مواد لازم
سبزی خرفه: ۱ کیلوگرم
سیر رنده شده: ۱۰ حبه
نمک و فلفل تند: به مقدار لازم
سرکه: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا سبزی خرفه را پاک کرده شسته و درشت خرد میکنیم؛ و در آب جوش ریخته تا چند قل بزند، ولی هنوز تازه بماند؛ و بعد سبزی را آبکش کرده و می گذاریم تا کامل آبش کشیده شود.
سیر را رنده کرده و با سبزی مخلوط کرده و در ظرف مناسب ریخته نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و سرکه را روی مواد میریزیم. روی در ظرف را نایلون میگذاریم و درش را محمکم می بیندیم؛ و در محیط خانه به مدت ۳ یا ۴ روز نگهداری می کنیم و بعد از این مدت در جای خنک نگهداری شود.
این ترشی که طعمی بسیار ملایم و سبک دارد به جهت برخورداری از خواص بینظیر گیاه خـُرفه، بخصوص برای افراد مبتلا به درد معده و سر درد بسیار مفید است. برگ و ساقه آن مسکن صفرا است و آن را کم میکند.
در ادامه طرز تهیه بورانی خرفه با ماست آموزش داده می شود.
مواد لازم:
۱۵۰گرم ماست غلیظ
۱/۴ پیمانه خیار نگینی خرد شده
۱/۴ پیمانه برگ خرفه خرد شده
۱ حبه سیر رنده شده
۱ قاشق چایخوری آبلیمو
۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
نمک و فلفل
طرزتهیه:
همه مواد رو با هم ترکیب کنین و حد اقل یک ساعت در یخچال قرار بدین تا مزهها بخورد هم بره.
منبع: شبکه آشپزی
انتهای پیام/