مسئول کمیته علمی و استاندارد سازی خدمات انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: ویروس کرونا بیمار را دچار درد‌های شدید مفصلی و عضلانی می‌کند.

پریسا ارزانی مسئول کمیته علمی و استاندارد سازی خدمات انجمن فیزیوتراپی ایران در گفت‌وگو با  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دردهای عضلانی و مفصلی بیماران کووید ۱۹،  اظهار کرد: کرونا یک بیماری عفونی است که در آن ویروس باعث سندرم حاد تنفسی می شود. این ویروس عمدتا بر ریه‌ها تأثیر می‌گذارد، اما تحت شرایط خاصی منجر به فعال سازی ایمنی بیش از حد یا طوفان سیتوکین می‌شود و علاوه بر آن بر سایر نواحی بدن مانند: مغز، چشم و پوست نیز اثر می گذارد.

او با اشاره به اینکه همانند سایر عفونت‌های تنفسی علائم اسکلتی- عضلانی می‌تواند در هنگام ابتلا به کرونا نیز ایجاد شود، گفت: عفونت‌های ویروسی می‌توانند باعث التهاب مفاصل شوند، اما درگیری می تواند از یک درد مفصلی ساده تا آرتریت مزمن ظاهر شود. به طور مثال بیماران مبتلا به هپاتیت سی دچار آرتریت مزمن می شوند، اما ابتلا به ویروس سرخجه یا هپاتیت ب باعث آرتریت خود محدود شونده خوهد شد. همچنین بیماران مبتلا به پنومونی نیز از درد پشت شکایت دارند.

ارزانی بیان کرد: ویروس‌ کرونا به طور معمول باعث التهاب مفصلی به شکل کلینیکی نمی‌شود، بلکه بیمار را دچار درد شدید مفصلی و عضلانی می کند. مطالعات نشان می دهد حدود ۴۵ درصد بیماران درد عضلانی و ۱۵ درصد درد مفصلی دارند. به نظر می رسد شدت درد بیماران ارتباط مستقیمی با شدت بیماری ندارد و ممکن است افرادی که بستری نشده اند هم درد آزار دهنده داشته باشند.

او ادامه داد: تحقیقات نشان می‌دهد علاوه بر درگیری کوتاه مدت پس از درمان بیماری و مرخص شدن بیماران کرونایی از بیمارستان علائم تنفسی به میزان زیادی تحفیف پیدا کرده، اما درد‌های عضلانی و مفصلی  تقریبا به همان شدت قبلی باقی مانده است.


بیشتر بخوانید


مسئول کمیته علمی و استاندارد سازی خدمات انجمن فیزیوتراپی ایران تصریح کرد: بخشی از درد عضلانی ناشی از عفونت ویروسی در اثر آسیب به رشته‌های عضلانی است. از آنجایی که ویروس کرونا باعث ایجاد پاسخ التهابی در بدن فرد می‌شود. طوفان سیتوکین به دلیل پاسخ کنترل نشده و بیش از حد می‌تواند باعث تجزیه غیر طبیعی بافت‌ها شود.

او گفت: بیماران معمولا درد عضلانی را به شکل حساسیت به لمس عضله یا درد ناشی از حرکات عضله توصیف می‌کنند. این درد به صورت عمومی در کل بدن بروز می‌کند در حالی که درد ناشی از ورزش و فعالیت، در عضلات خاص که فعالیت داشته‌اند دیده می‌شود.

ارزانی بیان کرد: سالمندان آسیب پذیرترین گروه در برابر کرونا هستند و ۵۰ درصد مبتلایان به این بیماری را کهنسالان تشکیل می‌دهند. این افراد در حالت معمول نیز درد‌هایی داشته اند که با ابتلا به بیماری کرونا شدت دردها افزایش پیدا می‌کند و پزشکان برای مدیریت این درد‌ها استامینوفن یا پاراستامول تجویز می کنند.

او در پایان یادآوری کرد: از نظر فیزیوتراپی بهترین درمان برای درمان دردهای عضلانی و مفصلی بیماران کرونایی مصرف آب به میزان کافی، پرهیز از فعالیت شدید در زمان بیماری، ماساژ، وضعیت دهی صحیح به عضلات و اندام ها و داشتن برنامه فیزیوتراپی مناسب است. تمرینات تنفسی مانند تنفس دیافراگمی و لب غنچه‌ای و چرخه فعال تنفسی به بیمار کمک می کند الگوی تنفسی بهتر و کارآمد تری داشته باشد تا عضلاتش راحت شوند. همچنین تمرینات ساده اندام‌ها مانند: پل زدن، پا دوچرخه و دامنه حرکتی مفاصل به بهبود درد‌های مفصلی کمک می‌کند. البته این برنامه‌ها باید تحت نظر متخصص فیزیوتراپی انجام شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۰۵:۱۳ ۲۹ دی ۱۳۹۹
هشتم ابان کروناگرفتم تابیست ودوم تب چهل درجه وسردردوبی اشتهایی چهارروزبهترشدم تب رفت اشتهاامد ولی چهارروزدوباره روزازنواین باربسیارشدید.دکتر عفونی متخصص ریه سیتی اسکن آزمایش ،نهایتاقرص فاویپییرنجاتم داد.حالابعداز75روز پادردامانموبریده شب یکساعت میخوابم بعدبیدارمیشم وازدردپا مینالم.
آخرین اخبار