به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،دکتر سیدمهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: میزان آلودگی و انتشار ویروس تب کنگو و ویروس تنفسی کووید -۱۹ تا حدود زیادی به رفتارهای ما انسان ها ارتباط دارد و می توانیم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سلامت خود و خانواده و اطرافیانمان محافظت کنیم.
ائ ادامه داد: همه ساله با آغاز فصل گرما شرایط برای شیوع بیماری ویروسی تب کریمه کنگو در بسیاری از نقاط از جمله استان سیستان و بلوچستان نیز مساعد می شود و امسال نیز با توجه قرار گرفتن عید سعید قربان در فصل تابستان ضروری است بیش از پیش با رعایت مسایل ایمنی و بهداشتی از سلامتی خود و هموطنان صیانت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه این ویروس به هر شکلی که به گردش خون فرد وارد شود او را بیمار می کند گفت: ویروس تب خونریزی دهنده کنگو می تواند از طریق خون حیوان آلوده، فرآورده های دامی خام و همچنین گزش پشه ناقل به انسان منتقل و بیماری را ایجاد کند.
دکتر طباطبایی اضافه کرد: گوسفند، بز، شتر و گاو حتی در صورت آلوده بودن به ویروس تب کنگو علائم مشخصی ندارند و نمی توان از ظاهر دام به سالم بودن آن پی برد.
او افزود: از ابتدای سال تاکنون نیز ۲ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان گزارش شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: با وجود اینکه آمار مرگ ناشی از بیماری تب کنگو در جهان بالای ۶۰ درصد از مجموع مبتلایان است در سیستان وبلوچستان با همت متخصصان و کادربهداشت و درمان میزان مرگ مبتلایان به تب کریمه کنگو زیر ۵ درصد است.
او تاکید کرد: ضروری است مردم حتما گوشت مورد نیاز را از مراکز معتبر که تحت نظر دامپزشکی و نظارت بهداشتی است تهیه و آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس اقدام به خرد و یا طبخ کنند.
طباطبایی افزود: در آستانه عید سعید قربان برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیازمند مشارکت جدی مردم و دست اندرکاران موضوع دام و دامداری هستیم.
انتهای پیام/گ