سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرق گذاشتن والدین در کمک مالی بدون توجیه بین فرزندان چه حکمی دارد؟

رسول خدا صلی‌الله علیه و آله فرمودند: «بین فرزندان خود با عدالت رفتار کنید، همان‌طورکه دوست دارید آن‌ها در نیکی و احسان به شما با عدالت رفتار کنند.»

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گاهی پیش می‌آید که پدر و مادری، یکی از فرزندان خود را به دلیل مهربانی بیشتر او، ادب، استعداد و یا نکات دیگری بیشتر دوست دارند و ابراز محبت بیشتری نسبت به او دارند. گاهی هم ضعیف بودن یکی از فرزندان، بیماری او یا هر موضوع دیگری ایجاب می‌کند که والدین به آن فرزند توجه بیشتری داشته باشند. در همه این موارد، ممکن است ابراز محبت‌های والدین به خدشه‌دار شدن عدالت میان فرزندان منجر شده و یک یا چند فرزند احساس کمبود محبت کرده و با مشکلات عاطفی مواجه می‌شوند. در این اوضاع است که مشخص می‌شود توصیه اکید اسلام در خصوص رعایت عدالت میان فرزندان تا چه اندازه در بقای خانواده و حفظ آرامش و امنیت خاطر اعضای آن تأثیر داشته و دامنه آن تا اجتماع و کاهش بحران‌ها و آسیب‌های اجتماعی و اخلاقی کشیده می‌شود.


بیشتربخوانید


 در گفت‌وگویی که با حجت‌الاسلام ابراهیم داستانی، استاد حوزه و دانشگاه و محقق سبک زندگی اسلامی، انجام داده به بررسی موضوع عدالت و نبودن تبعیض میان فرزندان پرداخته ایم. آن طور که این پژوهشگر سبک زندگی دینی توضیح می‌دهد، عدالت داشتن میان آن‌ها و تفاوت قائل نبودن در بین ایشان، به این مفهوم نیست که پدر و مادر از نظر تأمین نیاز‌های مادی و شیوه اظهار محبت و علاقه نسبت به فرزندان خود به یک صورت رفتار کنند و به عنوان مثال، تمام لوازم مورد نیازی را که برای فرزند نوجوان خود فراهم کرده‌اند، در اختیار کودک خردسال هم قرار بدهند. چون بدیهی است که نیاز‌های هر انسان در سن‌های مختلف با فرق دارد و درنتیجه مایحتاج دوران کودکی با دوران نوجوانی متفاوت است. در عین حال، نیاز‌های عاطفی و شیوه پاسخ دادن به این عواطف و احساسات هم به همین گونه است.

در عین حال تفاوت داشتن فرزندان به دلیل خصلت‌ها و صفاتی مانند مهربانی، عاقل بودن، دلسوزی و یا هر علت عقلی دیگری، امر طبیعی است که می‌تواند محبت بیشتری از سوی والدین به خود جذب کند. اما در میان تمام مواردی که موجب می‌شود فرزندی احساس کند در نظر پدر و مادر با فرزند دیگر تفاوت دارد، کمک‌های مالی و بیان محبت بیشتر احساس می‌شود. بر اساس روایتی که در کتاب وسائل الشیعه نوشته شده، اگر در بین فرزندان تفاوت قابل توجهی نباشد و یکی بر دیگری مزیت و برتری خاصی نداشته باشد، فرق گذاشتن والدین در کمک‌های مالی مکروه و گاهی به منزله ظلم بوده و گناه محسوب می‌شود.

عدالت در برخورد با فرزندان

یکی از اصول مهم در زندگی فردی و اجتماعی، موضوع رعایت عدالت و انصاف است. این موضوع، در زندگی‌های خانوادگی و به خصوص در تربیت فرزند چه جایگاهی دارد؟

خداوند متعال در آیه هشتم از سوره مبارکه مائده می‌فرماید: «اعْدِلُواْ هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى وَاتَّقُواْ اللّهَ إِنَّ اللّهَ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ؛ عدالت کنید که به پرهیزگارى نزدیک‌تر است و از (معصیت) خدا بپرهیزید که از آنچه انجام مى‏دهید، با خبر است.» بر اساس این آیه شریفه، عدالت شرط اساسی برای انجام هر برخورد و قضاوتی است که موجب می‌شود حقوق افراد محفوظ بماند.

طبیعی است که این نکته در مورد روابط بین اعضای خانواده‌ها اهمیت بیشتری به خود می‌گیرد. از آنجایی که فرزندان در خانواده، رفتار صحیح و عدالت را از پدر و مادر و بزرگ‌تر‌های خود می‌آموزند، مسئولیت بزرگ‌تر‌های خانواده در مراعات و رعایت تساوی در بین فرزندان و به خصوص کودکان و نوجوانان مشخص می‌شود.

به این ترتیب می‌توان ادعا کرد که عدالت در برخورد با فرزندان، یکی از اصول اساسی است که در موارد گوناگون باید از طرف والدین و بزرگ‌تر‌های خانواده رعایت شود تا جلوی آسیب‌ها و تهدید‌های احتمالی گرفته شود.

همچنین طبق روایتی که در کتاب مکارم الاخلاق نوشته شده، رسول خدا صلی‌الله علیه و آله فرمودند: «بین فرزندان خود با عدالت رفتار کنید، همان طور که دوست دارید آن‌ها در نیکی و احسان به شما با عدالت رفتار کنند.» این روایت نشان می‌دهد که والدین وظیفه دارند بین فرزندان خود فرقی قائل نشوند و با همه آن‌ها به عدالت و مساوات رفتار کنند. به عبارت دیگر، عدالت حقی است که از طرف فرزندان بر عهده پدر و مادر است که باید رعایت شود.

مفهوم حقیقی عدالت

در اینجا این سؤال مطرح می‌شود که اصولاً منظور از عدالت بین فرزندان چیست؟ به هر حال ممکن است فرزندی از لحاظی ضعیف‌تر باشد که نیاز به توجه بیشتری دارد و یا فرزند دیگری قابلیت‌ها و استعداد‌هایی داشته باشد که باید به آن توجه ویژه‌ای شود تا رشد پیدا کند. در این زمینه چگونه می‌توان با توجه به تفاوت‌ها، عدالت را میان آن‌ها اجرا کرد؟

نکته قابل توجه در مورد رعایت عدالت در بین فرزندان این است که عدالت داشتن میان آن‌ها و تفاوت قائل نبودن در بین ایشان، به این مفهوم نیست که پدر و مادر از نظر تأمین نیاز‌های مادی و شیوه اظهار محبت و علاقه نسبت به فرزندان خود به یک صورت رفتار کنند و به عنوان مثال، تمام لوازم مورد نیازی را که برای فرزند نوجوان خود فراهم کرده‌اند، در اختیار کودک پنج شش ساله هم قرار بدهند.

