سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مراقبت‌های تابستانی در مبتلایان به دیابت

افراد دیابتی در گرما بیشتر از دیگران دچار مشکل می‌شوند و باید مراقبت‌های لازم برای جلوگیری از افزایش قند خون را انجام دهند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دیابت یا بیماری قند خون یکی از بیماری‌های شایع در دنیا است که باعث ناتوانی بدن در تولید انسولین و یا مقاومت آن در برابر انسولین تولید شده می‌شود و در نهایت سطح قند خون بالا می‌رود. با فرا رسیدن فصل تابستان و افزایش میزان گرما، مشکلات این بیماری چندین برابر می‌شود. اما با رعایت توصیه‌های بیان شده می‌توان از این مشکل جلوگیری کرد.

گرمای شدید تابستان و فعالیت متوسط تا زیاد می‌تواند میزان تعریق بدن را افزایش دهد و افراد مبتلا به دیابت ممکن است دچار کم‌آبی و در نتیجه افزایش سطح قند خون شوند. افراد دیابتی در گرما بیشتر از دیگران دچار مشکل می‌شوند، زیرا:

_ گرمازدگی به علت آسیب احتمالی به غدد عرق شدید‌تر است.

_ جذب انسولین ممکن است تغییر کند و دچار افت قند خون شوند.

_ سریع‌تر دچار کم آبی می‌شوند در نتیجه قندشان بالا می‌رود.

_ آفتاب سوختگی باعث واکنش استرسی و افزایش قند خون می‌شود.


بیشتر بخوانید


از جمله نکات مهم که مبتلایان به دیابت در تابستان باید رعایت کنند شامل موارد زیر می‌شود:

_ نوشیدن آب و مایعات به مقدار کافی: با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا، افراد دیابتی باید مراقب بالا رفتن قند خون خود باشند؛ زیرا این موضوع باعث تکرر ادرار و در نتیجه کم شدن آب بدن می‌شود. بالا رفتن قند خون، خطر کم آب شدن بدن را افزایش می‌دهد. افراد دیابتی باید به اندازه‌ی کافی آب بنوشند.

_ پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار

_ استفاده از کرم ضدآفتاب، کلاه و عینک: اگر تصمیم گرفته‌اید به فضای باز بروید برای محافظت از پوست و کاهش تعریق بدن در حد امکان از وسایلی مانند کلاه، عینک و کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

_ پوشیدن لباس‌های گشاد، سبک و روشن

_ استفاده از کولر برای خنک ماندن: زمان افزایش دما نسبت به خنک ماندن بدن و محل زندگی خود توجه کنید. همچنین اگر در فضای آزاد هستید، حتما در یک مکان سایه‌دار قرار بگیرید.

_ عدم فعالیت شدید بدنی در روز‌های خیلی گرم

_ پابرهنه راه نرفتن و مراقبت از پاها: به این دلیل که روند بهبودی زخم در افراد مبتلا به دیابت کندتر است، یک بریدگی ساده و کوچک این افراد را با چالش و زخم خطرناک رو به رو می‌کند.

_ نگهداری انسولین و سایر دارو‌ها در جای خنک: قرار گرفتن دارو‌ها در معرض نور مستقیم خورشید یا دما‌های بالا برای مدت زمان طولانی می‌تواند کارایی آن‌ها را کاهش دهد. این در حالیست که تجهیزات افراد دیابتی مانند انسولین نسبت به بقیه دارو‌ها آسیب‌پذیرتر محسوب می‌شوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.