سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هزارو ۱۹۷ نفر در کردستان ام‌اس دارند

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ۲ هزار و ۶۳۵ نفر در کردستان به بیماری‌های خاص مبتلا هستند که به طور منظم دارو و خدمات دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به آن دسته از بیماری‌هایی گفته می‌شود که در جامعه عمومیت نداشته و برای درمان آن‌ها شرایطی ویژه‌ای باید فراهم شود.

این بیماری‌ها درمان دائمی ندارند و فرد تا آخر عمر با این بیماری باید دست و پنجه نرم کند این دست از، بیماری‌ها در کشور‌های مختلف و حتی ایران با نام بیماری‌های نادر نیز شناخته می‌شوند.

بیمار‌ی‌های خاص بر اساس تعریف وزارت بهداشت، چهار بیماری تالاسمی، هموفیلی، دیالیز وام اس را شامل می‌شوندو درمان این بیماری‌ها به‌عنوان درمان‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و عوارض بیماری تا پایان عمر همراه بیمار می‌ماند.

کسانی که به این بیماری‌ها دچار می‌شوند شرایط درمانی ویژه‌ای را نیاز دارند، کمیاب بودن دارو‌های مورد نیاز مبتلایان به این دسته از بیماری‌ها و پرداخت هزینه‌های بالا موجب می‌شود که گاهی این بیماران از درمان منصرف شوند.

این نوع بیماری‌ها هزینه‌های سنگین اقتصادی، روانی و اجتماعی بر خانواده‌ها، بیماران و نظام سلامت تحمیل می‌کنند که البته از طریق پوشش بیمه‌ای تا حد زیادی از سنگینی بار آن‌ها کاسته می‌شود.

ساماندهی و ارتقای وضعیت بیماری‌های خاص در زمینه‌های مختلف درمانی، دارویی، آموزشی، پیشگیری و اجتماعی از مولفه‌های مهمی است که باید در مورد بیماران خاص مورد توجه قرار گیرد.

آرزو فلاحی رئیس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان می‌گوید: ۲ هزار و ۶۳۵ نفر بیماری خاص شامل بیماران هموفیلی، ام‌اس، دیالیز صفاقی، تالاسمی، همو دیالیز و بیماران پیوندی در استان شناسایی شده‌اند که به صورت منظم دارو و خدمات دریافت می‌کنند.

به گفته او، یک‌هزار و ۱۹۷ بیمار مبتلا به ام اس، ۱۶۶ بیمارهموفیلی، ۱۱۴ بیمار تالاسمی در حال حاضر در استان دارو دریافت می‌کنند.

فلاحی اضافه کرد: ۷ بیمار دیالیز صفاقی، ۵۳۲ بیمار همو دیالیز و ۶۱۸ مورد پیوند جامعه آماری بیماران خاص در استان را تشکیل می‌دهند.

رئیس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: شهرسنندج با یک هزار و ۸۱ نفر بیمار خاص بیشترین و سروآباد با ۳۸ بیمار خاص کمترین آمار میزان از مبتلایان به بیماران خاص در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

فلاحی با بیان اینکه سقز با ۳۵۵بیمار و بانه با ۲۲۷ بیمار به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار دارد، گفت: ۳۰۰ بیمار در مریوان، ۱۸۵ بیمار در قروه، ۱۲۵ بیمار در کامیاران، ۹۷ بیمار در دیواندره، ۱۵۹ بیمار در بیجار و ۶۷ بیمار در دهگلان و ۳۸ بیمار خاص در شهرستان سروآباد شناسایی شده‌اند.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.