چون بدیهی است که نیاز‌های هر انسان در سن‌های مختلف با فرق دارد و درنتیجه مایحتاج دوران کودکی با دوران نوجوانی متفاوت است. در عین حال، نیاز‌های عاطفی و شیوه پاسخ دادن به این عواطف و احساسات هم به همین گونه است.

ضرورت احترام گذاشتن و مشورت کردن با فرزندان

خوب است بدانیم که کودک بیشتر از هر چیزی نیاز‌های عاطفی و زیستی پررنگی دارد و شیوه پاسخ دادن به این نیاز‌ها باید گونه‌ای باشد که از افراط و تفریط خودداری شود. اما نوجوان بیشتر از هر چیزی می‌خواهد از طرف خانواده و بزرگ‌تر‌ها به عنوان یک شخص صاحب نظر و محترم شناخته شود، یعنی احترام گذاشتن و مشورت کردن با نوجوان از جمله مواردی است که نیاز‌های عاطفی و شخصیتی او را تأمین می‌کند؛ بنابراین مشخص است که شیوه‌های برخورد با کودک و نوجوان متفاوت است، اما این موضوع به معنای فرق گذاشتن و بی‌عدالتی بین آن‌ها نیست.

درنتیجه نحوه در آغوش کشیدن، بوسیدن و اظهار محبت به فرزندان باید متناسب با سن و جنسیت آن‌ها باشد و رعایت این نوع موارد، به منزله عدم رعایت عدالت تلقی نمی‌شود. بلکه عدالت این است که در مورد فرزندی نسبت به فرزند یا فرزندان دیگر بی‌توجهی و بی‌مهری صورت نگیرد تا آسیب‌های روحی و عاطفی را متوجه او کند.

کنترل احساسات

اما بعضی از والدین در مواجهه با یک فرزند خود نمی‌توانند احساسات خود را کنترل کرده و به یکی از فرزندان خود بیشتر از بقیه محبت می‌کنند!

بله، اما توجه داشته باشید که در این مورد هم خوب است به سیره و سبک زندگی رسول گرامی اسلام صلوات الله علیه و آله عمل کنیم. دقت آن حضرت در برخورد با کودکان و رعایت عدالت در بین فرزندان تا اندازه‌ای بود که وقتی شخصی همراه با فرزندان خود به خدمت آن حضرت می‌رسید، ایشان به رفتار‌های او با فرزندانش هم توجه داشته و نکاتی را تذکر می‌دادند.

آیا در این مورد، مطلب مستندی هم در تاریخ زندگی آن حضرت وجود دارد؟

نمونه‌ای از تفاوت قائل شدن در میان فرزندان در روایتی که شیخ حر عاملی در کتاب وسائل الشیعه نوشته، شرح داده شده است. ماجرا از این قرار بود که مردی در حضور پیامبر اسلام صلی‌الله علیه و آله یکی از فرزندانش را در آغوش گرفت و او را بوسید، اما به فرزند دیگرش هیچ توجهی نکرد و او را نبوسید. پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله به او هشدار داده و فرمودند: «چرا در بین فرزندانت به مساوات رفتار نمی‌کنی؟» و به این ترتیب رعایت عدالت و مساوات در بین فرزندان را تعلیم فرمودند.

ماجرای دیگری هم در کتاب بحارالانوار نوشته شده با این مضمون که مردی در خدمت رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله بود. همان موقع پسر خردسالش از راه رسید و مرد، او را بر زانوی خود نشاند. بعد از او، دختر خردسالش و مرد او را در مقابل خود نشاند. پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله خطاب به او فرمودند: «چرا میان این دو فرزندت مساوات را رعایت نمی‌کنی؟» یعنی حتی در زمینه در آغوش گرفتن فرزندان هم باید جانب عدالت را رعایت کنیم.

به این ترتیب، اگر پدر و یا مادری در بین فرزندان خود جانب عدالت و مساوات را حفظ نکند و با این کار باعث شود که حق یکی به نفع دیگری پایمال شده و از بین برود و یا احساس حقارت یا خودکم‌بینی در فرزندی ایجاد شود، چنین رفتاری گناه است و پدر و مادر به دلیل چنین برخوردی مسئول هستند.

وقتی یکی را بیشتر دوست داری...

نکته‌ای که توجه داشتن به آن خالی از لطف نیست، آن است که امکان دارد پدر و یا مادری یکی از فرزندان خود را به دلیل داشتن مزیت‌هایی از جمله مهربانی و دلسوزی نسبت به والدین و یا فضیلت‌های دیگر، بیشتر از بقیه فرزندان دوست داشته باشند. در این مورد، آیا ابراز محبت والدین به آن فرزند از منظر شرعی اشکال دارد؟

در این خصوص باید توجه داشت که ابراز احساسات و اظهار علاقه در میان فرزندان و به خصوص کودکان و نوجوانان به گونه‌ای نباشد که روحیه حساس آن‌ها را تحریک کند. به همین دلیل بهتر آن است که پدر و مادر تلاش کنند تا این گونه عواطف خود را کنترل کرده و از نظر فرزندان مخفی نگاه دارند.

چون کودکی و نوجوانی، دوران حساس و مهمی است که فرزند توجه ویژه‌ای نسبت به رفتار والدین و بزرگ‌تر‌های خانواده دارد و هر نوع احساس تفاوت داشتن با فرزند دیگر، روحیه او را تهدید می‌کند و ممکن است منجر به حسادت، پرخاشگری، لجبازی، به هم ریختن اوضاع خانه و مسائل دیگر شود که کنترل آن برای والدین مشکل خواهد بود.

البته در مواردی که یکی از فرزندان دارای ویژگی‌هایی است که او را بر دیگران ممتاز می‌کند، بیان آن خصلت و اظهار آن در برابر بقیه فرزندان می‌تواند آن‌ها را متوجه کند که دلیل توجه والدین نسبت به او چیست. به این صورت راه هر گونه سوءتفاهم برای فرزندان دیگر بسته می‌شود و کار به حسادت و پرخاشگری کشیده نمی‌شود.

