مواد لازم:
خیار ترد وتر و تازه ریز
شیشه با درب فلزى (از شیشه هاى خالى خیارشور و زیتون و سس میتونید استفاده کنید)
مقدارى ترخون و شوید
سیر
فلفل تند
سرکه سفید
نمک (بهتره بدون ید باشه)
آبلیمو
شکر
نخود
طرز تهیه:
اول از همه شیشه هارو آماده کنید توى هر شیشه دو حبه سیر درشت، دو ساقه ترخون، یک ساقه شوید، (من شوید نریختم) یک عدد فلفل تند، نوک قاشق چایخورى شکر، دو سه قطره آبلیمو بریزید بعد خیارهارو که قبلا شستید بشکل فشرده داخل شیشه بگذارید، توى هر شیشه دو سه تا دونه هم نخود خام هم بیاندازید، حالا توى هر شیشه به اندازه یک سومش رو سرکه سفید بریزید، توى یک پارچ آب نمک درست کنید به ازى هر یک لیوان آب یک قاشق غذاخورى نمک افزوده و کاملا هم بزنید و سپس شیشه هارو با آب نمک پر کنید، لازم نیست شیشه کاملا پر از آب نمک شود، در شیشه هارو محکم ببندید و بعد داخل قابلمه بزرگى بچینید بعد داخل قابلمه آب بریزید طورى که تا دو سوم شیشهها توى آب باشد، بعد گاز رو روشن میکنیم تا آب داخل قابلمه بجوشد، بعد از اینکه آب جوش اومد تا نیمساعت رنگ خیارها تغییر کرده و خیارها به خیارشور تبدیل میشوند، حالا شعله را خاموش کرده و بعد از اینکه خنک شد خیارشور شما آماده است، شیشهها با این روش کاملا هواگیرى میشن و براى همین میتونید توى کابینت آشپزخانه هم ازشون نگهدارى کنید، فقط مقدار مصرفیتون رو داخل یخچال بگذارید.
اگر خیار شور تند دوست دارید میتونید داخلش از فلفل سبز بیشترى استفاده کنید.
پى نوشت: این خیارشور بسیار خوشمزه و ترد میشه امیدوارم درست کنید و لذتش رو ببرید.
قدیمها مادرم خیارشور رو توى پیت روغن پنج کیلویى درست میکرد سرشم نمیدونم گچ یا سیمان میریخت زمستون لحظه شمارى میکردیم تا وقتش بشه و مادرم سر خیارشور رو با چکش بشکونه و افتتاحش کنیم.
نمیدونم طعم فوق العاده اون خیارشورها بخاطر خیاراى اون موقع بود یا شاید تصورمون اینه که خوشمزهتر بودند.
شما هم طعم خیارشورهاى مامانتون یادتونه؟
منبع: آشپزباشی
انتهای پیام/
برای درست کردن عصاره ی گوشت
من شیشه های کشک .رب گوجه.مربا و...همین جوری هوا گیری میکنم...خیلی هم خوب میشه