سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزیده اخبار آموزش و پرورش در هفته گذشته؛

از تعیین تکلیف آزمون‌ها در ایام کرونا تا سهم کم آموزش و پرورش از بودجه عمومی

آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری مربوط به بودجه سال آینده و تعیین تکلیف چگونگی برگزاری امتحانات سپری شد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری درباره «افت و خیز‌های بودجه ۱۴۰۰ در آموزش و پرورش»، «تعیین تکلیف برگزاری آزمون‌های دانش آموزان» و «موسسان موظف به پرداخت کامل حقوق معلمان غیردولتی در ایام کرونا هستند» سپری شد.

موسسان موظف به پرداخت کامل حقوق معلمان غیردولتی در ایام کرونا هستند

سعید صالح مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی درباره رسیدگی به وضعیت پرداخت حق الزحمه معلمان غیردولتی اظهار کرد: موسسان مدارس غیردولتی مطابق قانون مکلفند براساس قانون کار حق و حقوق پرسنل خود را پرداخت کند و این موضوع را به همه استان ها هم ابلاغ کردیم.

او ادامه داد: توجه به پرداخت حق الزحمه معلمان باید از اولویت های موسسان باشد و این موضوع را  در سراسر کشور مورد پیگیری جدی قرار دادیم.

صالح با اشاره به اینکه برخی موسسان بنا بر دلایلی از جمله تعطیلات در شرایط کرونا در پرداخت هزینه ها دچار مشکل هستند، افزود: با این حال آنها در برابر  پرداخت حق الزحمه کارکنان مسئول هستند.

افت و خیز‌های بودجه ۱۴۰۰ در آموزش و پرورش/ گره‌های مالی در دوراهی کورتر شدن یا گشایش؟!

حجت اله بنیادی پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت گفت: کل اعتبارات هزینه عمومی وزارت آموزش و پرورش در لایحه بودجه در سال۱۳۹۹ معادل ۵۸۹۲۶۶۰۷۱ میلیون ریال (۵۹ هزار میلیارد تومان) است که در سال ۱۴۰۰ به ۹۴۴۴۶۸۸۵۶ میلیون ریال (۹۴ هزار میلیارد تومان) افزایش یافته و دارای رشد ۶۰/۲۸ درصد است. این میزان رشد در مقایسه با رشد اعتبارات فصل آموزش و پژوهش کشور که ۶۱/۳۱ درصد رشد دارد، ۱/۰۳ درصد کمتر است.

او ادامه داد: اعتبارات بخش آموزش عالی در سال ۱۳۹۹ معادل ۱۸۰۵۸۵۲۹۹ میلیون ریال (۱۸ هزار میلیارد تومان) که در سال ۱۴۰۰ به ۳۱۶۰۸۸۶۳۶ میلیون ریال (۳۱ هزار میلیارد تومان) افزایش یافته که دارای رشد ۷۵/۰۴ درصد است.

بنیادی معتقد است که تفاوت ۱۵ درصدی در میزان رشد بودجه آموزش و پرورش عمومی و آموزش عالی نشان می‌دهد، علیرغم مطرح بودن لایحه رتبه بندی در دولت و بحث‌های مطرح شده در مورد تخصیص بودجه به آن، فاصله معنا دار درصد رشد بودجه این دو بخش نشان می‌دهد که رتبه بندی هر چه باشد و هر گونه اجرا شود، نمی‌تواند در برقراری عدالت بیرونی در نظام پرداخت معلمان و کاهش تفاوت‌های غیرعادلانه دریافتی آنان کارکنان بخش آموزش عالی تغییری ایجاد کند و حتی در بودجه ۱۴۰۰ این تفاوت و ناعدالتی بیشتر نیز خواهد شد.

تعیین تکلیف برگزاری آزمون‌های دانش آموزان/ امتحانات نهایی پایه‌های نهم و دوازدهم حضوری است

خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش درباره برگزاری آزمون‌های دانش آموزان، اظهار کرد: در هر شرایطی برگزاری امتحانات داخلی دانش آموزان طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش بر عهده مدرسه است.

او ادامه داد: امسال با توجه به شرایط کرونایی برگزاری آزمون حضوری یا غیرحضوری برای امتحانات بستگی به شرایط منطقه‌ای که مدرسه در آن واقع شده است، دارد.

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش تصریح کرد: شورای مدرسه می‌تواند طبق شرایط امکان برگزاری آزمون حضوری یا غیرحضوری از طریق شبکه شاد یا سایر بستر‌های آموزش مجازی را داشته باشد.

ساکی بیان کرد: برای آزمون پایه نهم امتحانات نیمسال اول داخلی است و امتحانات پایان سال به طور حضوری و نهایی خواهد بود.

سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی کم است

علی الهیار ترکمن، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اعتبارات آموزش و پرورش به دو دسته ستاد و سازمان‌های تابعه تقسیم می‌شود، گفت: در مجموع ۲۵ ردیف و دستگاه داریم که اعتبارات رشد قابل توجهی نسبت به سال ۹۹ دارد. سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور، ۱۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبارات است در این در حالی است که ۱۳.۴ درصد اعتبارات کشور در سال ۹۹، ۱۰.۷ درصد بود.

او با بیان اینکه سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی کم است، گفت: وقتی در مجلس اعتبارات را توزیع می‌کنند، سهم تمام بخش‌ها افزایش می‌یابد اما در مقابل سهم آموزش و پرورش کاهشی می‌شود؛ امیدواریم امسال با درایت مجلس این اتفاق نیفتاد.

الهیار ترکمن بیان کرد: از ٢۵ ردیف بودجه، ١۴ ردیف در ذیل ستاد آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است البته کسورات بازنشستگان از اعتبارات ما اضافه نمی‌شود.

شیوه برگزاری آزمون‌های داخلی تابع نظر شورای مدرسه است

خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش درباره وضعیت برگزاری امتحانات داخلی دانش آموزان و چگونگی رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در ارزشیابی‌های حضوری اظهار کرد: امتحانات نوبت دوم دانش آموزان پایه دوازدهم و نهم به طور حضوری برگزار خواهد شد اما بری امتحانات نوبت اول همه‌پایه برگزاری حضوری و آنلاین امتحانات بستگی به شرایطی دارد که مدرسه در آن قرار گرفته و مطابق نظر شورای مدرسه است.

او ادامه داد: سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی  آموزشی راهنمای آموزشی برای ایام کرونا تنظیم و به مدارس ابلاغ کرده است و بر این اساس ما هم برای برگزاری امتحانات داخلی  اختیار را به شورای مدرسه دادیم تا براساس ارزشیابی تکوینی و پایانی نمره نوبت اول را در نظر بگیرند.

رئیس مرکز سنجش آموزش و پایش کیفیت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آزمون‌های حضوری فقط باید در شبکه شاد برگزار شود؟ گفت: در مدارسی که به طور آنلاین  می خواهند امتحان بگیرند، برای بستر برگزاری آزمون محدودیت قائل نشدیم که حتما باید در شبکه شاد باشد و مدارس می‌توانند از هر بستر آزمون ساز دیگری هم استفاده کنند.

۴۰ درصد دانش آموزان با نیاز‌های ویژه به آموزش مجازی دسترسی ندارند

جواد حسینی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور با اشاره به اینکه در شرایط کرونا دانش آموزان با نیاز‌های احتیاج به تدریس حضوری دارند، گفت: در این بین نقش خانواده هم بسیار مهم است، ضمن اینکه در میان دانش آموزان عادی ٣٠ درصد به ابزار آموزش مجازی دسترسی ندارند در حالی که در بین دانش آموزان با نیاز‌های ویژه این عدد به ۴٠ درصد می‌رسد.

حسینی تصریح کرد: در سال جاری برنامه‌های متعددی را به شکل کمی و کیفی توسعه دادیم و فعالیت‌هایمان از ١٨ به ۴۶ افزایش یافت؛ سال‌های قبل برنامه‌های ما سه زیر نظام سند تحول را پوشش می‌داد و الان ۶ زیر نظام را تحت پوشش دارد که ۶۵ درصد آن نوآورانه است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی با اشاره به وجود یک هزار و ۶٠٠ مدرسه برای دانش آموزان استثنائی اظهار کرد: برای برخی گروه‌ها نیز به صورت ویژه مدرسه ساخته شده است به عنوان مثال ٣۴ مدرسه ما شبانه روزی است. همچنین با احتساب ١۴ مدرسه اوتیسم که امسال ساخته می‌شود، در مجموع ۶٢ مدرسه ویژه اوتیسم و ٢٣ مدرسه مخصوص نابینایان داریم.

اینترنت پرسرعت نیاز ضروری برای آموزش مجازی 

فرهاد کریمی، رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش به موضوع تاثیر آموزش‌های غیر حضوری هم اشاره کرد و گفت: مدارس در شرایط کنونی با وضعیت قابل قبول آموزش حضوری، فاصله دارند.

او گفت: تصمیم گیری در مورد اینکه ادامه آموزش‌ها به صورت مجازی باشد، معقول و منطقی است، اما این اتفاق تا زمانی مفید است که مخاطرات آموزش حضوری از حیث سلامت دانش آموزان کاهش یابد.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش درباره طرح پژوهشی شبکه شاد، تصریح کرد: نتایج حاصل از این پژوهش که در تابستان انجام شد، نشان می‌دهد که سرعت بارگذاری محتوا و برقراری ارتباط پایین است و حتی دانش آموزان و معلمان ما اغلب کار با شاد را بلد نیستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.