نمونه این رفتار در سبک زندگی امامان معصوم علیهم السلام به دست می‌آید. به عنوان مثال در روایت‌های بسیاری که نمونه آن در کتاب بحارالانوار نوشته شده، نقل شده که امام موسی کاظم علیه السلام در مواردی فرزندش، حضرت رضا علیه السلام را بر فرزندان دیگر خود ترجیح می‌دادند و او را الگویی برای آن‌ها معرفی می‌کنند. البته در تمام این موارد دلیل برتری آن حضرت را مشخص کرده و می‌فرمودند: «برادرتان، علی علیه السلام، دانشمند آل محمد علیهم السلام است. درباره دین خود از او بپرسید و هر چه که بیان می‌کند، به خاطر بسپارید.»

هشدار نبی مکرم اسلام

نعمان بن بشیر یکی از مسلمانان هم‌عصر پیامبر اسلام صلی‌الله علیه و آله بود. تعریف کرده است که: روزی در دوران کودکی‌ام، همراه با پدرم به خدمت رسول خدا صلی‌الله علیه و آله رفتیم. پدرم به آن حضرت عرض کرد: «این پسر من است و من به او نوکری هدیه کرده‌ام.» رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله فرمودند: «آیا به فرزندان دیگرت هم همین هدیه را داده‌ای؟» پدرم جواب داد: «نه» و رسول خدا صلی‌الله علیه و آله فرمودند: «پس هدیه‌ات را پس بگیر» و تأکید فرمودند: «از خدا بترسید و عدالت را در بین فرزندانتان رعایت کنید.»

و طبق روایت دیگری فرمودند: «پس من را شاهد نگیر که نمی‌خواهم بر ظلم شهادت بدهم.» و در ادامه فرمودند: «آیا دوست داری که فرزندانت در نیکویی و احسان نسبت به تو یکسان باشند؟» گفت: «آری» فرمودند: «پس تو هم چنین باش.»

بنابراین پدر و مادر باید از هر رفتار و هدیه‌ای که موجب تفاوت گذاشتن بین فرزندان می‌شود، خودداری کنند و به هر فرزندی که خدا به آن‌ها عطا فرموده، چه دختر باشد و چه پسر، راضی باشند و نسبت به تمام فرزندان خود به یک اندازه عشق و علاقه خود را بروز بدهند و به این صورت، روحیه برادری و مهربانی را در میان آن‌ها تقویت کنند. چراکه در کتاب بحارالانوار روایتی نوشته شده با این مضمون که رسول خدا صلی‌الله علیه و آله فرموده‌اند که: «خدا رحم کند به پدر و مادری که فرزندش را در نیکو بودن یاری می‌دهد.»

تفاوت به‌جای تبعیض

در میان تمام مواردی که موجب می‌شود فرزندی احساس کند در نظر پدر و مادر با فرزند دیگر تفاوت دارد، کمک‌های مالی و بیان محبت بیشتر اتفاق می‌افتد. آیا در این موارد و به خصوص کمک‌های مالی هم باید در هر صورت، عدالت رعایت شود؟

همان طور که اشاره شد تفاوت داشتن فرزندان به دلیل خصلت‌ها و صفاتی مانند مهربانی، عاقل بودن، دلسوزی و یا هر علت عقلی دیگری، امر طبیعی است که می‌تواند محبت بیشتری از سوی والدین به خود جذب کند.

اما طبق سؤالی که مطرح کردید، در میان تمام مواردی که موجب می‌شود فرزندی احساس کند در نظر پدر و مادر با فرزند دیگر تفاوت دارد، کمک‌های مالی و بیان محبت بیشتر احساس می‌شود. بر اساس روایتی که در کتاب وسائل الشیعه نوشته شده، اگر در بین فرزندان تفاوت قابل توجهی نباشد و یکی بر دیگری مزیت و برتری خاصی نداشته باشد، فرق گذاشتن والدین در کمک‌های مالی مکروه است.

رعایت عدالت در ابراز محبت

اما در مورد بیان محبت باید نکات ظریفی را مورد توجه داشت. البته علاقه بیشتر به یکی از فرزندان و یا دوست داشتن فرزندان به شکل‌های مختلف امری طبیعی است. در این مورد در کتاب وسائل الشیعه نوشته شده که مردی به خدمت امام رضا علیه السلام رفته و عرض کرد: «یک مردی بعضی فرزندانش را بر بعضی دیگر برتری می‌دهد و بیشتر دوست دارد.» امام رضا علیه السلام فرمودند: «امام صادق علیه السلام هم همین گونه بود و فرزندش، حضرت موسی کاظم علیه السلام را بیشتر از بقیه فرزندانش دوست داشت.» آن مرد دوباره عرض کرد: «مردی دخترش را بیشتر از پسرش دوست دارد.» و امام رضا علیه السلام فرمودند: «دختر و پسر با هم مساوی هستند.»

خانه عدالت

سیره تربیتی حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علی‌ها و حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در رعایت عدالت میان فرزندان خود چگونه بود؟

نمونه بارز و آشکار عدالت و دادورزی در بین فرزندان را باید در خانواده امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علی‌ها جستجو کرد. آن دو بزرگوار در سایه هدایت‌ها و راهنمایی‌های پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله به شیوه‌ای عدالت را در بین فرزندان خود اجرا می‌کردند که محبت و دوستی در میان آن‌ها تقویت می‌شد.

در کتاب بحارالانوار ماجرایی نوشته شده با این مضمون که روزی امام حسن و امام حسین علیهماالسلام در دوران کودکی خود، در حضور پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله مشغول بازی و کشتی گرفتن بودند. در همین زمان، پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله امام حسن علیه السلام را تشویق به پیروزی می‌کردند. حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علی‌ها که این ماجرا را مشاهده کردند، بر اساس روحیه عدالت ورزی خود نسبت به فرزندانش، به پدر خود عرض کردند: «پدر جان! فرزند بزرگ را تشویق می‌کنی تا بر فرزند کوچک پیروز شود؟» پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله فرمودند: «تو اطلاع نداری که در همین موقع برادرم، جبرئیل، در حال تشویق حسین علیه السلام است تا بر برادرش پیروز شود. به همین دلیل من هم حسن علیه السلام را تشویق می‌کنم تا بر برادرش پیروز شود.»

