گردو دویست گرم
زیتون نیم کیلو هسته جدا
آب انار نصف لیوان
رب انار یک ق. غ
گلپر یک ق. غ سرخالی
سیر پنج حبه
نعناع و چوچاق خشک یک ق. ع
نمک یک ق. چ
گردو را آسیاب کنید.
زیتون را بشورید اگه خیلی شور است و دوساعتی داخل آب سرد بذارید تا شوریش گرفته بشه.
داخل ظرف بزرگی اول گردو رب انار ترش سبزیهای خشک نمک آب انار ملس و سیر رنده کرده یا سابیده شده رو بریزید خوب بهم بزنید تا موادتون یکدست بشه بعد زیتون رو اضافه کنید و قاشق رو کنار بذارید و دستاتون رو بشورید. خوب چنگ بزنید تا کامل مواد داخل زیتون بره.
اگه زیتون هسته جدا نداشتید هسته های زیتون شکسته رو دربیارید. فرقی با زیتون هسته جدا نمیکنه اتفاقا خیلی خوشمزهتر هم میشه.
من از آب انار ملسی که داخل فریزر داشتم استفاده کردم اگه از آب انار خیلی ترش استفاده میکنید رب انار دیگه نزنید.
اگه زیتون شور بود مقدار نمکی که گفتم رو حذف کنید.
اگه چچاق نداشتید نعناع خشک کافیه که ما گیلانیها میگیم چچاق و مازندرانیهای عزیز فکر کنم میگن زلنگ.
سبزی دلار هم برای زیتون پرورده عالیه که شامل نعناع و گشنیز و کاکوتی میشه و این سبزی آخری رو هم اگر نداشتید اشکالی نداره سبزی سابیده گشنیز و نعناع کافیه عزیزان.
بعد مخلوط کردن مواد رو چند ساعت داخل یخچال بذارید تا به خورد زیتون ها بره بعد نوش جان کنید.
اگه دونه انار دارید میتونید بسابید و اضافه کنید. رنگ زیتون پرورده به صورتی تغییر میکنه و خیلی خوشرنگ و خوش طعم میشه الان چون فصل انار نبود منم استفاده نکردم.
منبع: آشپزباشی
انتهای پیام/