به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ریشه اصلی گیاه چغندر را لبو مینامند، این خوراکی خوشمزه که مختص فصول سرد سال است، فواید زیادی دارد. لبو حاوی فولات، منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B۶، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم است. پپتینی که در لبو وجود دارد موجب جلوگیری از ابتلا به افسردگی و پریشانی ذهن شناخته میشود.
علاوه بر گوشت لبو ریشه، ساقه و برگ آنها نیز مفید است. به علت آزاد شدن کربوهیدراتها و پروتئینها در هنگام پخت فواید و مواد مغذی و معدنی آن بیشتر خواهد شد. ارزش غذایی لبو حاوی ۴۳ کالری، ۱۰ گرم کربوهیدرات، ۱.۶ گرم پروتئین، ۷ گرم قند و ۲.۸ گرم فیبر است.
- کاهش و تعادل در فشار خون با مصرف آب چغندر طی چهار هفته موجب کاهش فشار خون میشود.
- نیترات موجود در این خوراکی موجب تبدیل اکسید نیتریک میشود که باعث باز شدن عروق خونی شده است.
- طبق پژوهش دانشمندان در دانشگاه نیوکاسل لندن نیترات غیر ارگانیک و مکمل آب لبو باعث کاهش فشار خون میشود.
- لبو فشار خون را حدود ۴_۵ واحد کاهش میدهد.
- نیترات موجود در لبو موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
- طبق توصیه پزشکان مصرف یک هفته مداوم از لبو برای افراد سالمند موجب کاهش فشار خون خواهد شد.
- استفاده مداوم و روزانه از ۲۵۰ میلی لیتر آب لبو از داروهای فشار خون تاثیرگذارتر است.
- مصرف لبو باعث کاهش فشار خون، جلوگیری از خطر سکته قلبی و بیماریهای قبلی و عروقی میشود.
- به علت وجود کلسیم، بتائین، ویتامینهای B، آهن در لبو استفاده از آن برای سلامت و عملکرد بهتر کبد موثر است.
- فیبر موجود در لبو موجب پاکسازی و رفع سموم بدن میشود.
- استفاده از این خوراکی به علت وجود آنتی اکسیدانها در پیشگیری از سرطانهایی از جمله سرطان پانکراس، پستان و پروستات مفید است.
- مصرف لبو باعث نهفته شدن انرژی در عضلات و بدن میشود.
- از این خوراکی در درمان التهابات و ورمها به عنوان دارویی موثر استفاده خواهد شد. توصیه میشود مادران باردار به علت افزایش انرژی و بهبود خلق و خویشان از لبو استفاده کنند.
- لبو برای نوزادان و کودکان مبتلا به کم خونی ناشی از کمبود آهن و آنمی مفید است.
- مصرف این خوراکی موجب پیشگیری از ایجاد آب مروارید میشود. به علت فراوان بودن فیبر در لبو استفاده از آن موجب کاهش وزن و در نتیجه لاغری میشود.
علاوه بر موارد ذکر شده، استفاده از لبو موجب تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان آلزایمر، جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، ضد چروک، درمان انواع لکههای پوستی، تقویت و افزایش رشد مو، درمان آکنه، رفع جوش، پیشگیری از زوال عقل، درمان یبوست، درمان و پیشگیری از سرماخوردگی، بهبود عملکرد مغز و حافظه، درمان ورم و درد مفاصل، رفع و جلوگیری از استرس، التیام یافتن زخمها و کبودی ها، رفع و درمان تب، گزینه مناسب برای رژیم غذایی، جلوگیری از ابتلا به مشکلات تنفسی، جلوگیری از رشد تومورهای مغزی، درمان و بهبود زخم معده، ضد پیری، سلامت استخوانها و دندانها میشود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/