سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آسیب‌های ستون فقرات در دوران کرونا/ ورزش خانگی را جدی بگیرید

دانشیار گروه آموزشی فیزیوتراپی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، نسبت به آسیب‌های ستون فقرات در دوران پاندمی کووید ۱۹ هشدار داد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نورالدین کریمی دانشیار گروه آموزشی فیزیوتراپی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ایران در خصوص آسیب های ستون فقرات در دوران کرونا اظهار کرد: در شرایط فعلی به دلیل شیوع کووید۱۹ که اکثر هموطنان مجبور هستند مدت طولانی در منزل بمانند اعم از دانش آموز، دانشجو، معلمان، کارمندان و همه مشاغل تمام فعالیت‌های فیزیکی شان محدود شده و این افراد در فقر فعالیت فیزیکی و ورزشی بسر می‌برند بخصوص افراد سالمند که بیرون رفتنشان محدود شده است.

او ادامه داد: این افراد مستعد آسیب‌های بیشتر ازجمله پوکی استخوان و ضعف استخوان‌ها هستند که ناشی از بی حرکتی است و بهتر است برای پیشگیری از این آسیب‌ها تا حد ممکن در منزل یا حیاط خانه فعالیت‌های فیزیکی انجام دهند.

کریمی به تمامی گروه سنی به خصوص سالمندان توصیه کرد: تاحدی که بتوانند داخل آپارتمان یا حیاط خانه راه بروند، باعث تقویت عضلات، قلب و دستگاه تنفسی می‌شود.

او همچنین اشاره کرد: بهتر است در شرایط فعلی که امکان ابتلا به کووید برای همه مردم است ظرفیت‌های ریوی شان را افزایش دهند و عضلات تنفسی و کمک تنفسی شان را تقویت کنند تا اگر دچار این بیماری شدند، عوارض ریوی محدودتر و کمتری را تجربه کنند و به راحتی این بیماری را پشت سر گذارند.

پیشنهاد این فیزیوتراپیست برای تقویت عضلات تنفسی انجام تمرین‌های هوازی مثل ایروبیک، پیاده روی تند و درجا دویدن است که بسیار مفید بوده و علاوه بر تقویت عضلات تنفسی باعث بهبود عملکرد قلبی و ریوی می‌شود؛ اینگونه تمرین‌ها در مواجهه با بیماری کووید می‌تواند برای فرد مقاومت بیشتری را تولید و عوارض بیماری را کمتر کند.

کریمی بیان کرد: به واسطه شیوع کووید ۱۹ زندگی تغییر کرده و گروه‌های زیادی درگیر تبلت و گوشی‌های هوشمند هستند که در طولانی مدت به دلیل استفاده زیاد و یک جا نشینی، آسیب جدی به ستون فقرات شیوع پیدا کرده و حتی به دلیل بیرون نرفتن و بهره نگرفتن از نور خورشید زمینه پوکی استخوان فراهم می‌شود.

او گفت: افراد اگر قرار است دو تا سه ساعت برای مطالعه و کار وقت بگذارند بین فواصل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه وضعیتشان را تغییر دهند، بلند شوند و راه بروند،  ورزش کششی انجام دهند تا به بافت‌های دیسک مهره‌ای کمر و گردن فرصتی داده شود که دچار آزردگی نشوند.

دانشیار گروه آموزشی فیزیوتراپی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اظهار کرد: ورزش‌های پیشگیری و اصلاح وضعیت می‌تواند از این مشکلات پیشگیری کند و  خوشبختانه با استفاده از سیستم‌های مجازی نیازی به مراجعه به مراکز نیست و از راه دوربه صورت مجازی هم صوتی و تصویری مردم می‌توانند راهنمایی مناسب را دریافت کنند.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.