به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پرتقال میوه محبوب فصل سرما، حاوی ویتامینهایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و در برابر سرماخوردگی بدن را مقاوم میسازد.
جالب است بدانید که حتی پوست پرتقال خواص شگفت انگیزی داشته که برای بدن مفید میباشد. آب پرتقال تازه تصفیه کننده خون میباشد و مصرف آن بسیار آرامش بخش بوده و از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند. تمام این خواص در کنار عطر و طعم دلپذیر این میوه، باعث شده تا محبوب همگان باشد.
مواد لازم:
- آرد سفید ۲ پیمانه
- تخم مرغ ۳ عدد
- آب پرتقال تازه ۱ پیمانه
- روغن مایع ½ پیمانه
- پوست پرتقال رنده شده ۱ قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
- اسانس پرتقال (دلخواه) ۲ الی ۳ قطره
- وانیل ¼ قاشق چایخوری
- شکر ۱ پیمانه
بیشتر بخوانید
طرز تهیه:
ابتدا پوست پرتقال را از قسمت نارنجی آن، به اندازه ۱ قاشق غذاخوری رنده کنید. سپس پرتقالها را به اندازه ۱ پیمانه آب گرفته و کنار بگذارید.
در این مرحله تخم مرغها را یکی یکی شکسته، زرده و سفیده آن را جدا کنید. مراقب باشید که زرده و سفیده با هم قاطی نشوند. حالا زردهها را کمی با همزن بزنید تا از حالت لختگی در بیاید. سپس شکر و وانیل را به زردهها اضافه کنید؛ و با دور متوسط برای حدود ۱ دقیقه هم بزنید.
بعد از آن پوست پرتقال و در صورت دلخواه اسانس پرتقال را اضافه کنید. حالا باید آنقدر بزنید تا مخلوطی غلیظ و کش دار داشته باشید که حجم آن دو برابر شده باشد. حالا آب پرتقال تازه و روغن مایع را به مخلوط اضافه کنید و کمی هم بزنید.
در ظرفی بیکینگ پودر و آرد را مخلوط کرده، و ۳ بار الک کنید. الک کردن باعث میشود تا آرد هوا دهی شده و در نهایت کیک شما خوب پف کند. حالا مخلوط بیکینگ پودر و آرد را کم کم به مواد اضافه کرده، و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
در این مرحله سفیدههای تخم مرغ را در ظرفی جداگانه بزنید. تا حدی که حجم آن چند برابر شده و خوب پف کند. باید در نهایت وقتی ظرف را برمی گردانید، مواد ثابت بماند و از ظرف بیرون نریزد. این نکته را دقت کنید که ظرفی که سفیدهها را در آن میزنید، و همچنین پرههای همزن باید کاملا خشک و تمیز باشد. در غیر این صورت سفیده فرم نخواهد گرفت.
در مرحله آخر سفیدهها را به مواد اضافه کرده. به صورت دورانی و تا حدی که فقط با مواد مخلوط شود هم بزنید. اما دقت کنید نباید خیلی هم بزنید، تا پف مواد نخوابد. حالا مواد کیک پرتقالی را درون قالبی که آن را خوب چرب و آرد پاشی کرده اید بریزید. قالب را درون فر که آن را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید برای مدت ۵۰ الی ۶۰ دقیقه قرار دهید تا کیک پخته شود.
باید بدانید که زمان پخت کیک بستگی به فر شما داشته و ممکن است کمی متغیر باشد. میتوانید در اواخر پخت، با استفاده از یک خلال دندان تست کنید. آن را درون کیک فرو برده، و اگر موقع بیرون کشیدن تمیز باشد و مواد کیک به آن نچسبیده باشد، کیک شما آماده میباشد.
وقتی قالب کیک را از درون فر خارج کردید، برای مدت ۵ دقیقه اجازه دهید تا سرد شود، سپس آن را از قالب بیرون آورید. کیک پرتقالی پوک و خوشمزه شما آماده میباشد. میتوانید آن را در کنار چای یا قهوه نوش جان کرده و لذت ببرید.
نکات کلیدی در تهیه کیک پرتقالی:
شما میتوانید کیک پرتقالی بدون فر نیز تهیه کنید. درون قابلمهای که سایز آن بزرگتر از قالب تان میباشد، کمی آب ریخته اجازه دهید به جوش بیاید. سپس یک پایه فلزی، ماننده پایههای ماکروفر درون قابلمه قرار دهید.
حالا قالب کیک را روی پایه قرار داده؛ و در قابلمه را با یک دم کنی بپوشانید و روی آن بگذارید. قابلمه را ترجیحا روی شعله پخش کن و با حرارت ملایم برای مدت ۱ ساعت قرار داده.
بعد از یک ساعت زیر آن را خاموش کنید. بعد از ۱۵ دقیقه در آن را برداشته و با خلال دندان تست کنید. اگر خلال تمیز بیرون آمد و اطراف کیک درون قالب طلایی بود، یعنی کیک شما آماده میباشد. پس از آن که سرد شد میتوانید از قالب خارج کرده، با پودر قند، پوست و برشهای پرتقال آن را تزئین کنید.
اگر میخواهید کیک پرتقال با سس پرتقال داشته باشید. برای تهیه سس پرتقالی، نصف بسته ژله پرتقال، ۱ پیمانه آب پرتقال تازه و ۲ قاشق غذاخوری پودر کاسترد را با هم مخلوط کنید. (در صورت نداشتن پودر کاسترد میتوانید از نشاسته ذرت به جای آن استفاده کنید) حالا مخلوط را روی حرارت قرار داده و مرتب هم بزنید تا مواد غلیظ شود.
وقتی سس پرتقالی به غلظت لازم رسید زیر آن را خاموش کرده اجازه دهید سرد شود. در نهایت سس را روی کیک پرتقالی ریخته و نوش جان کنید.
منبع: تبیان
انتهای پیام/