این ماجرا و نمونه‌های بسیار دیگری نشان می‌دهد که عدالت در خانه آن حضرت جاری بود و ایشان با نهایت دادورزی با فرزندان خود رفتار می‌کردند. به همین دلیل بود که فرزندان آن بزرگواران درنهایت برادری و دلسوزی و مهربانی با یکدیگر رفتار می‌کردند.

همان طور که طبق روایتی که در کتاب جلاءالعیون نوشته شده، امام حسین علیه السلام احترام خاصی نسبت به برادر بزرگوار خود، امام حسن علیه السلام، قائل بودند و در حضور ایشان صحبت نمی‌کردند و همچنین نسبت به خواهر گرامی خود، حضرت زینب سلام‌الله علیها، بسیار مهربان و دلسوز بودند و با وجود اینکه از لحاظ سنی از آن بانوی مکرم بزرگ‌تر بودند، در برابر ایشان از جا بلند می‌شده و می‌ایستادند. این احترام به دلیل تربیت صحیح و عادلانه، در رفتار تمام فرزندان امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علی‌ها نسبت به یکدیگر وجود داشت.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۵۳ ۲۵ آذر ۱۴۰۳
من وشوهرمم از خانواده هامون شانس نیاوردیم. پدر ومادر من که فقط پسرا وعروساشون رو دوست دارن وفقط نوه های پسری. تنها دارایی پدرم یه خونه بزرگ بود که اونم رفتن یواشکی به اسم پسراشون کردن تا به دختراشون چیزی ندن. حتی دخترا روی رفتن به خونه پدری را نداشتیم که حتی یه ناهار بخوریم.اینقدر اوقات تلخی بود که دوباره رومون نشه بریم.از طرف شوهرمم که پدر ومادرش موقع ما که تازه زندگیمون شروع شده بود بهمون میگفتن هر کی چیزی میخواد بره خودش کار کنه بخره.نوبت پسرای بعدیش که رسید براشون خونه خریدن. در صورتیکه همسر من به پدر ومادرش بیشتر از اونا میرسه.خدارو شکر که نیازمند هیچکس نیستیم ولی از رفتارشون ناراحتیم و راضی نیستیم .
ناشناس
۱۵:۱۹ ۰۷ آذر ۱۴۰۳
پدرومادر من هم خیییلی بینمون فرق گذاشتن منو دچاری بیماری کردن بین پسر ودختر جدا فرق گذاشتن بین دخترا هم فرق گذاشتن
واگذارشون به خدا
ناشناس
۱۴:۱۵ ۱۵ آبان ۱۴۰۳
بین من وبقیه فرق میزارن بین پسراشون ودختر وبعضی از خواهرام سرزبون دارن وامکانش دارن شوهرشون بابازاده کار میکنه دوبرابر پولش میگیرن میگیرن ومن که به‌خاطر حرص اونها خوردم برای خوشبخت شدن خواهر برادرام مریض شدم گذاشتن کنارمحل نمیدن به داماد ودختر وبقیه بچه هام خیلی دلمون میسوزونن هرگز نمیبخشمشون خدا ازشون نگذره???
حسین
۱۱:۰۹ ۲۲ شهريور ۱۴۰۳
مادر من فرق می گذارد بین فرزندان چکار کنم من
ملیحه
۱۵:۳۱ ۳۱ مرداد ۱۴۰۳
پدر مادر من خیلی عجیبن. .پسرا رو خدمت میکنن و ذره ای توقع ندارن ولی دختر باید خدمت کنه و تازه نیش و کنایه هم بشنون.. بخاطر اونا مریض شدم.داغونم.ولی نفرین نمیکنم دعا میکنم خدا ببخشه اونا رو
ناشناس
۱۲:۰۵ ۰۲ تير ۱۴۰۳
سلام من دختر بزرگ خانواده هستم تا حالاهم نشده کوچیکترین بی احترامی برای پدر مادرم خودم یا بچه هام بکنیم ولی پدر ومادرم از اول زندگی هم خودمو هم بچه هامو تحویل نمی گرفتن
ناشناس
۱۷:۲۱ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
سلام من خانمی 45ساله هستم دو برادر ویک خواهر هستیم پدر ومادرم بین برادرام و من خیلی فرق میزارن تاجایی که منو خونشون راه نمیدن میگن دخترنباید برای ناهار وشام بیاد خونه پدر میگن شوهر دختر غریبه هست بچه هاش هم از خون وگوشت ما نیست به همون خاطر به من وبچه هام بی احترامی میکنن در حالی که به هر دو برادرم خونه خریدن هر چی لازم باشه برای اونها میخرن هر ارزویی که دارن برآورده کردن اونها رو باپدر زن ومادرزنشان مهمون دعوت میکنن اما به من نمیگن در ارزوی اون موندم که یه دفعه پدر ومادرم در خونه ی منم بزنن بیان خونه ام من تک وتنهام هیچ کسی رو ندارم هر روز کارم گریه کردنه حرف زیاده نمیشه همه رو نوشت لعنت به چنین پدر ومادری که فرق میزارن بین بچه ها هیچ وقت حلالشون نمیکنم وبه خدا واگذارشون کردم
ناشناس
۰۹:۳۸ ۲۵ آذر ۱۴۰۳
دوست محترم سعی کنید قوی باشید،ورزش کنید،کتاب های روانشناسی بخونید،به خانواده خودتان بچسبید و از همه مهمتر به خدا و جهان هستی همه چیز را واگذار نمایید
دلشکسته
۰۱:۴۴ ۱۱ خرداد ۱۴۰۳
پدر و مادر من بین بچه هاشون خیلی فرق میزاشتن و من همیشه حس میکردم سر راهی هستم .حتی توی تعیین مهریه و جهیزیه و خونه مستقل واسه من برعکس خواهرام تصمیم گرفتن .حتی وقتی سرطان گرفتم یه زنگ نزدم ببینم زنده موندم یا نه .منم دیگه باهاشون حرف نزدم .خیلی نفرینشون کردم سال قبل جفتشون مردن ولی دلم خنک نشد برعکس میگم کاش زنده بودن حرف دلمو بهشون میگفتم که چقدر با بی محلی ها و حرفاشون دلم شکست.فرق من با خواهر برادرم چی بود که اینقدر تحقیر شدم.روز چهلمشون خواهر برادرای که همیشه عزیز تر بودن براشون سرقبرشونم نیومدن.۸ ماه از فوتشون میگذره و هر روز دارم ظلمایی که بهم کردن مرور میکنم که من با بچه هام مثل اونا رفتار نکنم .مطمئنم حتی منم اگه از حقم بگذرم خدا از حقی که به گردنشون دارم نمی‌گذره
نا شناس
۰۰:۱۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
مادرش شوهر من ۶ تا پسر داره فقط همسرم منو نمی خواد چون همشون بی دین نن شوهرم به حلال وحرام اهمیت میده آدم بدس
خدا لعنت که پدر مادری که بین بچه هاش فرق می زاره تف تو روح این جور والدین
خداهم جای حق نشسته
بد شانس
۲۲:۰۶ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
