سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه آش شولی یزدی؛ یک آش خوشمزه و مقوی برای روزهای سرد

در گزارش زیر طرز تهیه آش شولی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش شولی، یکی از انواع آش‌های محلی استان یزد است. این آش خوشمزه و سنتی با ترکیب مواد اصلی آرد، چغندر و سبزی‌های معطر مخصوص آش تهیه و سرو شده که طعم و عطر خاص و خوشمزه‌ای را فراهم خواهد کرد. می‌توانید این آش محلی را برای وعده‌های شام تهیه و در این شب‌های سرد پاییزی آن را سرو کنید و از طعم و مزه متفاوت و خاص آن لذت ببرید.

چاشنی مخصوص آش شولی، سرکه می‌باشد، ولی می‌توانید با توجه به ذائقه غذایی خود از رب انار نیز استفاده کنید. شولی یزدی جزو غذا‌های محبوب سنتی در میان مردم یزد می‌باشد که بسیار ساده و راحت می‌توانید آن را در منزل تهیه و میل کنید.


بیشتربخوانید


مواد لازم

آرد: ۱۵۰ گرم
چغندر: ۲ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
سبزی آشی (شوید، اسفناج، جعفری، تره و شنبلیه): ۵۰۰ گرم
عدس: ۱۰ گرم
آب جوش: ۳ لیوان
روغن: به مقدار لازم
نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه

چغندر را پوست کرده و به صورت نگینی خرد کنید.

در یک قابلمه کمی آب پر کنید و بر روی حرارت ملایم بگذارید.

چغندر‌های خرد شده را در قابلمه ریخته و صبر کنید تا نیم پز شوند.

عدس و سبزی آشی خرد شده را به قابلمه اضافه و هم بزنید.

پیاز‌ها را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه با کمی روغن تفت دهید.

نعناع آش را نیز آماده و کمی تفت دهید.

سپس نصف پیاز داغ آماده را به مواد قابلمه اضافه و مخلوط کنید.

آرد را با دو لیوان آب جوش در یک کاسه ریخته و خوب مخلوط کنید تا آرد کاملاً حل شود.

سپس مخلوط آرد را کم کم به آش اضافه و هم بزنید.

در آخر نیز ادویه‌ها را اضافه و بعد از ۲۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید.

برای تزیین آش نیز از پیاز و نعناع داغ استفاده کنید.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
فاطمه
۱۴:۲۲ ۱۱ آذر ۱۳۹۹
والا من یزویم شولی که درست میکنم تو فامیل تکه.ولی اینجوری درستش نمیکنم.نصف چغندر رنده ریز میکنم.نصفش خرد میکنم.نخود آبگوشتی نیمکوب شده و چغندرا رو با با مقدار زیاد آب بار میذارم.وقتی پخت عدس میریزم.بعد ده دقیقه سبزی(فقط شوید و اسفناج)میریزم.تا سبزی میپزه پیاز و سیر سرخ میکنم و نمک و فلفل و زردچوبه و نعنا میزنم و میریزم تو شولی.بعدم آرد تو آب میریزم و هم میزنم تا یدست بشه.میریزم تو شولی و صبر میکنم تا خوب جا بیفته.
ناشناس
۲۱:۵۷ ۰۹ آذر ۱۳۹۹
من خوردم عالیه
عصمت
۱۴:۲۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۹
عالی اینا
ناشناس
۰۷:۳۹ ۰۹ آذر ۱۳۹۹
سلام آرد را باید با آب سرد حل کرد اگر آب جوش یا گرم باشد آرد گولی میشد باز نمیشد
مینا
۰۶:۱۶ ۰۹ آذر ۱۳۹۹
سبز بودن آش پخته شده نشون میده که چغندر صحیح نیست و توی آش برگ چغندر می ریزن
یک بانوی یزدی
۰۶:۱۳ ۰۹ آذر ۱۳۹۹
سلام .. ممنونم ..پس سرکه رو چرا نریختین ؟ اندازه یه لیوان سرخالی سرکه انگور یا انار یا سیب البته خونگی و یا آب انار به مقدار بیشتر .. برای چاشنی هم خاکه قند یا شکر .. اگه دوست داشته باشین رب انار یا ابغوره هم اضافه کنین .. یه کم فلفل سباه و زنجبیل هم بد نیست .. معمولا نخود هم اضافه می کنیم .