سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کدام غذا‌ها مغز را کوچک می‌کند؟

نایب رئیس انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده، هیپوکامپ سمت چپ مغز با مصرف نوشیدنی‌های شیرین، تنقلات شور و گوشت‌های فرآوری شده به مرور زمان کوچک می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سید ضیاء مظهری عنوان کرد: امروزه بسیاری از مواد غذایی موجود در بازار به خصوص مواد غذایی فرآوری شده آماده یا نیمه آماده حاوی مقادیر زیادی روغن و چربی‌های مضر هستند و موادی مانند سوسیس، کالباس، پیتزا، همبرگر و سیب زمینی سرخ شده دارای چربی اشباع شده و نمک زیاد بوده که علاوه بر کوچک کردن مغز، تنگی، انسداد عروق و بروز بیماری‌های قلبی عروقی را به دنبال دارند.

وی اظهار داشت: اگر سفره خانواده تحت هر عاملی قادر به تامین انرژی، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز میلیارد‌ها سلول تشکیل دهنده جسم افراد خانواده نباشد، بیماری‌های مختلف ناشی از کمبود مواد مغذی نیز بروز خواهد کرد.

مظهری ادامه داد: ابتلای افراد خانواده به انواع بیماری‌های عفونی، گوارشی یا ریوی ناشی از مصرف غذا‌های پرچرب و پر کالری، گسترش سوءتغذیه وضعیت جسمانی و توان فکری مبتلایان را به دنبال داشته و هر روز بیشتر از قبل آن‌ها را ضعیف، ناتوان و فرسوده می‌کند.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: در الگو‌های تغذیه خانواده اگر زیاده‌روی و بیش‌خوری و بدخوری، تک‌خوری به صورت مستمر و به مدت طولانی انجام پذیرد، خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، اختلالات اسکلتی، سرطان‌ها، افزایش پرفشاری خون، چربی خون بالا و ... افزوده خواهد شد.


بیشتر بخوانید


مظهری تصریح کرد: مادر خانواده در حکم دروازه سلامتی در تهیه و تامین نیاز‌های سلولی اعضای خانواده به مواد مغذی نقش غیرقابل انکاری را به عهده دارد که همه روزه با تهیه و تامین سبد نیاز تغذیه‌ای خانوار و انتقال آن به سفره و توزیع آن بین اعضای خانواده رسالت بزرگی را به عهده دارد و باید تلاش کند تا در چهارچوب امکانات و آگاهی‌های خود، به رفع گرسنگی برحسب ذایقه تک‌تک افراد خانواده توجه کرده و رضایت همه را جلب کند.

به گفته وی، افزایش آگاهی‌های لازم در زمینه غذا و تغذیه، نحوه انتخاب مواد غذایی، فرآوری صحیح آن‌ها و نحوه استفاده بهینه و هدفمند از امکانات موجود برای تمام گروه‌های جامعه به خصوص زنان منجر به رفع بیش از نیمی از مشکلات موجود می‌شود، بدون اینکه بار اقتصادی جدیدی را بر هزینه خورد و خوراک خانواده‌ها تحمیل کند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.