شما ها همه تبعیض بین خودتتون و خواهرو برادرتون حس میکنید ولی من بد شانس ،حس فرزند خوندگی دارم ،انگار اصلا بچه اشون نیستم ،
دلم واقعا برای خودم میسوزه ،کاش توی یه خانواده ای که قدرمو میدونستن به دنیا میو مدم
ناشناس
۰۲:۳۱ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
والا ما دو تا فرزندیم یکی پسر و دختر ، برادم ۲۸ سالشه کار نمیره میگه فقط بدین من بخورم ،ماشین بخرم یا ماشینم رو مدل بالا کنم و بابی احترامی پیش میبره مادرم هم پشتشه ومیگه حق داره بخواد بدبخت پدرم رو حتا میزنه ما رفتیم پادر میونی کردیم و مارو هم قاطی کرد تا این که من دختر قاطی کردم و منم گفتم باید به منم بدین منم باید بی احترامی کنم تا منم آدم حساب کنین پدرم هر چی به اون داد به منم داد ولی قایمکی چون مادم میگه دختر که از خونه شوهر کرد رفت جزو خونه نیست رفته و دختر حق نداره پول از باباش بگیره باید بره سراغ شوهرش خلاصه مادر من بختک من شده و حلالش نمیکنم الانم شنیدم که برادرم با بی‌حیایی بازم ترسونده پدرم رو و ازش پول گلنبه گرفته منم میرم بگم که مگه من آدم نیستم باید بی‌حیایی کنم به منم بدین این روز گار ما هست به بی احترام ها احترام میزارن چون ازشون میترسن و به اونایی که آروم هستن و مهربون میگن نمی‌فهمه بیخیال نده نگو اگه بفهمه به اونم باید بدیم حالا مادر من منو عاق میکنه یا من باید عاق ش کنم ؟
ناشناس
۱۶:۵۷ ۱۶ فروردين ۱۴۰۳
بدانید‌روز حساب‌هم‌این دنیا وهم درآخرت که‌چرا‌بین فرزندان‌خود فرق گذاشتید‌حق‌ناس‌برگردن پدرومادر میماند‌واما‌بی‌احترامی‌به پدر ومادر هم جواب‌دارد‌هم این‌دنیا هم‌درآخرت اگر همه‌به‌قرآن‌‌عمل میکردیم‌هیچ‌ظلم‌به کسی نمیشد خدا همه‌مارا‌به‌راه‌راست هدایت کند
ناشناس ع
۱۶:۰۱ ۱۵ فروردين ۱۴۰۳
سلام منم از پدر ومادرم وحتی خواهرانم منتفرم ما ۵ تا خواهر هستیم پدرم که فقط بلده بهم نیش وکنایه بزنه ولی باخواهرهام خوبه مامانم که اصلا به من توجه نداره فقط اون ۴تا دختراش را دوست داره وبشون اهمیت میده هیچ منا آدم حساب نمی‌کند حتی خواهران من بهم نیش وکنایه می زند وحتی توی زندگی من با ندارم همگی شون دخالت می‌کنند من اصلا آرامش ندارم بخدا. از خدا گله دارم اینجور عدالتی هست بخدا خسته شدم از این زندگی همه درد عضه هام باید توی خودم بریزم بخدا این همه آدم دوربینه ولی همیشه احساس تنهایی کردم اه همیشه این دلم میسوزه که چرا پدر ومادر بین من وخواهرانم فرق می‌گذارند چرا نمی دونم
ناشناس
۱۴:۱۵ ۰۳ فروردين ۱۴۰۳
سلام. این فرهنگی که توی ایران هست که حمایت خانواده از پسر خیلی بیشتر از دختر هست، واقعا فرهنگ آسیب زننده ای هست. باعث مشکلات جدی روانی میشه. من تبعیض هارو میبخشم چون میدونم ندونسته و فقط طبق چیزی که بهشون گفتن این کارو کردن. اما واقعا به اعتماد به نفسم ضربه خورد. کاش این تبعیض مالی سریعتر تموم بشه. کاش هیچ وقت حق ارث دختر و پسر تو قرآن نیومده بود.
محمد ج
۱۳:۵۰ ۲۵ اسفند ۱۴۰۲
سلام منم بچه کوچیک خانوادم از وقتی یادمه به برادرام بیشتر توجه میشد براشون خونه ماشین خریدن سند بنامشون اما من خونه پدریم ک کنار خونه پدرم میشینم ماشینم که مثلا مال منه بنام پدرم جالب که گفتم میخام ماشینم بفروشم واضح گفت ماشین تو نیست فقط ی راه داره ی اسلحه برداری از یک ور همه رو بکشی و راحت بشی من خیلی چیزها هست از رفتار از فرق مابین و غیره بخوام بگم باید ده سال گریه کنم اگه نمیری فقط اسلحه بگیری و تمام
ناشناس
۲۰:۲۷ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
سلام من ۵ خواهر ۵ برادریم ولی پدرم فقط به پسراش توجه میکنه وکمک مالی به دخترا هیچی نمیده به جز یک دخترش هیچوقت به پدرم هیچکدوممون بی احترامی نکردیم ولی پسرا زیاد از ۹ تا فرزندش فقط بیشتر به من بی اهمیته اعصابم خورده من که راهی نیستم دیگه با هاش قهر کردم گفتم خودتونم نمیام تکلیف چیه
ندا
۱۸:۵۵ ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
اومدم منم از ناعدالتی خونوادم بگم که دیدم همه حرف دل منو زدین نمیدونم چرا خدا یه عده رو اینجوری از هر طریقی آزار میده یه عده دیگ رو برعکسه من از همشون مهربون تر و با محبت ترم و ذره ای حسادت نمیکردم برعکس بقیشون بعد اونا پول و محبت خدا و مادر پدر رو دارن من هیچی به هیچی تک و تنهام چرا خدا واقعا چرا
سارا
۱۴:۵۸ ۱۲ بهمن ۱۴۰۲
کاش فقط همین بود والدین من که به هر موجودی تو خیابون و بیابون کمک میکنن ولی واسه بچه های خودشون گدان
از زمانی که بدنیا اومدم چیزی به اسم غذا فقط تو مهمونیا میدیدیم تو خونه اما نون پنیر لاکچری بود من با نون رب نون روغن نون نمک نون کوفت و زهرمار بزرگ شدم و صدتا مرض بی درمون گرفتم و بزور زندم ولی بابام پول خرج عروسی بقیه رو میداد منتش سر ما بود مامانمون هم که مامان بقیه بود... یه دکتر بزور میبردن بخاطر همین رفتم تو کما تازه فهمیدن دکتر لازمه وقتی مغزم آسیب شدید دید...دوبار تلاش برای مرگ متاسفانه سگ جون بودم زنده ماندم
اگه هم امکاناتی داشتیم واسه چشم و همچشمی جلوی بقیه بود که ثابت کنن والدین خوبی بودن ما بچه های بدی بودیم که رفتیم تو کما
پر از درد
۰۰:۰۸ ۱۵ آذر ۱۴۰۲
سلام
من با برادرم دوقلو همسانیم اما مهر و محبت از پدر و مادرم در حق ما و برادرم یکسان نیست آیا درست هست تبعیض گذاشتن بین فرزند
