این تصمیم بر این اساس است که هر خودروساز با توجه به تورم بخشی می تواند اقدام به افزایش قیمت خودرو کند. افزایش قیمتی که می تواند در بازار آزاد اثرات منفی بسیاری بگذارد.
این روزها در بازار آزاد به شدت شاهد افزایش قیمت هستیم که بیشتر از افزایش قیمت خودرو در کارخانه نشات گرفته است. قرار است قیمت خودرو هر سه ماه یکبار تغییر کند، آن هم بر اساس افزایش قیمت مواد اولیه، اما سوالی که پیش می آید شاهد افزایش قیمت مواد اولیه خواهیم بود؟ این اجازه افزایش قیمت خودرو هر ماه یکبار، قیمت مواد اولیه را تغییر خواهد داد؟
بیشتر بخوانید
رضا شیوا رئیس شورای رقابت در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به افزایش قیمت خودرو در بازار و کارخانه، گفت: در اردیبهشت ماه دستورالعمل قیمت گذاری خودرو ارائه شد. شورای رقابت در آن دستورالعمل مصوب کرد که خودروهای ساخت داخل با توجه به تورمِ بخشی، می توانند افزایش قیمت داشته باشند.
این مقام مسئول ادامه داد: یکی از متغیرها در قیمت گذاری خودرو، متغیر تورم بخشی است یعنی قیمت تورم هر خودرو در بانک مرکزی محاسبه می شود. شورای رقابت موافقت کرد که به دلیل وضعیت تورمی که هم اکنون در کشور است، خودروسازان می توانند هر ۳ ماه یکبار به بانک مرکزی مراجعه کنند و تورم بخشی را به ستاد تنظیم بازار بفرستند تا قیمت محصولاتشان تغییر کند.
شیوا ادامه داد: در این صورت با تایید بانک مرکزی اگر تورم قابل ملاحظه ای بود می توانند به همان میزان افزایش قیمت داشته باشند. در حال حاضر هیچ تغییری در فرمول و قیمت خودرو نداریم، اما مجوز داده ایم که هر ۳ ماه یکبار با توجه به تورم بخشی اگر خودروسازها مایل بودند، می توانند از طریق ستاد تنظیم بازار اقدام کنند.
رئیس شورای رقابت تشریح کرد: در آن زمان آنچه در فرمول محاسبه کردیم تا پایان خرداد ماه بود و اکنون خودروسازان می توانند برای ۳ ماه آینده تورم بخشی را بگیرند.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه اگر خودروسازان افزایش قیمت داشته باشند، مجدد شاهد افزایش قیمت خودرو در بازار خواهیم بود؟ گفت: زمانی که تورم داریم و نهاده های تولید افزایش پیدا می کنند، هزینه تمام شده هر کالایی افزایش پیدا می کند و وقتی افزایش پیدا کند، آنکه تولید کننده است مجبور به افزایش قیمت است.
شیوا بیان کرد: زمانی که فولاد، آلومینیوم، پلی استر و ... در طی ۳ ماه افزایش پیدا می کند، باید شاهد افزایش قیمت نهایی کالا باشیم، در کالاهای دیگر هم این اتفاق رخ می دهد و شاهد افزایش قیمت نهایی آن کالا خواهیم بود. آنچه که مسلم است زمانی که تقاضا بیشتر از عرضه باشد، همیشه شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.
رئیس شورای رقابت ادامه داد: خودروسازان در حال تلاش برای افزایش تولید خودرو هستند و قرار بر این است که هر ماه ۱۰۰ خودرو و در سال هزار و ۲۰۰ خودرو به بازار عرضه کنند و این قول را داده اند و باید به این وعده عمل کنند. این سیستم قرعه کشی که برای فروش خودرو در نظر گرفته اند باعث می شود تا در چند ماه آینده شاهد تعادل در بازار خودرو باشیم.
این مقام مسئول ادامه داد: بانک مرکزی آمار تمام نهاده های تولید را هر سه ماه یکبار اعلام می کند و اگر نهاده های تولید افزایش قیمت داشته باشد خودروساز می تواند اقدام به این افزایش کند.
فرشاد مقیمی مدیر عامل ایران خودرو در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص افزایش قیمت خودرو هر سه ماه یکبار، گفت: بر اساس قانونی که تنظیم شده، هر زمانی که به خودروسازان اعلام کنند، بر اساس همان دستورالعمل کار افزایش قیمت را انجام خواهیم داد. امروز تنها مجری تصمیمات هستیم و سعی میکنیم مجری درستی در اجرای کارها باشیم.
مدیر عامل ایران خودرو با اشاره به اینکه وضعیت تولید خودرو در کشور مناسب است، گفت: جلساتی را با شورای رقابت برگزار کردیم و به دنبال رساندن بازار به آرامش هستیم.
