به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شیرینی کشمشی برای اغلب ما جنبه نوستالژی دارد. یک شیرینی خشک ترد و خوشمزه و نرم که یک میان وعده خوشمزه برای روزهای سرد مدرسه و یک وعده لذیذ همراه با چای عصرانه بود. شیرینی کشمشی معمولا یک شیرینی بازاری است، اما نوع خانگی آن هم بسیار لذیذ و به همان خوشمزگی شیرینی کشمشی بازاری است. برای درست کردن شیرینی کشمشی به فر نیاز دارید، اما اگر فر ندارید در ماهیتابه و بدون فر هم میتوانید آن را درست کنید.
مواد لازم
آرد سفید الک شده: ۱۰۰ گرم (۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار)
کره یا روغن جامد نرم شده در دمای اتاق: ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار (۷۵ گرم)
روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
پودر قند: ½ لیوان فرانسوی دستهدار (۷۰ گرم)
تخم مرغ: ۱ عدد
کشمش: ۴ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ½ قاشق چایخوری
وانیل: نوک قاشق چایخوری
نمک: نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه
از آنجایی که شیرینی کشمشی یک شیرینی نازک و ترد و لطیف است باید در اندازههای مواد بسیار دقت کرد. برای اندازهگیری مواد شیرینی کشمشی از پیمانه شیرینیپزی یا لیوان فرانسوی دستهدار میتوانید استفاده کنید تا اندازههای شما دقیق باشند، اما اگر ترازو دارید بهتر است از ترازو برای وزن کردن استفاده کنید. تخم مرغ، کره و روغن را هم یک ساعت قبل از شروع شیرینیپزی از یخچال بیرون بیاورید تا هم دمای محیط شوند. برای درست کردن شیرینی کشمشی خانگی ابتدا کره یا روغن جامدی که در دمای اتاق نرم شده را با پودر قند الک شده و روغن مایع مخلوط کنید و با همزن هم بزنید. ۳ تا ۵ دقیقه زمان برای این کار کافی است. تخم مرغ را هم بشکنید و اضافه کنید. ۱ دقیقه با همزن ترکیب را هم بزنید.
نوک قاشق چایخوری وانیل اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید. آرد الک شده، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. مخلوط آرد و بیکینگ پودر را کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک یا دور کند همزن هم بزنید.
حالا باید کشمشی که از قبل شستهاید و خشک شده را اضافه کنید. برای این کار کشمش را ابتدا با یک قاشق آرد مخلوط کنید و سپس به مایه شیرینی کشمشی اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا یکدست شود. لازم نیست بیش از حد مایه خمیری شیرینی را هم بزنید، چون علت خشک شدن شیرینی کشمشی هم زدن بیش از حد مایه خمیری آن است.
مایه شیرینی را در یک قیف بریزید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و به اندازه یک گردو هر شیرینی را در سینی فر پایپ کنید. فاصله شیرینیها باید از هم زیاد باشد، چون در فر حجم آنها زیاد میشود.
اگر قیف ندارید برای هر عدد شیرینی دو قاشق از مایه شیرینی را روی کاغذ روغنی بریزید. شیرینی کشمشی بازاری معمولا ترک دارد علتش این است که در این مرحله با الک مقداری پودر قند روی شیرینی میپاشند.
فر را روشن کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. در این فاصله سینی فر را در یخچال بگذارید. بعد از ۱۵ دقیقه سینی را به مدت ۷ الی ۱۲ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید. برای درست کردن این شیرینی باید ابتدا در دقیقه ۷ سینی فر را چک کنید. اگر لبههای شیرینی طلایی شده بود سینی را از فر خارج کنید، چون شیرینی حاضر است. اگر طلایی نشده بود کمی دیگر صبر کنید. شیرینی کشمشی به راحتی از کاغذ روغنی جدا میشود. وقتی شیرینی کمی خنک شد آنها را در ظرف دربدار بگذارید تا خشک نشوند. طرز تهیه شیرینی کشمشی شبیه انواع کوکی است با این تفاوت که به جای تکههای شکلات از کشمش در ترکیب آن استفاده میشود.
طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی بدون فر
طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم و لطیف در ماهیتابه
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر هم ساده است. برای این کار یک ماهیتابه دو طرفه را روی گاز بگذارید تا گرم شود. ۱۵ دقیقه کافی است. سپس کف ماهیتابه کاغذ روغنی بندازید و از مواد شیرینی به اندازه یک گردو یا دو قاشق غذاخوری برای هر عدد شیرینی روی کاغذ روغنی بریزید. ماهیتابه را روی شعله ملایم گاز بگذارید و درب آن را ببندید. ۱۵ الی ۲۰ دقیقه طول میکشد تا دور شیرینیها طلایی شود. وقتی دور شیرینیها طلایی شد با کاغذ روغنی از ماهیتابه خارج کنید و وقتی خنک شدند از کاغذ جدا کنید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/