مهردادیوسفی
۱۴:۴۳ ۰۲ مهر ۱۴۰۲
مادرم بین من و داداش هام تفاوت میزاره زیاد و خانمم هم براش مثل غریبه هاست من و خانمم ازهر لحاظ عاطفی محبت دوست داشته شدن و مالی و هرچیزی با دوتا داداش وخانم هاشون فرق داریم درصورتی داداشم با کارهاش آبروی خانوادگی مارو برده باز عزیزم کاش مادر و پدرم بدونن اصلا راضی نیستم ازشون
پریسا
۲۳:۱۷ ۲۳ تير ۱۴۰۲
منم از مادر و پدرم متنفففففرم.
خدا میدونه که چقدر منو تو بچگی و نوجوانی اذیت کردن.پدرم که اصلن منو نمیدید و مادرمم فقط زبانش به تحقیر و ناسزا با من باز میشد.
خدا هم بعد از این همه ظلمی که بمن کردن پسر عزیزشون رو ازشون گرفت و داداشم خودکشی کرد...
الانم خدا میدونه چقدر بین منو خواهر کوچیکم فرق میذارن.من همیشه محتاج یه قرون پول بودم و بخاطر تنگدستی و بیپولی چها که نکردم حتی از لباسای هم اتاقیام دزدی میکردم و حتی از صندوق صدقات اتاقمون تو خوابگاه هم پول برمیداشتم...ولی الان پدرم تمام و کمال چه خرج هایی که برای خواهرم نمیکنه
هرچی بخاد از شیر مرغ تا جون آدمیزاد براش فراهم میکنن .قربون صدقش میرن و خلاصه من همه اینارو میبینم و با تک تک سلول های بدنم دلم میسوزه...مگه من چگناهی کردم
تازه بمن میگن اینا از رزق و روزی خودشه?ای خدا عدلت کجاس؟
چرا اینقدر فرق میذارن.خودشون ریشه حسادتو میکارن ....
ناشناس
۲۱:۳۱ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
من هر چی بگم از خانوادم تف سربالاس
فقط میتونم بگم به طور وحشیانه و سنگ دلانه و بی رحمانه منو از خانه بیرون انداختن بدون هیچ پول و امکاناتی
اصلا باورم نمیشه که خواهرام و برادرم و مادرم انقد بی رحم و عقده ای و حسود باشن و چشم پیشرفت منو ندارن
واقعا حیف کلمه انسان که روی بعضی ها میزارن
ناشناس
۰۲:۱۳ ۰۵ اسفند ۱۴۰۱
سلام منم خانمی هستم چهل ساله منم چهارتابچه ایم سه تابردار وخودم یکی هستم هیییی حرفهاتوناخوندم دیدم من ازخانواده محبت ندیدم خانواده من پسردوستندبه داداشم پولامیدندبراهرسه تاشون خونه خریدندمنم ازدواج کردم طبقه بالاپدرومادرنشستم ولی همش بهش چیزمیگندکمک هم نمیکندبهم کمک هم بهم بکندسربرج نشده ازم میخواندهمش هم بهم غورمیزندچراشوهرت اینجوریه چرااونجوریه ازش جداشومن سه بارازدواج کردم بخاطره خانواده ام همش میخواستم فرارکنم ولی اشتباه بودبازم هم نمیذاشتندخوشم باشه نفرین نمیکنم بهشون بلاخره پدرومادرم هستندولی امیدم بخداهستش همش میگم خدایاتوبزرگی همه چیزومیدم دسته خودت
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۰ شهريور ۱۴۰۱
من ۴۵سال دارم ۲۰سال پیش زن گرفتم پدر مادرم انقدر زن منو اذیت کردن که دیگه حد نداره ولی برادر کوچکتر ‌من خانه ماشین طلا براش خریدن زن گرفتن الانم خرج خانه رو پدرم بهش میده ولی من هروقت می رم خانشون حتما یه چای زورشان میاد بدن بمن لعنت به پدر مادری که انقدر فرق بین بچها میگذارن
مری
۱۶:۳۷ ۱۵ خرداد ۱۴۰۱
باید قانون مجازاتی برای پدر و مادر نادانی که بین حتی پسرهاست بی عدالتی می‌کنند در تقسیم اموال باشه .... باید قوانین جدیدی ایجاد کنند ب ای تبعیض های پدر و مادری که آگاه نیستند ....
ناشناس
۱۶:۵۵ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
خداوند لعنت کند پدر ومادر هایی که بین دختر وپسر فرق می گذارند خدا ازشون نگذره واگذارشون می کنم به خدا مگه دختر ها چه گناهی کردن که دختر شدند واقعا چرا خدا دختر ها را اینقدر در نظر پدر ها حقیر آفریدی ای خدا فقط خودت
ناشناس
۱۶:۴۷ ۲۸ فروردين ۱۴۰۱
مادر شوهر منم بین پسراش فرق گذاشت پسرهایی که زناشون فامیل خودش بود بیشتر توجه می‌کرد هم از لحاظ مالی وغیره یه جورایی بقیه طرد شدیم
ناشناس
۲۰:۳۴ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
دقیقا خیلی فرق میذارن
سمیرا
۲۱:۱۹ ۱۲ اسفند ۱۴۰۰
مادر منم بین من و برادرم خیلی فرق میزارن و من هیچ وقت ازشون نمیگذرم و همیشه نفرینش میکنم چون این موضوع را حتی شوهرم و بچه هام هم فهمیدند و زن داداشم هم هوا برش داشته و فکر میکنه که کسی هست و منم واگذارشون کردم به خدا فقط
hanieh
۱۱:۴۳ ۲۸ بهمن ۱۴۰۰
من هم دیگه نمیتونم تحمل کنم آخه از وقتی ک داداشم ازدواج کرده و الان بچه داره دیگه آدم حساب نمیشم واقعا هر دفعه بخاطر این ماجرا دارم طرد میشم از این خانواده
از این زندگییییی بدممم میااد
همیشع نمره هام بیست بوده هیچی حتی یه بار نمره کمتر از بیست نگرفتم
اون وقت وقتی میخام برا خودم هدیه بگیرم دعوام میگیرن
ولی وقتی داداشم تو یه روز پونزده میلیون خرج میکنه خیچی نمیشه
شاکی از خدا!
۰۱:۰۰ ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
سلام
از خدا شاکی هستم که چرا حق مظلوم رو از ظالم نمیگیره؟!
من و دوتا از برادرهای دیگه ام هر کدوم یک واحد بالای ملک پدری ساختیم،وقتی واحد من کامل شد بخاطر مشکلاتی که پیش اومد مجبور شدیم جای دیگه خونه اجاره کنیم و واحدم رو اجاره بدم ب برادر کوچکترم،گفتن یکی دوسال بمونه تا وضعیتش بهتر بشه!الان ۵ سال گذشته ولی خونه رو تحویل نمیده پدرومادر هم میگن تو حق نداری بیای اینجا!باید صبرکن خونه فروش بره و حتی یک قرون بمن ندادن که لااقل پول پیش خونه ای دیگه برای خودم پیدا کنم!از ۳ سال پیش تا الان بهونه فروش دارن!ولی هیچ خبری نیست،این وسط من دربه در و آواره هستم!
