به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیر کل صدا و سیمای استان فارس با حضور سید عبدالرضا دستغیب مدیرعامل هیئت مدیره مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز، اعضای هیئت مدیره، خیرین نیک اندیش و معاون خدمات شهرداری منطقه ٩ از پروژههای خیرساز ورزشگاه ماهان و مسجد الغدیر بازدید کرد.
مدیر کل صدا وسیمای فارس در حاشیه بازدید و در جمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز، به دو حوزه نرم افزاری و سخت افزاری که مجمع خیرین به آن ورود کرده است اشاره کرد و ضمن تاکید بر اهمیت حوزه نرمافزاری و نظریه پردازی مجمع، گفت: کار فرهنگی هزینه حاکمیت را برای اداره جامعه پایین میآورد و مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز با اجرای پروژه ورزشگاه ماهان در این منطقه خاص که ممکن بود هزینهی سنگینی برای جامعه داشته باشد، این هزینهها را به شدت پایین آورده است که همین اقدام سرنوشت بسیاری را تغییر میدهد.
سهرابی افزود: در زورخانهای که در این ورزشگاه ساخته شده است کسانی پا میگذارند که به ظاهر به گود میآیند، اما فرهنگ انسان سازی که در پشت آن نهفته است بسیار با ارزش بوده و با ساخت این مجموعه ورزشی شما درست به هدف زده اید و با تغییر سرنوشت برخی از افراد جامعه، بزرگانی را برای کشور تربیت میکنند.
مدیرکل صدا و سیمای فارس افزود: بی گمان یک رسالت تاریخی بر عهده شیرازی هاست و ضروریست تا این فرهنگ و این تفکر متعالی و اندیشه ارزشمند در جای جای ایران اسلامی گسترش یابد تا افراد با انگیزه، از نزدیک آن را لمس کرده و با امثال حاج حسین جوکار و برادران نصیری آشنا شوند.
او ادامه داد: لازم است همگان بدانیم که چه انگیزهای باعث میشود که فردی مال و دارایی خود را که حاصل عمر خود وخانوادهاش است این گونه درراه خیر صرف میکند.
سهرابی در خصوص رسالتی که رسانه به عهده دارد ،گفت: رسانه این ظرفیت و توان را دارد که با ساخت مستند فاخر از این پروژه و چنین پروژه هایی، آنها را برای الگو پذیری به آحاد جامعه معرفی کند.
او اذعان داشت: در کشور ما پول فراوان است، اما انگیزه و اراده و الگوپذیری کم است و این رسالتی برعهده رسانه است تا در قاب تلویزیون و جعبه رادیو بتواند برای آنان که نیاز به انگیزه دارند فرصتی ایجاد کند.
مدیر کل صدا و سیمای فارس با یادآوری مهرورزی و خیرخواهی مردم شیراز در سیل سال گذشته این همدلی را برگرفته از دین و آیین و فرهنگ علوی و فاطمی دانست و ادامه داد: تمام دعواها و خونهایی که در دنیا به زمین ریخته میشود همه برای از بین بردن همین فرهنگ است که شما به خوبی از آن پاسداری میکنید.
سهرابی ابراز امیدواری کرد که در کنارهم بتوانیم خدمات فرهنگی مطلوبی انجام دهیم.
او، اقدامات عملیاتی مجمع خیرین که بر پایه تئوری بنا شده است را نشانه علم و درایت اعضای مجمع دانست که امید ماندگاری این فرهنگ را به دنبال خواهد داشت.
سهرابی همچنین به سفرنامه ابن بطوطه اشاره کردد و با برشمردن ویژگیهای منحصر بهفردی که برای شیراز به عنوان تنها نقطه جهان اسلام عنوان میکند، تصریح کرد: به یقین شیراز سومین حرم اهل بیت با چنین پیشینهای که ابن بطوطه به درستی از آن یاد میکند، چنین خیرین نیک اندیشی خواهد داشت چرا که اینان تربیت یافتگان همین مکتب هستند.
او افزود: لازم است به معلمین و دانشگاهیانی که این مردم را تربیت کرده اند درود بفرستیم و نباید فراموش کنیم که این مهرورزی حاصل قرنها تلاش و زحمت است.
