جوادی بایگی مدیر جهاد کشاورزی سربیشه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،گفت :با هدف افزایش و حفظ ژرم پلاسم عناب در استان به عنوان قطب تولید عناب کشور، بررسی سازگاری گونههای مختلف عناب و مقایسه صفات مورفولوژیکی آنها و انتخاب ارقام برتر بسته به نیاز، ایجاد محیطی آموزشی و پژوهشی (کانون یادگیری)، تعداد ۳۴ اکوتیپ عناب درقالب کلسیون عناب از سراسر کشور جمع آوری شده است.
او افزود : این کلکسیون بزرگترین کلکسیون عناب کشور است که ثبت کامل مشخصات فنوتیپی اکوتیپهای موجود وشناسه دار کردن مولکولی اکوتیپهای موجود با استفاده از نشانگرهای مولکولی ISSR و چاپ ۳ کتاب در خصوص عناب دراین زمینه تاکنون دراین کلکسیون محقق شده است.
بیشتر بخوانید
جوادی بایگی درخصوص کارهای علمی مفید که تاکنون دراین کلکسیون انجام شده گفت: همکای با دانشگاههای معتبر در خصوص اجرای پایان نامههای کارشناسی ارشد و دکتری با محوریت عناب و همکاری با پژوهشکده بیوتکنولوژی ایران در خصوص تکثیر عناب از طریق قلمه نیمه خشبی عناب و ریشه دار شدن در شرایط گلخانهای انجام شده است.
او بیان کرد : همچنین انجام پیوند عناب برای اولین بار ، پیگیری و تاسیس اولین نهالستان مجوزدار عناب در سطح استان ، همکاری با مرکز تحقیقات استان در خصوص اجرای طرحهای تحقیقاتی بخصوص در مباحث تغذیهای عناب ازجمله کارهای علمی مفید وموثر انجام شده دراین مجوعه است.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: با توجه به ثبت اطلاعات اکوتیپهای موجود و انتخاب اکوتیپهای برتر در حال پیگیری جهت ثبت ارقام جدید در کلکسیون از طریق مرکز تحقیقات کشاورزی هستیم.
انتهای پیام/ک