منم هیچ بی احترامی ای نکردم و فقط میگم حق من رو بدین ولی بعد از ۳ سال سر دووندن هیچ جواب درست و حسابی بمن ندادن!همیشه همه جا میگن ب پدر و مادرتون احترام بزارین!خب پدر و مادر نباید ب اولاد احترام بزاره؟ و حق خوری نکنه و تبعیض قائل نشه؟
از طریق قانون میتونم حل کنم ولی نخواستم کار ب اونجاها بکشه و آبروریزی بشه.
پیش خدا خیلی التماس کردم دعا کردم ولی با اینکه میبینه که من بخاطر نداشتن پول ودیعه بیشتر تو چه خونه هایی با چه همسایه هایی و چه مشکلات فراوانی سروکله میزنم!ولی هیچ کاری برام نکرده؟!برای همین ازش گله دارم،چرا کاری نمیکنه که من بتونم تو خونه خودم که با دستای خودم ساختمش یک نفس راحت بکشم و راحت زندگی کنم؟!هر کی این نظر رو میخونه لطفا برام دعا کنه
سپاسگذارم
تبعیض بین فرزندان
۰۱:۴۵ ۳۰ دی ۱۴۰۰
مادربزرگ ما از همان ابتدا میان پسرها و دخترش فرق می گذاشت.حتی میان نوه های پسری و دختری فرق می گذاشت.در آخر تقریبا تمام اموال خود را به نام عمه ام زده.همه در حیرت هستیم از این همه تبعیض.
ساره
۰۱:۰۳ ۲۵ دی ۱۴۰۰
سلام
من خودم خداروشکر پدر و مادرم بین ما فرق نمیذارن ولی پدرومادر مادرم اونو خیلی اذیتش میکنن خیلی دلم ازشون پره مامان من که از همه ی برادرا و خواهرش مظلوم تر و مهربونتره ولی همش خالمو دوس دارن ولی خداروشکر دایی هام مامانمو دوس دارن دلم به همین خوشه اون مثلا پدر و مادرم در ظاهر مهربونن هااا ولی یه کارایی میکنن ادم شاخ در میاره فقطم خالمو واسه این دوس دارن که چون تهران زندگی میکنه اونا حتی بین نوه هاشونم فرق میذارن همیشه هر وقت اونا از تهران میان شهرستان هرررچی میخوان واسشون میخرن
ازش بدم میاد هم از خالم هم از پدربزرگ و مادربزرگم خدا ازشون نگذره
هر وقت مامانم از بدی هاشون تو گذشته واسم میگه میخوام از غصه دق کنم
بنظرتون آدم باید با همچین پدر و مادر های بدذاتی چیکار کنه؟؟؟
چجوری بهشون بفهمونه که بابا این یکی هم بچتونه و به محبت شما نیاز داره؟فک کردن همه چی به اینه که ۴تا نمازشونو بخونن و بعدشم د برو که رفتی بهشت ولی نمیدونن تو این دنیا دل یکیو شکستن که آخرش آهش دامنشونو میگیره
ما هم خدایی داریم
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۴ دی ۱۴۰۰
پدر و مادر من از دین استفاده ابزاری می کنند.هر جا که بتونند دل عروس و پسرشان را به اسم دین می‌شکنند.ولی دخترشان هر کاری که انجام میده حتی مخالف دین حمایتش می کنند.از لحاظ مالی کمترین کمک ممکن را کردند.ولی برای دخترشان سنگ تمام گذاشتند.حلال نمیکنم و به خدا واگذارشده کردم
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۰ دی ۱۴۰۰
من گاهی وقتابشدت ازپدرم متنفرمیشم وبراش آرزوی مرگ میکنم چون هیچ خوبی ازش ندیدم همیشه مردم براش تواولویتن ولی بچه هاش اصلا
ناشناس
۱۴:۴۹ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
سلام من 15 سالم هست من ویه خواهر دارم ویه برادر تو راهی
من همیشه کارهای خواهرم کارهای خونه رو همه انجام میدم ودرسام همیشه 20 بوده.
ولی برا خواهرم بس نیست که بامن مثل یه خدمت کار رفتار کنه همیشه منو جلو مامان بابا خورد میکنه اونا هم همش دارن قربونش میرن من یه مامان دارم که هیچ وقت به حرفم گوش نمیده و یه بابای بی منتق جوری رفتار می‌کنند که انگار وجود ندارم.
طاهره صائمی
۰۷:۵۳ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
من دختر ۱۶ ساله بودم خواستگار امد منو فرستادن خانه بخت بعدش چون از شوهرم خوششان نیامد منو ترک کردن ۱۶ سال منو ندیدن ۳تا برادر داشتم دوتا خواهر ۴تا بچه های من بزرگ شدن رابطمون خوب شد امدن ولی پدرم بازم آتیش به دلم زد منو با دختراش فرق گذاشت خانه خودش زد بنام دوتا دخترش من که دختر بزرگش بودم حسابی جلو شوهرم وبچه هام خوردم کردم هیچوقت این کارشونو نمیتونم ببخشم
حدیث
۱۲:۲۷ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
سلام. مادرم فقط به خاطر دختر بودن من کلی منو اذیت کرد.
الان من یک بیمار هستم. الان من افسردگی شدید دارم.
چگونه میتوانم حالم را خوب کنم؟
مادرم الان هم بدجنس است.
خداوند در قرآن گفته به والدین احترام بگذارید. پس چرا در مورد حق فرزند چیزی نگفته.
مادرم فقط به خاطر دختر بودن من، خیلی اذیتم کرده است.
خیلی به من ستم کرده است.
و فقط عاشق فرزند پسر خود بود.
سمیرا
۱۶:۲۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
خب الان مابه کجاشکایت کنیم به کی بگیم پدرومادرمن به سه تاخواهرام جهیزیه دادن عروسی گرفتن به من موقع ازدواجم یه قاشقم ندادن الان من به کی بگم
علی
۱۶:۰۶ ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
من هم پسر بزرگ خانواده ام 26 سالمه لیسانس نرم افزار دارم چن بارم قهرمان کشور شدم اما پدر مادرم حتی بهم تبریک نگفتن من پسر بزرگ خانواده ام اما رفتن برای برادر کوچکتر از خودم زن گرفتن خونه هم بهش دادن بخدا من راضی ام براذرم سرروسامون بگیره ااما نمیفهمم واقعا تحصیل کردش من بودم ورزشکارش من بودم کوچکترین خلافی نکردم اماا هر روز دارم ازشون دور تر میشم پدرم به شدت بهم حسادت میکنه اینو روانشناسم گفت بهم. گفت بعضی پدرا دوس ندارن فرزندشون از همهه نظر بهتر باشه با رفتاراشم ثابت کررده بهم جوری رفتار میکنه میخاد منو اذیت کنه عقده کنه تو دلم..

