سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرونا مهمانی که حبیب خدا نیست/ تهدید‌های این بیماری را چگونه به فرصت تبدیل کنیم؟

کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت گفت: کرونا ویروس عوارض و تهدید‌های روانی بسیاری برای افراد جامعه به دنبال دارد، ولی با راهکار‌هایی ساده می‌توان آن را به فرصت تبدیل کرد.

مریم مسکین کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: کرونا ویروس مهمان ناخوانده و بد قدمی است که بهمن ماه پارسال وارد ایران شد و نمی‌توان از عوارض روحی و روانی آن چشم پوشی کرد، اما با راهکار‌هایی ساده این تهدید‌ها قابلیت تبدیل به فرصت دارند.

او افزود: این بیماری علاوه بر مرگ بسیاری از افراد، سبب بروز مشکلات اقتصادی شد و مشکلات روحی و روانی نظیر؛ اضطراب، استرس، وسواس، تعارض‌های زناشویی، اختلافات خانوادگی و در نهایت افسردگی را به وجود آورده است.

مسکین بیان داشت: آنچه که در شرایط قرنطینه خانگی، کاهش تفریح و دید و بازدید‌ها مهم تلقی می‌شود، چگونگی مهار فشار‌های روانی و روحی، برقراری ارتباط موثر با کودکان و سایر اعضای خانواده، تدوین برنامه ریزی مفید برای گذران مدت زمان بیکاری و کاهش بی حوصلگی و... است، چراکه در زمان قرنطینه شاید عیوب یکدیگر که تا پیش از این به وضوح دیده نمی‌شد، بیشتر نمایان شده و همین امر سبب بروز تعارض‌ها و به اصطلاح " گیر دادن" به طرف مقابل می‌شود.

کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت اظهار کرد: براساس مطالعات انجام شده در رابطه با آثار منفی کرونا ویروس و قرنطینه بر روان افراد، مشخص شد زن‌ها به ویژه قشر جوان به دلیل داشتن ویژگی‌های حمایتگری پررنگ‌تر، بیشتر نگران بیماری اعضای خانواده خود می‌شوند، از طرفی دیگر به دلیل احساسی بودن، تاب‌آوری پایین تری نسبت به سایر افراد جامعه دارند.

او نوجوانان و کودکان را گروه دیگر در معرض آسیب‌های روانی ناشی از بیماری کرونا ویروس دانست و ادامه داد: با تعطیل شدن مدارس و لغو رویداد‌های اجتماعی، آن‌ها مهم‌ترین لحظات زندگی را از دست دادند و از فعالیت‌های روزمره فاصله گرفتند و هیجاناتی که باید در این مسیر تخلیه می‌شد، یا سرکوب شده یا به شکل احساس گناه، خشم، ترس، اضطراب، و واکنش‌های رفتاری مثل انزوا و ناامیدی نمایان شده است.

مسکین با اشاره به اینکه سالمندان به ویژه آن‌هایی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند و باید بطور مداوم مراقبت کنند تا از خطر ابتلا به کرونا ویروس در امان بمانند، بیان داشت: این گروه سنی جزو گروه‌های پرخطر آسیب‌های روحی نیز به شمار می‌روند، چراکه تعاملات اجتماعی خانوادگی و دوری از اقوام و فرزندان به شدت کاهش یافته است و ترس حاصل از ابتلا به بیماری می‌تواند زمینه ساز بروز اضطراب و افسردگی شود.

چگونه تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کنیم؟

او درخصوص چگونگی تبدیل تهدید‌ها به فرصت در روز‌های کرونایی، گفت: افرادی با شیوع این بیماری، نه تنها تحت تاثیر پیامد‌های منفی آن قرار نگرفتند، بلکه فرصت‌هایی را که تا پیش از آن توانایی دستیابی به آن‌ها را ناممکن می‌دانستند، بوجود آوردند که از آن جمله می‌توان به ایجاد کسب و کار‌های اینترنتی یا تغییر کاربری مشاغل سابق به شغل‌های جدید نظیر راه اندازی کارگاه تولید ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده اشاره کرد.

مریم مسکین ساخت اپلیکیشن‌های خرید‌های اینترنتی، پخت شیرینی، نان، کیک، ترشی، مربا سبزیجات، مواد غذایی و … را از دیگر فعالیت‌های مطلوب و فرصت ساز عنوان کرد و اظهار داشت: موفق‌ترین افراد کسانی هستند که از هوش هیجانی بالایی برخوردارند و می‌دانند که در مواقع بحرانی چگونه از موقعیت‌ها استفاده کنند تا بحران را با موفقیت پشت سر بگذارند.

کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت تصریح کرد: فکر کردن به اینکه قرار است در آینده چه اتفاقاتی رخ دهد، به چه بیماری‌هایی مبتلا می‌شویم و ... نه تنها شرایط کنونی را تغییر نمی‌دهد، بلکه آسیب‌های روحی و روانی جدی به وجود خواهد آورد و باید توجه داشته باشیم که آسیب‌های روانشناختی بارز نیستند و با گذر زمان بروز می‌کنند.

مثبت اندیش باشیم

او در ادامه افزود: سعی کنیم در شرایط کنونی و سایر موقعیت‌های مشابه، کمی مثبت اندیش‌تر باشیم و از موقعیت‌هایی که برای ما ایجاد می‌شود، به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم، ضمن اینکه علاوه بر خواب منظم و تغذیه سالم، با انجام ورزش منظم، تمرین ذهن آگاهی، تمرین تجسم مثبت و پرداختن به تفریحات لذت بخش که شاید آن‌ها را فراموش کرده ایم و یا فرصتی برای انجام آن‌ها نداریم، می‌توانیم به مهار آسیب‌های روانی کمک کنیم.

مسکین نوشتن ناراحتی‌ها و نگرانی‌ها و دور انداختن آن‌ها پس از تخلیه انرژی‌های منفی را راهکاری موثر در کاهش فشار‌های روانی دانست و گفت: سعی کنیم هر روز اتفاقات خوبی که رخ می‌دهد یا قرار است اتفاق بیفتد، وجود توانایی‌ها و استعدادها، ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری مورد تمجید و تحسین دیگران و... را روی کاغذ بنویسیم و آن‌ها را با خود مرور کرده و با صدای بلند بخوانیم، چراکه این تمرین‌ها به ما کمک می‌کند انرژی‌های منفی را از خودمون دور و بر نکات مثبت تاکید بیشتری کرده و تاثیرات منفی این بحران را کاهش دهیم.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.