سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فوت و فن‌های برنج دمی مجلسی؛ قد کشیده و خوشمزه

در گزارش زیر طرز تهیه چند نوع غذای خوشمزه و مقوی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برنج مهم‌ترین اصل آشپزی ما ایرانی‌هاست و ایرانی‌ها ماهرترین افراد در پخت این غله خوشمزه و البته مقوی هستند. همه ما می‌دانیم که برنج با آبکش شدن تقریبا تمام خواص خود را از دست می‌دهد. اما چون درست کردن برنج دمی یا کته را پر ریسک می‌دانیم و از شفته شدن آن می‌ترسیم، کمتر سراغ تهیه آن می‌رویم. در حالی که تهیه کردن برنج کته واقعا آسان است و تنها با رعایت چند نکته که در طرز تهیه برنج دمی به آن‌ها اشاره شده، می‌توانیم یک برنج کته خوب درست کنیم.

شاید یکی دو بار اول نیاز باشد تجربه بیشتری کسب کنید، چون پخت برنج کته بستگی به جنس برنج هم دارد. اما بعد از چندبار امتحان کردن با همین نکته‌هایی که در اختیارتان قرار دادیم، کاملا مسلط می‌شوید که حتی می‌توانید برای مهمانی‌های کوچکتان هم برنج کته بپزید. با طرز تهیه برنج دمی با تمام نکاتش که باعث می‌شود برنج خوب قد کشیده و کاملا دان باشد همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه برنج دمی ایرانی

برنج چهار پیمانه
روغن مخصوص پخت و پز دو قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم


بیشتر بخوانید

طرز تهیه برنج دمی ایرانی مجلسی

برای تهیه یک برنج کته با کیفیت و خوشمزه باید تمام فوت و فن‌های آماده کردن آن را بدانید و دقیقا طبق همان نکات عمل کنید. تهیه برنج دمی بسیار راحت‌تر از آن چیزی است که تصورش را می‌کنید. مهم‌ترین نکته برای تهیه برنج دمی داشتن برنجی مرغوب و درجه یک است. یعنی هر چه قدر که شما مراحل را هم با دقت انجام داده باشید، کیفیت برنج اهمیت بسیار زیادی در پخت برنج دمی شما دارد. برای شروع برنج را با دقت پاک کنید که داخل آن سنگ ریزه نباشد. سپس چند بار آن را با آب ولرم بشویید تا کاملا شفاف شود. توجه کنید که نباید اصلا برنج را هنگام شستن چنگ بزنید.

در این مرحله برنج را باید همراه آب و مقداری نمک حدود دو تا سه ساعت کنار قرار دهید تا برنج کاملا خیس بخورد. مقدار آبی که اضافه می‌کنید باید طوری باشد که یک بند انگشت از سطح برنج بالاتر رود. مقدار نمک هم معمولا به ازای هر پیمانه برنج نصف قاشق چای‌خوری است. پس از گذشت این زمان یک قابلمه مناسب بردارید و برنج و آب را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس دو قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و برنج را هم بزنید تا روغن قاطی برنج شود.

برنج را به حال خود روی حرارت رها کنید تا وقتی که آب داخل قابلمه کاملا بخار شود و روی سطح برنج هیچ آبی نماند. با یک قاشق برنج را کمی جا به جا کنید تا ته قابلمه هم آب نباشد. سپس یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید و در قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد. بهتر است حرارت گاز را ملایم کنید تا برنج خیلی آرام پخته شود. برنج دمی شما آماده است و می‌توانید آن را با خورشت فسنجان یا خورش بادمجان نوش جان کنید.

فوت و فن‌های طرز تهیه برنج کته

اگر می‌خواهید برنج کته‌تان قالبی در بیاید به هیچ عنوان زیر آن را خاموش نکنید و در قابلمه را بگذارید، چون باعث می‌شود ته برنج کته نرم شود.
بهتر است برای تهیه برنج دمی از برنج ایرانی استفاده کنید.
اگر بیشتر از یک بنده انگشت آب بریزید احتمال شفته شدن برنج زیاد است.
برای تهیه برنج کته با برنج‌های دانه بلند باید برنج را مقداری بیشتری خیس کنید.
برای انتخاب برنج خوب و مرغوب حتما باید نکات طلایی خرید برنج را بدانید.

منبع: کتاب کاله

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.