سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۳۱ طرح فناورانه ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی در جهاد دانشگاهی به کجا رسید؟

رئیس جهاد دانشگاهی کشور از آخرین جزئیات ۳۱ طرح فناورانه ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی توضیح داد.

حمید رضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره عملیاتی شدن ۳۱ طرح فناورانه ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار کرد: تا سال ۱۳۹۳ در جهاد دانشگاهی به تنهایی نیاز‌های مان را تشخیص می‌دادیم و برای تامین این نیاز‌ها برنامه توسعه داخلی می‌نوشتیم و فناوری را تولید می‌کردیم.

او افزود: حتی در زمان تولید فناوری‌ها اگر با پیچیده بودن آن‌ها مواجه شویم با منابع محدود ۲۰ درصدی که از دولت خواهیم گرفت و با استفاده از انعقاد قرارداد شرکت‌های حرفه‌ای بزرگ آن‌ها را به صورت ساده‌تر حل می‌کنیم.

طیبی تصریح کرد: قانع کردن کارفرمایان بزرگ که عمدتا دولتی یا شبه دولتی هستند برای جهاد دانشگاهی زمان بسیار زیادی می‌برد؛ چرا که بین ۳ تا ۱۲ سال برای اثبات اینکه اگر کار خوبی انجام شود در نهایت می‌توان برای ادامه دادن آن کار فعالیت‌های بزرگ تری انجام داد، طول خواهد کشید که در این صورت انجام این کار بسیار فرصت سوز است.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه فعالان جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۹۳ طی دیداری که با مقام معظم رهبری داشتند، نقش علمی خود را تبیین کردند؛ تاکید کرد: مقام معظم رهبری درآن  سال فرمودند که جهاد دانشگاهی نقش خود را در اجرای نقش جامعه علمی کشور مشخص کند و بداند که برای اجرایی کردن آن‌ها چه برنامه‌هایی دارد و بعد از صحبت کردن با حوزه اجرایی کشور مسئولیت به انجام رساندن ماموریت‌های خود را بر عهده بگیرید.

تصویب ۷ ماموریت جهاد دانشگاهی در شورای عالی انقلاب فرهنگی

طیبی با اشاره به اینکه ۷ ماموریت در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای جهاد دانشگاهی تصویب شد، اظهار کرد: اولین ماموریت در خصوص این بود که اگر در حوزه‌هایی که در آن بازارمان به کشور‌های خارجی واگذار می‌شود، حتما انتقال فناوری صورت بگیرد و نباید بازار غیر خود را به صورت مجانی در اختیار شرکت‌های خارجی قرار دهیم که در تعدادی از حوزه‌ها، جهاد دانشگاهی توانست متولی انتقال این فناوری‌ها به کشور باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور ادامه داد: ماموریت دوم به این صورت بود که به جهاد دانشگاهی فعالیت‌های بزرگ فناورانه ملی داده شود تا با استفاده از دانش ملی و ظرفیت تمام کشور مانند دانشگاه ها، مراکز تحقیقات عالی، شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های معمولی بتوانیم درصدد رفع مشکلات جامعه تلاش کنیم.

طیبی اظهار کرد: ارتقای حوزه فرهنگی، آموزش عالی و اشتغال یکی دیگر از مباحث آموزشی بود تا بتوانیم همانند ژاپن، به جوامع‌ مورد هدف خود فناوری‌های کسب شده را در قالب آموزش‌های مهارتی انتقال دهیم و نه تنها برای ارتقا آن جوامع فعالیت داشته باشیم بلکه زمینه‌ای را برای انتقال تجربیات خود فراهم کنیم.