اما پدره و من دوسش دارم از ته قلبم برای پدرم آرزوی سلامتی دارم.. از 14سالگی روی پای خودم بودم ووولی بازم دمش گرم اامیدوارم همه عدالت را داشته باشند
هیچ کس
۲۰:۰۳ ۰۲ دی ۱۳۹۹
سلام من ۱۱ سالم هست و یک برادر دارم که از خودم کوچک تر مادرم همش به اون توجه می کنه و هر جا میره اون میبره و براش لباس و وسایل می خره و همش به اون توجه می کن
مسعود
۰۹:۵۶ ۳۰ آذر ۱۳۹۹
تبعیض از طرف والدین نفرت انگیز و زندگی خراب کنه،
تا جایی که ادم حاضر به مرگ برادر و خواهر خودش میشه
پدر مادرا خواهشا رعایت کنید.
مریم
۱۰:۳۳ ۲۳ دی ۱۴۰۰
خدا لعنت کنه کسی که بین بچه هاش فرق میزاره
مسعود
۱۳:۳۲ ۱۱ شهريور ۱۴۰۱
حرفاتو دقیقا درک میکنم رفیق
ناشناس
۱۱:۲۷ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
من خیلی از خانواده بدم میاد به خاطر این همه تبعیض که بین من وخواهرم میذارن
ناشناس
۰۸:۳۵ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
میشه بگید چرا مطلب منو نمیگذارید
صحرا سیفی نژاد
۱۰:۲۷ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
ببخشید مادره من بین فرزندانش فرق نمیذاره کلا یجوریه که انگار من دخترش نیستم از نظره هوش استعدادم من ورزشکارم و همیشه معدلم ۲۰بوده دلسوز و مهربونم هستم ولی مادرم نه ب من پول میده نه شارژ میگیره ولی خواهر کوچیکترم ک ۱۴سالشه دو س روز یبار صد تومن پول میده و ۲۰/۳۰تومنم شارژ میزنه منم باید دوسه تومن از اینور اونور جم کنم فقط این نیس منو با الفاظ بد صدا میزنه از بچگی اینطور بود منو کتک میزدن اونو بغل میکردن این موضوع منو خیلی ناراحتم میکنه
ناشناس
۱۰:۳۴ ۲۰ مهر ۱۳۹۹
برادر من وقتی می‌خواهد مسافرت بره با اینکه وضع مالی اش بسیار خوب است ولی مادرم بهش پول می‌دهد.
مادرم همیشه می‌گوید عاشق فرزند پسر است. حتی وقتی غذا میپزه اول برای برادرم می‌برد. با اینکه برادرم زن هم دارد. خوش به حال زن برادرم چه کیفی میکنه و چه غذاهای خوشمزه ای میخوره.
مادرم خیلی بین فرزند پسر و دختر فرق می‌گذارد.
قرآن دروغ گفته که باید به پدر و مادر احترام گذاشت. مادری که نام بسیار زشتی روی فرزندش در شناسنامه بگیرد مادر نیست، شیطان است.
مادر من از شیطان هم بدتر است. خیلی به من ظلم کرده است.
مادرم خیلی بدجنس است و حرف های بدی به من می‌زند.
مادرم نمیگذاشت روزه بگیرم. مادرم زمانی که من روزه بودم به من میگفت میخواهی روزه بگیری بغلی بشی!
از فحش هم بدتره.
چقدر زجر کشیدم. هیچ وقت نمیبخشمش. می‌خواهم مادرم را عاق کنم.
من دردم را باید به چه کسی بگویم.
حتی پیش روانشناس رفتم. و روانشناس بسیار تعجب کرده بود و گفت تا حالا با این مورد برخورد نکرده است.
دلم پره.