به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازلرستان،بهمن فریدونی سطح زمینهای آبی لرستان را ۱۸۰ هزار هکتار برشمرد و افزود: میانگین زمینهای تحت پوشش سیستمهای آبیاری نوین در کشور ۲۶ درصد و در استان ۳۰ درصد میباشد.
او ادامه داد: با وجودی که میزان زمینهای آبی لرستان معادل نصف متوسط کشوری است، اما اجرای طرحهای نوین آبیاری در این استان موفق بوده است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار داشت: بر اساس شیوه نامه اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سال گذشته به ازای هر هکتار سیستم بارانی ۱۰۴ میلیون ریال و هر هکتار سیستم قطرهای و موضعی ۱۷۰ میلیون ریال به عنوان کمک بلاعوض دولت برای کشاورزان هزینه شد.
فریدونی تصریح کرد: سال گذشته چهار هزار و ۴۷ هکتار از اراضی آبی استان به سیستمهای نوین تجهیز شد که این اقدام در سالهای ۹۶ و ۹۷ به ترتیب پنج هزار و ۲۵۰ و سه هزار و ۲۰۰ هکتار بوده است.
او افزود: در حال حاضر نیز طرح اجرای سیستمهای نوین در سطح ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی آبی استان در دست اقدام میباشد.
۱۳۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی لرستان هستند و ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر از این بخش ارتزاق میکنند و ارزش افزوده سه میلیون تن محصول استان به بیش از هفت هزار میلیارد تومان میرسد که چنانچه مشکل تامین و تخصیص آب برای این حوزه برطرف شود علاوه بر اشتغالزایی، درآمداقتصادی کشاورزان نیز چندین برابر افزایش خواهد یافت.
از مجموع ۸۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی لرستان ۲۳ درصد آبی و مابقی دیم میباشد در حالیکه این رقم در کشور به ۴۶ درصد رسیده است.
انتهای پیام/ب