مدیرعامل ایران خودرو ادامه داد: در جلسه با اعضای شورای رقابت به نکات اشاره کردیم به طوری که باید به این موارد توجه شود. مکانیزم شورای رقابت به این صورت بود که سال ۹۰ را مبنا قرار میداد و در نهایت تورم سالهای مختلف را لحاظ میکرد تا به قیمت برسد، این در حالیست که برخی از خودروها در سال ۹۰ تولید نمیشد و برخی از خودروهایی که الان تولید میشود با خودروهای آن زمان به لحاظ فنی متفاوت است.
مجید باقری قائم مقام گروه خودروسازی سایپا در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به افزایش قیمت خودرو، گفت: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه خودرو، بناست که قیمت نهایی خودرو هر سه ماه یکبار تغییر کند و این تصمیمی است که گرفته شده و خودروساز تابع این دستور است. در نتیجه با تغییر قیمت مواد اولیه شاهد افزایش قیمت خودرو خواهیم بود.
بابک رحمانی معاون بازاریابی و فروش ایران خودرو نیز در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به افزایش قیمت خودرو، گفت: بر اساس تصمیمی که شورای رقابت گرفته است هر سه ماه یکبار قیمت نهایی خودرو بررسی می شود و اگر شاهد افزایش قیمت مواد اولیه و تورم بخشی باشیم شاهد افزایش قیمت خودرو مجدد خواهیم بود.
حالا که ریش و قیچی افزایش قیمت خودرو به دست خودروساز افتاده است، باید منتظر افزایش قیمت خودرو هر سه ماه یکبار باشیم که این بدین معناست که در اصل مجوز افزایش قیمت مواد اولیه هم صادر شده است!
انتهای پیام/
قبلا می گفتن تولید ملی نباید جنس خارجی خرید حال که نمیشه جنس خارجی خرید جنس ایرانی شده کمیاب چرا چون بی دلیل ازشون حمایت میشد
چرا از کشاورزی اینجور حمایت نمیشه کسی که یکسال زحمتش رو به زور و ناچیز ازش میگیرن مثلا گندمکار گندمش به نسبت پارسال فقط ۳۰ درصد اضافه شد اما آب رو ۳ برابر کردن کود رو ۳ برابر کردن چرا
دولت فقط داره منابع خودش رو افزایش میده ولی مردم نه
قرار نیست به بهانه حمایت خون مردم بره تو شیشه
دیروز از دستاوردها وپیگیریهاتون گزارش پخش کردین
اینم پیگیری کنید
هرچقد گرون کردن خریدیم
حقمونه
این آقایون پولهای حیف و میل شده و خرید ویلا در خارج از کشور رو هم پای زیان و قیمت تمام شده خودرو حساب میکنند.افسوس
یک راه دیگه برای حذف دلالها پیدا کنید. چون دلال هرچه قدر قیمت این اجناس بیشتر افزایش یابد بیشتر فعالتر میشود. واین وسط مصرف کننده اصلی متضرر میشود.
ایران خودرو برای کنترل پلاک خانواده به آمار یارانه ها مراجعه کرده که در آن ۵ سال پیش من تحت سرپرستی پدرم بودن و بعد آن یارانه پدرم حذف شد.
۲ سال پیش من ازدواج کردم ولی چون پدرم یارانه نداشت به من هم اجازه دریافت ندادند و حالا بر اساس یک آمار قدیمی از یارانه مرا واجد ثبت نام خودرو نمیدانند ! در حالیکه خودم و همسرم خودرویی ندارم
لطفا رسیدگی کنید
مطمن باشین با واردات خودرو هم قیمت خودرو میاد پایین هم مردم ماشین با کیفیت سوار میشن و مهمتر اینکه خودروساز داخلی میفهمه که باید پیشرفت کنه
مردم هم میتونن به بانک مرکزی مراجعه تا براساس تورم بخشی حقوقشون و افزایش بدن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بالاخره قبول کردن که تورم هست علی برکت الله
گشایشتونم که دیدیم
علی برکت الله
برای 2 الی 3 سال مواد اولیه ذخیره کرده اید
بعد هر چند ماه یک بار یک داستان برای گران کردن درست می کنید
واردات خودرو را آزاد کنید ببینیم چه کسی خودروی بی کیفیت داخلی می خرد
حمایت دولت تولید کنندگان را وقیح کرده است
توجه کنید که قیمت خودرو افزایش پیدا نکرده بلکه قدرت خرید مردم پایین آمده است.
چرا کسی به فکر مردم نیست!!!!
چرا کسی جلوی خودروسازهای بی وجدان را نمی گیرید!!!
چرا کسی به فکر مردم نیست!!!!
چرا کسی جلوی خودروسازهای بی وجدان را نمی گیرید!!!
حقوق مارو سه ماه یبار ببرید بالا
مملکت هر کی هر کاری بخواد میکنه
اینجا جهنم نیست
اینجا ایران
آیا نباید نصف قیمت الآن رو فقط بگیرند ،آنهم بعد از کسر سود مشارکت؟