به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،کرونا ویروس جدید تاکنون در جریان جهشهایی که داشته، علائم و تاثیرات متفاوتی را از خود بروز داده است و حالا در تازهترین یافتههای محققان، ۱۷ متخصص دیابت در پروژهای مشترک به این نتیجه رسیدند این ویروس ممکن است سبب بروز دیابت در افراد سالم شده و این عارضه را در افراد مبتلا تشدید کند.
مشاهدات بالینی تاکنون رابطه دو طرفهای را بین کووید ۱۹ و دیابت نشان میدهد. طبق بررسیها ۲۰ تا ۳۰ درصد بیماران کرونایی مبتلا به دیابت بودهاند. از یک طرف، کووید ۱۹ در افراد دیابتی با افزایش خطر ابتلا و مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا همراه است و از سوی دیگر باعث ایجاد نوع جدیدی از دیابت میشود.
هنوز مشخص نیست که چگونه کرونا ویروس جدید بر دیابت تأثیر میگذارد، اما تحقیقات قبلی نشان داده است که پروتئین ACE-۲ با اتصال به ویروس کرونا، به ویروس اجازه ورود به سلولهای انسانی نه تنها در ریهها بلکه در اندامها و بافتهایی مانند لوزالمعده، روده کوچک، بافت چربی، کبد و کلیه میشود که در آنها متابولیسم گلوکز انجام میشود.
فرضیه محققان این است که با ورود به این بافتها، ویروس ممکن است باعث اختلال در عملکردهای متعدد و پیچیده متابولیسم گلوکز شود. همچنین سالهاست محققان دریافتهاند که عفونتهای ویروسی میتوانند باعث بروز دیابت نوع یک شوند.
بیشتر بخوانید:
پاول زیممت استاد دیابت دانشگاه موناش در ملبورن و رئیس افتخاری فدراسیون بینالمللی دیابت و محقق اصلی این پروژه درباره میزان ارتباط کووید ۱۹ با بیماری دیابت اظهار کرد: ما هنوز میزان تاثیر کرونا ویروس جدید در ایجاد دیابت را نمیدانیم و هنوز این سوال باقی است که آیا این اثر پس از بهبودی باقی میماند یا از بین میرود؛ از این رو ما از جامعه پزشکی میخواهیم تا یافتههای خود در این زمینه را برای دستیابی به پاسخی روشن به اشتراک بگذارند.
انتهای پیام/