سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۸ دلیل که باید دانه کاج را در برنامه غذایی تان قرار بدهید

جلغوزه (دانه کاج) تاثیر بسیاری بر سلامت بدن دارد و مصرف آن در برنامه غذای روزانه توصیه می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جلغوزه یا دانه کاج (آجیل کاج) نوعی دانه مغذی با طعم ترد و کره‌ای است که روی نوع خاصی از کاج به نام کاج جلغوزه (چلغوزه) می‌روید. در این نوشتار ۸ خاصیت جلغوزه یا دانه کاج را می‌بینیم.

خواص دانه کاج برای سلامتی

جلغوزه یا دانه کاج به دلیل اینکه سرشار از روی است در حفظ سلامت هورمونی بدن تاثیر مثبتی دارد. روی به التیام بدن کمک و فعالیت حدود ۱۰۰ آنزیم را در بدن تحریک می‌کند.

همچنین جلغوزه  منبع غنی از منیزیم است. این عنصر به کاهش اضطراب، استرس و افسردگی کمک می‌کند. این دانه‌های مغذی بدن را آرام کرده و باعث بهبود خواب و حافظه می‌شود؛ بنابراین جلغوزه را به عنوان یک میان‌وعده سریع و سرشار از سلامتی، همیشه همراه داشته باشید.

جلغوزه سرشار از آهن است. به علاوه این دانه‌ها برای سلامت مغز نیز عالی هستند. خوب است آن‌ها را بو داده مصرف کنید، زیرا این کار باعث کاهش اثر مهارکننده‌های آهن می‌شود.

چربی‌های غیر اشباع موجود در دانه کاج (جلغوزه) به افزایش حساسیت به انسولین کمک می‌کنند. به علاوه، این دانه‌ها هنگامی که به عنوان بخشی از وعده‌های غذایی مصرف می‌شود، می‌توانند شاخص کلی قند خون را کاهش دهند.

 از خواص دانه کاج تسریع روند کاهش وزن است. اسید پینولنیک موجود با تحریک ترشح هورمون خاصی در بدن سبب کاهش گرسنگی و اشتها می‌شود.

جلغوزه با داشتن چربی‌های سالم، فیبر‌های غذایی، استرول‌های گیاهی، آرژنین، آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی محافظ قلب است. آنتی‌اکسیدان فراوان موجود در دانه کاج سبب کند شدن روند پیری می‌شود.

از آنجایی که جلغوزه سرشار از ویتامین A و لوتئین است، مصرف منظم آن به بهبود بینایی کمک می‌کند. بد نیست گاهی یک مشت دانه کاج را روی سالادتان بپاشید.

 جلغوزه با مبارزه با رادیکال‌های آزاد که موثر در پیری هستند، به کنترل سرعت پیری کمک می‌کنند. این دانه‌های مغذی را بخشی از برنامه‌غذایی‌تان برای جوان‌سازی پوست و مو قرار دهید.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۳۰ ۲۱ آذر ۱۳۹۹
ماکه تا الان شنیدیم این درخت سمی هست به نحوی که اطرافش هیچ گیاهی رشد نمیکنه و خاک رو هم سست میکنه و...
ای حرفاتون چقدر ریشه علمی داره،خدا میدونه...؟!!
ولی خود کاج برا آتیش عالیه دیگه پول ذغال هم نمیدیم
ناشناس
۲۳:۳۲ ۲۰ آذر ۱۳۹۹
قیمتشو می دونید چقدره؟