به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سمیه کارگر مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به آغاز برداشت کاسنی، از یک و نیم هکتار مزارع گیاه دارویی در شهرستان مرودشت، اظهار کرد: برداشت کاسنی طی سه مرحله انجام میشود و در مرحله اول برگ و شاخسار، سپس علاوه بر برگ و شاخسار، بذر گیاه و در مرحله آخر نیز باقیمانده گیاه و میزان کمی بذر نیز برداشت میشود.
او گفت: از هر هکتار کاسنی حدود ۳ تا ۳ و نیم تن شاخسار و ۲ تن بذر قابل برداشت است که برگ و شاخسار تولیدی به منظور تهیه عصاره و عرق کاسنی به فروش میرسد.
سمیه کارگر با بیان اینکه کاسنی به صورت پائیزه و بهاره کشت میشود، تصریح کرد: مناسبترین زمان کشت کاسنی در شهرستان، نوع بهاره است که عملکرد بهتری دارد.
مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت اضافه کرد: با توجه به نیاز آبی کم این محصول، مقرون به صرفه بودن، مقاومت و سازگاری آن با شرایط منطقه و نیز با توجه به اینکه از تمام اجزای گیاه کاسنی از جمله ریشه و ساقه آن استفاده میشود میتوان از این محصول در تغییر الگوی کشت منطقه و سوق دادن آن به سمت محصولات کم آب بر استفاده کرد.
این کارشناس بیان کرد: گیاه کاسنی دارای طبیعت سرد وتر است که از ویژگیهای دارویی آن میتوان به برطرف کردن تشنگی، تب بر، درمان کبد چرب، تصفیه خون و درمان بیماریهای پوستی اشاره کرد. همچنین از روغن دانه این گیاه نیز برای معالجه سنگ کلیه استفاده میشود.
انتهای پیام/