به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، ولی رمضانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران گفت: حفاظت و جلوگیری از انقراض گونه جاشیر دامی نیازمند عزم همگانی، همکاری مردم ، مسئولان و ارتقای سطح دانش جامعه در این زمینه است.
رمضانی مساحت منطقه حفاظت شده خامی در این شهرستان را ۲۵ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: در منطقه حفاظت شده خامی گونه گیاه مرتعی جاشیر وجود نداشت این اداره با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه اقدام به کشت این گونه گیاهی کرد.
او بیان کرد: گونههای گیاهی و جانوری کوه خامی به دلیل سخت گذر بودن و کمبود محیط بان در معرض خطر سودجویان محیط زیست است.
رمضانی گفت: سه گونه گیاهی دارویی مناطق حفاظت شده این شهرستان بر اثر برداشت بی رویه در معرض انقراض است .
او افزود: این گیاهان دارویی شامل آویشن، لیزک و کارده بوده که به دلیل برداشت بی رویه این گیاهان خوراکی از سوی برخی از سودجویان در معرض انقراض است.
رمضانی بیان کرد: آویشن کوهی یکی از گونههای با ارزش گیاهان دارویی در سطح کشور محسوب میشود که در مناطق کوهستانی و نیمه کوهستانی رویش دارد.
او افزود: ۱۰ درصد از گیاهان دارویی مناطق حفاظت شده این شهرستان بر اثر خشکسالی سالهای گذشته خسارت دیدهاند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران گفت: این شهرستان با ۵۲ هزار هکتار منطقه حفاظت شده با کمبود نیروهای محیط بان روبه روست.
رمضانی افزود: بر اساس استانداردهای بین المللی باید به ازای هر هزار هکتار یک محیط بان وجود داشته باشد که در گچساران به ازای هر پنج هزار هکتار مناطق حفاظت شده یک محیط بان وجود دارد.
گیاه دارویی آویشن کوهی، بیشتر برای درمان بیماریهای تنفسی، سینوزیت، میگرن و بیماریهای اعصاب کاربرد دارد.
کوه خامی با مساحت بیش از ۲۵ هزار هکتار، کوه سرخ با ۳۲ هزار هکتار و کوه دیل با ۱۰ هزار هکتار مساحت از جمله مناطق حفاظت شده این شهرستان محسوب میشوند.
انتهای پیام/س