سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غار‌های ناشناخته ریگان به وسعت کویر

وجود غار‌های ناشناخته در ریگان که وسعت آن کم‌تر از کویر نیست ظرفیت گردشگری این شهرستان را متحول می‌کند غار‌هایی که قدمتی بالای ۲۰۰ الی ۳۰۰ سال دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ؛ شهرستان ریگان یکی از شهرستان‌های شرقی استان کرمان است که ظرفیت‌های گردشگری متعددی دارد ، وجود این ظرفیت‌ها می‌تواند نقش به سزایی در توسعه اقتصادی این شهرستان ایفا کند.

از ریگان با توجه به شرایط منطقه‌ای و آب وهوایی آن به عنوان تپه‌های شنی یاد می‌کنند این در حالی است که ۳۰ درصد شهرستان را مناطق کوهستانی تشکیل می‌دهد.

در مناطق کوهستانی این منطقه طبیعت بکر و دست نخورده‌ای وجود دارد که با شناسایی هر کدام از این ظرفیت‌ها، این شهرستان متحول می‌شود که یکی از این ظرفیت‌های ناشناخته وجود غار‌های متعدد در این شهرستان است.

این غار‌ها در مناطق پاسرخ دهنه عباسعلی و کوهشاه شهرستان ریگان وجود دارد که به جز اهالی منطقه هنوز هیچ گردشگری از این غار‌ها بازدید نکرده است.

به گفته اهالی این شهرستان طول تعدادی از این غار‌ها کیلومتر‌ها است و در تعدادی از آن‌ها صدای دلنشین آب شنیده می‌شود.

یکی از این غار‌ها که در نزدیکی شهر ریگان وجود دارد و در کنار آن رودخانه پاسرخ وجود دارد، غار پاسرخ است که نظر هر گردشگری را به سمت  خود می‌کشاند.

محمد نجری یکی از اهالی روستای پاسرخ در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ؛گفت: در کنار روستای ما غار زیبا و دلنشینی وجود دارد که ناشناخته مانده است.

او با اشاره به وسعت و طول زیاد این غار افزود: اهالی روستا فقط توانستند چندمتر از غار را طی کنند، اما با توجه به وسعت زیاد غار هنوز نتوانسته اند تا انتهای غار بروند.

غلام اتابک یکی دیگر از اهالی روستا گفت: غار ناشناخته پاسرخ در کنار رودخانه پاسرخ وجود دارد که از دهانه آن مشخص می‌شود که کیلومتر‌ها طول دارد.

او افزود: از مسئولین مربوطه خواستاریم تا این غار را به عنوان اثری گردشگری شناسایی و ثبت کنند تا همه گردشگران بتوانند از این ظرفیت گردشگری دیدن کنند.

مصطفی سنجری یکی دیگر از اهالی روستای پاسرخ بیان داشت: دهانه غار پاسرخ از داخل روستا مشخص می‌شود که در جوار کوه پاسرخ وجود دارد که ما به همراه تعدادی از اهالی روستا از قسمت‌هایی از آن دیدن کردیم که صدای آب از انتهای آن شنیده می‌شود.

او گفت: غار‌های شهرستان ریگان ناشناخته هستند که نیاز به شناسایی این ظرفیت‌های منحصر به فرد وجود دارد چراکه توجه به آن در اشتغال و رونق زندگی مردم این منطقه موثر است.

 امین باقری فرماندار ریگان از شناسایی غار پاسرخ در این شهرستان با قدمت بیش از ۲۰۰ سال خبر داد.

او بیان داشت: غار شناسایی شده در منطقه پاسرخ ریگان در ۴۰ کیلومتری مرکز این شهر و در حاشیه رودخانه پاسرخ قرار دارد.

باقری با اشاره به مشخصات فیزیکی این غار تصریح کرد: شیار و دهانه‌های سه تا چهارتایی با طول ۵۰ متر بعد از حفره اولیه غار قرار گرفته اند.

فرماندار ریگان عنوان کرد: قدمت این غار بر اساس اطلاعات محلی و شواهد تاریخی به ۲۰۰ سال می‌رسد که نیاز ثبت گردشگری دارد.

باقری افزود: این غار می‌تواند جایگاه تفریحی و گردشگری خوبی در شهرستان ریگان فراهم کند.

او به وجود قوچ، میش، آهو و جبیر در مناطق اطراف غار اشاره کرد و بیان داشت: این منطقه مورد حفاظت اداره محیط زیست قرار دارد.

فرماندار ریگان نیز از وجود تعدادی غار دیگر در دهنه کوه عباسعلی منطقه ریگان خبر داد و افزود: این غار‌ها نیاز به شناسایی دارند.
امین باقری افزود: بارندگی‌های چند ماه اخیر در ریگان موجب سرسبزی دهانه غار‌های این شهرستان شده است.

او گفت: یکی دیگر از غار‌های شهرستان ریگان در منطقه باغ ستاره در دهکن وجود دارد که اهالی این مناطق از آن دیدن می‌کنند.



فرماندار ریگان با بیان اینکه غار‌های شهرستان ریگان از ظرفیت‌های گردشگری استان کرمان است، بیان داشت: ریگان یکی از شهرستان‌های شرق استان کرمان و دارای تعدد جاذبه‌های گردشگری است و قابلیت تبدیل شدن به یکی از قطب‌های گردشگری استان کرمان را دارد.

به گفته اهالی منطقه کوهستانی دهنه عباسعلی، دو غار دیگر نیز در این منطقه وجود دارد که یکی از آن‌ها طول زیادی دارد و صدای آب از داخل آن شنیده می‌شود علاوه برآن گیاهان دارویی زیادی در اکثر غار‌های ریگان رشد می‌کنند.

رویش گیاه دارویی مومیایی که در قسمتی از غار پاسرخ دیده می‌شود مورد توجه مردم محلی قرار دارد که البته دسترسی به این گیاه به دلیل محل رویش آن دشوار است.

گزارش از مولاییان

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.