مواد لازم:
۲ لیتر شیر
۲ لیوان شکر
۱ لیوان برنج
۵ لیوان آب
نصف ق چ وانیل
برای غلظت سوتلاچ:
۱ لیوان شیر
۱ ق سوپ خوری سرپر آرد
۱ ق سوپ خوری سرپر نشاسته گندم
برای کارامل:
۱ استکان چایخوری شکر (کمرباریک ترکیهای معادل ۱۰۰ گرم)
نصف استکان چایخوری شیر
۱ ق م کره
طرز تهیه:
برنج را بشویید و در قابلمه بریزید. ۵ لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت بگذارید و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید در این فاصله گاهی هم بزنید. بعد از این مدت از روی حرارت بردارید درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه به همین حالت کنار بگذارید.
برنج استراحت کرده را مجددا روی حرارت بگذارید و به مدت ۵ دقیقه هم بزنید و بپزید سپس شیر را اضافه کنید و روی حرارت کم گاهی هم بزنید. وقتی که برنجها کاملا پخت و باز شد باید شیر را اضافه کنید.
موادی که در بالا گفته شده را مخلوط کنید و به سوتلاچ اضافه کنید خوب هم بزنید کمی بعد وانیل را هم اضافه کنید ۵ دقیقه بعد از روی اجاق بردارید و در ظرف سروتان بریزید. چون کارامل استفاده کردیم بهتره که ظرف سروتان خیلی بزرگ نباشد کوچک باشد بهتره.
طرز تهیه کارامل:
شکر را در یک تابه بریزید روی حرارت متوسط بگذارید و بدون هم زدن صبر کنید تا گرم بشه.
از قاشق یا هر چیز دیگهای برای هم زدن استفاده نکنید با دستتون گاهی تابه رو تکون بدید تا شکرهم بخوره.
به شکر آب و تیره شده یک ق م کره را اضافه کنید و با قاشق مدام هم بزنید شیر را کم کم اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
وقتی صاف و یکدست شد از روی اجاق بردارید.
روی سوتلاچ پخته شده و سرد شده دو قاشق کارامل بریزید و در یخچال بگذارید و بعد از یک الی دو ساعت سرو کنید.
نکته:، چون کارامل شکری و سنگینه مقدار شکر سوتلاچ در این دستور کمتر داده شده اگر بدون کارامل خواستید درست کنید مقدار شکر رو بسته به ذائقهی خودتان بریزید.
نوش جان.
منبع: آشپزباشی
انتهای پیام/