سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس کمیته امنیت مجلس:

مجلس در قرارداد با چین، به منافع ملی نگاه می‌کند/ چشم بسته، توافقی را قبول نمی‌کنیم

عزیزی گفت: در قرارداد با چین و هر قرارداد دیگری، منافع ملی و مصلحت کشور برای مجلس در اولویت است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ابراهیم عزیزی نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در مورد قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین، اظهار داشت: مجلس در این قرارداد و قرارداد‌های مشابه، بر اساس حفظ منافع ملی و مصالح کشورعمل می‌کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: موضوع ارتباط با چین و شرق برای ما از عمق راهبردی برخوردار است و اگر بتوانیم سیاست نزدیکی به شرق را در مقابل این گستاخی‌های غرب توسعه دهیم در کلیت به عنوان یک حرکت مبتنی بر استراتژی ایرانی اسلامی کار خوبی است، اما این به معنای این نیست که توافقنامه‌های فی مابین را بدون در نظر گرفتن استقلال و حاکمیت ارضی مان نادیده بگیریم و چشم بسته توافقی را قبول کنیم.

عزیزی تاکید کرد: مجلس به این موضوعات کاملا حساس است و با حساسیت آن‌ها را رصد می‌کند.

نماینده شیراز و زرقان بیان کرد: آنچه مسلم است این است که هر نوع توافقنامه‌ای که تعهدی را برای ایران اسلامی ایجاد کند باید به تصویب مجلس برسد و مجلس هم اقداماتی که تعهدآور باشد را با دقت و حساسیت بیشتری پیگیری می‎کند.

او در مورد نگرانی‌ها به دنبال گمانه زنی‌ها و شایعاتی مثل واگذاری جزیره کیش و فروش نفت با توجه به این سند، گفت: حجم مبادلات تجاری ما با چین در سال ۹۲ را اگر مبنای بررسی قراردهیم متوجه می‌شویم که حجم مبادلات تجاری ما در پایان دولت دهم چیزی حدود ۵۰ میلیارد دلار با چین بوده است.

عزیزی افزود: اعتقادمان این است که باید در کلیت این اقدام به این سمت برویم که حجم مبادلات تجاری مان را با شرق و به ویژه چین افزایش دهیم و اکثر نمایندگان مجلس بر این باور هستند که باید حجم مبادلات مان با چین افزایش یابد و به جایگاهی که در گذشته با چینی‌ها و شرق داشتیم برگردیم.

او افزود: باید تلاش کنیم در توسعه ارتباطات با یک اصل متوازن بر مبنای منافع ملی را مدنظر قرار دهیم.

عزیزی گفت: البته تکیه افراطی به بلوک غرب و شرق آسیب زاست، و بایستی تلاش کنیم در توسعه ارتباطات با کشور‌هایی که طی این سال‌ها در حوزه‌های مختلف اقتصادی و سیاست خارجی ارتباط بیشتری با کشور برقرار کرده اند و توان اقتصادی خوبی دارند بهره ببریم.

رئیس کمیته امنیت افزود: یقینا کشور‌هایی که از روز اول انقلاب اسلامی با ایران دشمنی علنی داشته اند و یا اینکه همیشه به دنبال فریب این کشور بوده اند قابل اعتماد نیستند.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس یازدهم در پایان تصریح کرد: همه این مطالب به معنای سلب استقلال و نادیده گرفتن کلیت ارضی کشور نیست و مجلس به این موضوعات با حساسیت و دقت بیشتری می‌پردازد و به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهد خدشه به استقلال و تمامیت ارضی کشور وارد شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.