تایید دستاورد‌های جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۹۷ توسط رهبر معظم انقلاب

او گفت: با کمک مجلس و سازمان مدیریت برنامه ریزی ۳ ماموریت دیگر را در برنامه ششم توسعه قرار دادیم، اما در این خصوص ماموریتی به جهاد دانشگاهی محول نشد و طی دیداری که با رهبر معظم انقلاب اسلامی درسال ۱۳۹۷ داشتیم دستاورد‌های خود را ارائه دادیم و مورد تشویق، تایید و ترغیب ایشان قرار گرفتیم تا سازمان ها، وزارت خانه‌ها و شرکت‌ها بتوانند از دستاورد‌های جهاد دانشگاهی نهایت استفاده را بکنند و بعد‌ها این امکان فراهم شد تا نهاد‌های مورد نیاز صندوق توسعه ملی، تعدادی از فناوری‌های تولید شده ما را با شرط «رفع وابستگی‌های فناورانه به ویژه در سال ۹۸ و در سال ۹۹» تامین کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: خوشبختانه ۳۱ طرح فناورانه ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی شروع شده است و با سرعت بسیار بالایی در حال پیشرفت است و به خوبی در آن‌ها نظارت می‌کنیم تا طبق زمان بندی‌های لازم بتوانیم برنامه‌های خود را اجرایی کنیم.

طیبی اظهار کرد: همچنین تعدادی از طرح‌ها تا پایان امسال به بهره برداری می‌رسند و با کمک معاونت علمی و شرکت بهره برداری مترو تهران پروژه‌ای را تحت عنوان «طراحی بومی یک رام قطار» در دست اجرا داریم تا بتوانیم بدنه آن را بومی طراحی کنیم و مابقی اجزای آن را توسعه دهیم و این پروژه با سرعت بسیار بالایی در حال توسعه و پیشرفت است.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور اضافه کرد: پروژه‌های مختص به حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و کشاورزی در جهاد دانشگاهی با پیشرفت خوبی همراه هستند. در بحث مرغ اجداد که یکی از مباحث مهم کشور است وظیفه تولید فناوری را به همراه داریم و از این فرصت به خوبی استفاده کرده‌ایم.

همکاری کارفرمایان صنایع بزرگ کشور با جهاد دانشگاهی در زمینه خودروسازی

طیبی افزود: با کارفرمایان صنایع بزرگ کشور در حوزه‌های مختلف مانند صنعت، پزشکی و ... صحبت کرده ایم تا هزینه تحمیل فناوری را بر عهده بگیریم، اما هزینه تضمین قرار داد و تضمین خرید وسایل با این شرایط تحریم بر عهده خودشان قرار بگیرد و در این خصوص قرار داد‌های خوبی با خودروسازان مانند شرکت ایران خودرو، سایپا و ... بسته ایم.

او گفت: حدود ۱۵ محصول فناوری را مورد هدف قرار داده ایم و به تدریج در حال امضا کردن قرار داد‌ها هستیم و به همین شکل در حوزه‌های مختلف با ستاد اجرای فرمان امام و بنیاد ستاد مستضعفان در استان خراسان رضوی که دارای سرمایه‌های بزرگ اقتصادی هستند قرار داد‌های بسیار خوبی را به سرانجام رسانده ایم.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور اظهار کرد: جهاد دانشگاهی توانسته است طی فعالیت‌های ۴۰ ساله خود هدف اصلی اش که همان ایجاد خودباوری در نسل جوان، دانش بنیان شدن تولیدات فناوری و متکی بودن تولیدات به علم و دانش کشور است؛ به خوبی انجام دهد و توقع داریم تا مسئولان در برنامه ریزی‌های جامع‌تر از این فناوری‌ها به شکل بهتری استفاده کنند و در همین برنامه ریزی‌ها حالت رقابتی را به وجود آورند تا اقتصاد کشور به یک اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر تولید ملی تبدیل شود.

طیبی ادامه داد: جهاد دانشگاهی در زمینه تولید فناوری هیچ مشکلی در کشور ندارد و در این زمینه فعالیت‌های خوبی را انجام داده و پیشرفت‌های موفیت آمیزی کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی در پایان یادآوری کرد: جهاد دانشگاهی در طی سال های اخیر دستاورد‌های بزرگی در تمام حوزه های فناوری، پژوهشی، پزشکی، مهندسی، فنی و کشاورزی داشته است و در شرایط فعلی پروژه‌های بسیار بزرگی را با حمایت دفتر مقام معظم رهبری در دست اجرا دارد که این عوامل می‌توانند منشا تغییرات مثبتی در رفع وابستگی‌های کشور و تولید داخلی باشند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.