او با تبیین اهمیت طرحهای آبیاری نوین در افزایش بهره وری و راندمان برای جهش تولید، افزود: دولت یازدهم و دوازدهم برای این میزان آبیاری نوین ۴۰۰میلیارد کمک بلاعوض به کشاورزان پرداخت کرده است.
غیب الهی با بیان اینکه، آبیاری کم فشار، قطرهای، زیرسطحی، تیپ و تشتکی روشهای آبیاری اجرا شده، اظهار داشت: همچنین امسال عملیات تجهیز ۵۰۰ هکتار دیگر اراضی و باغها به آبیاری نوین آغاز شده است.
مدیرجهاد کشاورزی ابرکوه ادامه داد: دولت برای آبیاری کم فشار و قطرهای در هر هکتار (واحد سطح) به ترتیب هفتاد میلیون ریال و ۱۷۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت میکند.
غیب الهی با اشاره به مزایای آبیاری نوین (کم فشار، قطرهای، زیرسطحی، تیپ و تشتکی)، تصریح کرد: در این سامانه راندمان آبیاری از ۳۵ تا ۸۵ درصد افزایش مییابد.
او با توجه به تداوم ۲ دهه خشکسالی و افت سطح آبهای زیرزمینی، اظهار داشت: بهترین روش برای حفظ منابع موجود در بخش کشاورزی، اجرای طرحهای آبیاری نوین است.
وی بیان کرد: برای استفاده از آب دربخش کشاورزی به صورت نوین، دولت درسال ۱۳۹۸ برای اجرای ۵۰۰هکتار آبیاری نوین، ۶۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض در اختیار کشاورزان ابرکوه قرار داد.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سالهای اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار و ۵۰۰ خانوار، سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید میکنند.
انتهای پیام/ی