سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرح پژوهشی گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد طرح برتر هفته پژوهش شد

مدیرکل فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح پژوهشی کسب و کار در زمینه گیاهان دارویی از کشت تا فرآوری و بسته بندی پژوهشگران استان به عنوان طرح برتر هفته پژوهش برگزیده شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، فاطمه اسدی مدیرکل فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به ظرفیت این استان در زمینه گیاهان دارویی دپارتمان گیاهان دارویی به کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داده شد که با هماهنگی های لازم با حوزه پژوهش سازمان فنی و حرفه ای کشور این طرح به یکی از پژوهشگران استان واگذار شد.

اسدی افزود: با تلاش عزیز الله جعفری پژوهشگر و گیاه شناس برجسته کهگیلویه و بویراحمد بیش از هشت ماه بر روی این طرح کار تحقیق و پژوهش متناسب با نیاز بازار کار صورت گرفت.

او بیان کرد: در این طرح همه مراحل کشت و پرورش گیاهان دارویی، فرآوری گیاهان دارویی و بسته بندی و مدیریت فروش گیاهان دارویی بررسی شده است.

اسدی گفت: این طرح براساس اهداف ایسکو طبقه بندی استاندارد بین المللی مشاغل انجام شده و همه استانداردهای لازم برای کسب و کار در زمینه گیاهان دارویی را دارد.

او افزود: این پژوهش با طبقه بندی های ملی و بین المللی انطباق لازم را دارد.

وجود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد یکی از ارزشمندترین گنجینه های خدادادی این استان محسوب می شود.

کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از مستعدترین استان‌های کشور در این عرصه است.

این استان دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است.

بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ، کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوش، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاه دانه از جمله گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد است.

از این مجموع افزون بر یک هزار و ۲۰۰ گونه آن تنها در منطقه حفاظت شده دناست به گونه ای که به اندازه ۶۰ کشور دنیا در این منطقه گیاه دارویی می روید.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.