سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باید‌ها و نباید‌های پاییزی؛ چگونه حریم‌تان را با کرونا در پاییز حفظ کنید؟

متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: سرما و خشکی پاییز باعث افزایش ابتلا به بیماری‌هایی می‌شود که تشخیص آن از کرونا مشکل است.

افسون تیزویر، متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، با بیان اینکه کاهش تدریجی دما و خشکی هوا در پاییز باعث افزایش ابتلا به بیماری‌های تنفسی می‌شود که تشخیص آنها نیز از بیماری کووید-۱۹ تاحدودی مشکل است، گفت: از جمله بیماری‌هایی که در این فصل بیشتر می‌شوند سرماخوردگی، آنفلوانزای فصلی، آلرژی‌ها و البته بیماری‌های ویروسی است.

متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به اینکه بدن انسان به دلیل تغییرات درجه هوا در یک روز پاییزی گاهی با گرمای زیاد و گاهی هم با سرمای خزان روبه‌رو می‌شود، افزود: این مسئله می‌تواند منجر به کاهش ایمنی بدن از یک سو و فعال شدن ویروس‌ها از سوی دیگر شود.

تیزویر گفت: خواب کافی یکی از بهترین عوامل افزایش ایمنی بدن است به همین دلیل شهروندان باید خواب کافی داشته باشند.

او افزود: استرس باعث کاهش ایمنی بدن و احتمال بیشتر ابتلا به انواع بیماری می‌شود.

متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: شهروندان باید مصرف میوه و سبزی تازه به ویژه مرکبات را در دستور غذایی روزمره خود داشته باشند،  میوه‌های نارنجی و قرمز رنگ قدرت دفاعی بدن را افزایش می‌دهد.

تیزویر افزود: مردم باید بدن خود را با ویتامین D  کافی تقویت کنند و مصرف ماهی و لبنیات را فراموش نکنند.

او خطاب به افرادی که از دخانیات استفاده می‌کنند، گفت: ویروس کرونا و شدت آن در پاییز فرصت مناسبی برای دخانیات است.

متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: شهروندان اگر دارای بیماری زمینه‌ای یا باردار هستند و سن بالای ۶۰ دارند حتما واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.

تیزویر با بیان اینکه شهروندان در صورت خروج از منزل به شیوه صحیح ماسک بزنند،گفت: ماسک باید دهان و بینی را کاملا بپوشاند، خیس نباشد و شخصی باشد.

او افزود: شهروندان فاصله اجتماعی را بیشتر رعایت کنند و خیلی از افراد ممکن است تصور کنند که سرما خورده اند، ولی کووید ۱۹ داشته باشند و دیگران را به آسانی مبتلا کنند.

متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: علائم بیماری کووید ۱۹ را به خاطر بسپاریم و مراقب باشیم که این بیماری را با سرما خوردگی‌ها و آنفلوانزا‌های معمول اشتباه نگیریم.

تیزویر افزود: کووید ۱۹ با تب خفیف و سرفه و گاهی بدن درد و ضعف شروع می‌شود، اکثر افراد مبتلا به آن آبریزش بینی ندارند، حین بیماری بویایی و چشایی فرد کمتر می‌شود و ممکن است به صورت یک بیماری ساده ادامه یابد و بهبود خیلی زود حاصل شود، اما ممکن است با سرفه‌های شدید‌تر و خشک و تنگی نفس نیز در افراد ظاهر شود.

انتهای پیام/ ر. ن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.