به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، دست به هر کاری میزند تا زندگی اش را بچرخاند، کارهای ساختمانی را بدون اینکه از جایی آموزش دیده باشد، انجام میدهد.
مشغول برقکاری یک ساختمان بود که با او همکلام شدیم، میگوید: کارهایی مانند برقکاری، جوشکاری، لوله کشی و تاسیسات ساختمانی را از طریق اینترنت و فضای مجازی یاد گرفته و سفارش هایش را به بهترین شکل ممکن تحویل میدهد.
صحبت هایش فقط از کار است و اینکه چطور میتواند از همه توانش استفاده کند.
بیشتر بخوانید
نامش رضا عزیزسماکوش است، با او به کارگاه نجاری اش رفتیم، کارگاهی کوچک که پر چوبهای برش نشده و سفارشهای آماده مشتریانش بود.
عزیزسماکوش این کارآفرین جوان گفت: ۳ نفر به طور ثابت در این کارگاه نجاری کار میکنند و حدود ۵ پسر نوجوان هم به صورت رایگان آموزش میبینند تا با این کار زکات این کارش هم پرداخته شود.
او افزود: انواع دست ساختههای چوبی برای زینت بخشیدن به گل و گلدان در این کارگاه تولید میشود و در کنار آن هم اقداماتی مانند حصیربافی و ساخت انواع جعبههای زینتی از جنس چرم انجام میشود.
این کارآفرین جوان گفت: در همه ایام سال مشتری هایشان زیاد است و در اسفند و فروردین به دلیل تعداد زیاد مشتری، ماهانه بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان درآمد دارند.
عزیزسماکوش افزود: برخی از دست ساختههای این کارگاه راهی سایر استانهای کشور میشود و از طریق فضای مجازی آن را به فروش میرسانم.
مقصد بعدی این جوان خستگی ناپذیر رسیدگی به باغ سبزی و صیفی جاتش است، میگوید: انواع سبزی و برخی از درختان میوه مانند مرکبات و هلو را در این باغ دارد.
عزیزسماکوش افزود: ۵۰ عدد کلونی زنبور عسل داریم که از آنها سالانه حدود ۴۰۰ کیلوگرم عسل برداشت میکنیم.
او با بیان اینکه پرورش زنبور عسل به دلیل طبیعت و گلهای فراوان در مازندران، توجیه اقتصادی دارد، گفت: ابتدای کار از ۵ کلونی شروع کردم و شاید آخر تابستان تعداد آنها به ۱۵۰ کلونی برسد.
این جوان کارآفرین افزود: هر کاری سختی خاص خودش را دارد و خستگی این کار در طول سال شاید در مجموع یک ماه هم نشود.
رضا عزیزسماکوش علاوه بر کارآفرینی و ایجاد شغل برای دیگران، یک روحانی بوده و کارشناس امور طلاب و دانش آموختگان حوزه علمیه مازندران است.
حجت الاسلام قنبری از همکاران عزیزسماکوش میگوید: با توجه به اینکه عزیزسماکوش کارآفرین هستند، سر ساعت حضور پیدا میکنند و پس از پایان کار اداری از محل کار خارج میشوند.
او افزود: عزیزسماکوش رسیدگی به کارهای طلاب را بر عهده دارد و در کارش بسیار موفق است.
عزیزسماکوش این روحانی کارآفرین میگوید: نمیگذارم هیچ خللی بین کارهای حوزه علمیه و تولیدی ایجاد شود و در ساعتهای اداری همه تمرکزم بر کار اداره است.
او افزود: حدود ۴۰۰ آیه در قرآن کریم در مورد کار، سعی و تلاش آمده است و هر کسی در حد و توانایی خودش باید گوشهای از کار را بگیرد.
وقتی صحبت از کسب روزی حلال به میان بیاید، جنسیت، سن و سال و هر شرایطی بی معنا میشود، فقط هدف باید محکم و اصولی باشد.
گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی
انتهای پیام/ م
فامیل این عزیز هم به منش و رویکردشون میاد، سما یعنی آسمان و کوش هم یعنی پر تلاش، از معدود کسانی که فامیلشون با سبک زندگیشون شبیه به همه، موفق و موید باشند