود ۲۰ درصدی در اقلام خوراکی شده است.

تدبیری در این زمینه به زودی اندیشیده خواهد شد، اما به طور کلی به نظر می‌رسد معترضان در خواسته خودشان جدی هستند، چون خسارت جدی دیده اند و به نظر می‌رسد تا رسیدن به نتیجه، مطالبه گری خودشان را ادامه می‌دهند. این موضوع بستگی به دولت افغانستان دارد که چطور با این موضوع برخورد کنند و پرداخت خسارت را به چه صورت انجام دهند و نوع مدیریت دولت افغانستان تعیین کننده سرنوشت این مسئله است که این بحران به اتمام برسد یا ادامه دار باشد.

نگرانی از بابت ناامنی و بی ثباتی وجود ندارد


سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات با اشاره به نگرانی‌هایی از سوی ایران گفت: با توجه به این که گمرک اسلام قلعه، شاهراه هرات و یکی از راه‌های اصلی ترانزیت کالا بین دو کشور است، نگرانی‌هایی از سوی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه وجود دارد و یقینا تاثیراتی را بر تجارت دو کشور خواهد گذاشت، اما این که بی ثباتی یا نا امنی در آن سوی مرز وجود داشته باشد، منتفی است با این حال یقینا در تجارت تجار دو کشور وقفه‌ای ایجاد می‌شود.

صدیقی فر بیان کرد: ما نگرانی از بابت بحث ناامنی و بی ثباتی نداریم، اما با توجه به تجمع کامیون داران در گمرک اسلام قلعه امکان معطلی در کشور افغانستان وجود دارد که توصیه می‌کنیم فعلا به گمرک وارد نشوند یا پیش از حرکت به سمت دوغارون از منابع محلی یا نمایندگی وزارت امور خارجه در مشهد کسب اطلاع کنند و اگر اطلاع دقیقی از وضعیت ثبات این مرز به دست نیاوردند، حتما احتیاط‌های لازم در ورود به گمرک را داشته باشند.

سید روح ا... لطیفی، سخنگوی گمرک کشور هم گفت: برای جلوگیری از ازدحام، توقف‌های طولانی و حوادث غیر مترقبه، بر اساس بند ۲ صورت جلسه کمیته هماهنگی مرز دوغارون، تا اطلاع ثانوی از همه گمرکات اجرایی و صاحبان کالا درخواست می‌شود از ارسال محموله‌های تجاری به گمرک دوغارون خراسان رضوی خودداری کنند.

منبع: خراسان

انتهای پیام//م.م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.