مدیر کل صدا و سیمای فارس، شیراز و مکتب شیراز را خورشیدی دانست که همه جهان از آن بهره مند میشوند و حافظ و سعدی و شاهچراغ را متعلق به همه جهانیان و افتخاری برای شیرازیها عنوان کرد.
او، دوری از فرهنگ مذهبی و معنوی را عامل بسیاری از این مشکلات عنوان کرد و ساخت مسجد خیرساز الغدیر و حضور در مسجد را که با آرامش و پالایش همراه است در فضایی که خانوادهها و جوانان رفت و آمد دارند از نشانههای فرهنگ خیراندیشی شیرازیها برشمرد.
طاهری عضو هیئت مدیره مجمع با اشاره به کتاب در دست تالیف خود و حضور همیشگی در بخش فرهنگ، بنیاد مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز و ساخت پروژه ورزشگاه ماهان را مبتنی بر اصولی دانست که میتواند به عنوان الگوی کشوری مطرح شود.
او با بیان این که بنیاد مجمع بر اساس دو مبانی نظری شکل گرفته است الگوی اول را براساس تئوری بزرگ جامعه شناسی دانست و آن را این گونه عنوان کرد: هرگاه مردم در شناسایی مشکلاتشان مشارکت کنند حتماً نسبت به حل آن معضل نه تنها مشارکت میکنند بلکه آن معضل را حل خواهند کرد.
طاهری، دومین بنیاد مجمع را بر اساس تئوری دوم (که در دنیای امروز به آن پرداخته میشود) این گونه بیان کرد که مجمع، موضوعیت مسئله را به جای مشکل تبیین میکند.
طاهری ابراز خشنودی نمود که مجمع با همین دو الگوی شکل گرفته به عنوان آفرینشگر برتر در کشور شناخته شده است.
عضو مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز در ادامه به آنچه که فرهنگ مشارکت میتواند انجام دهد اشاره کرد و یادآور شد که اگر مجمع توانسته باشد این فرهنگ را اجرا کند قول خواهیم داد که یک الگوی کشوری را رقم بزنیم.
طاهری ادامه داد: اولین کاری که مقوله فرهنگ مشارکت انجام میدهد «جامعه پذیری» آن است و ما توانستیم در کنار خیرین، مشارکت مردم منطقهای با وسعت زیاد را در کنار خود داشته باشیم و این مشارکت را در کل شهر گسترش دهیم.
این عضو فعال مجمع دومین خصیصه مقوله فرهنگ مشارکت را «توزیع قدرت» دانست و گفت: توزیع قدرت یعنی فقط مردم یک منطقه از شهر از این مواهب برخوردار نمیشوند بلکه این موهبتی برای مردم دیگر محلات نیز است.
ایجاد «وحدت و انسجام» در جامعه از دیگر خصایص فرهنگ مشارکت است که طاهری برشمرد و یادآور شد که مجمع خیرین به خوبی توانسته است این انسجام و یگانگی را در سطح شهر ایجاد کند.
او به یکی از مهمترین ارکان فرهنگ اشاره کرد و افزود: در جاهایی که دولت به دلیل موانعی از جمله تحریم نتوانسته است خدماتی ارائه دهد؛ خیرین به فریاد مجمع لبیک گفتند و به انسجام در جامعه کمک کردند.
عضو مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز با بیان جایگاه صدا و سیما به عنوان تبیین کننده و اشاعه دهنده فرهنگ و با توجه به دیدگاه نظری بسیار قوی و نمادهای عملیاتی و میدانی موجود در این پروژه خواستار بررسی جهت ارایه یک الگوی کشوری شد.
این عضو فعال مجمع تصریح کرد: تمام استانهای کشور به دنبال نمادهای فرهنگی هستند که مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز توانسته است به خوبی ایجاد کند.
این عضو فعال و دلسوز در پایان با برشمردن برخی از مواهب و نعماتی که مجمع به همراه داشته است، گفت: مجمع تنها ۸۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی، فرهنگی و ورزشی را انجام داده است، در حالی که خدمات فرهنگی مجمع به مراتب بیشتر بوده است.
انتهای پیام/