سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرحله اول آبرسانی به غیزانیه موفقیت آمیز بود/ اجرای مرحله دوم پس از ۵۰ روز

حل مشکل بی آبی روستاهای غیزانیه و جاری شدن آب در لوله ها تنها خبر خوشی است که شاید از هر کدام از اهالی این منطقه بپرسیم، به آن اشاره کند.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، بالاخره پس از مدت‌ها تحمل رنج بی آبی در منطقه غیزانیه، حالا خبر‌های خوشی برای اهالی منطقه به گوش می‌رسد. قرار است به زودی مرحله دوم آبرسانی به دیگر روستاهای بخش غیزانیه که عمده جمعیت آن را تشکیل می‌دهد در مدار قرار گرفته و آب نوشیدنی و پاکیزه در لوله کشی‌های داخلی مردم جاری شود.

 بی آبی در غیزانیه به چه زمانی بر می گردد؟

بی آبی در بخش غیزانیه مربوط به بیش از یک دهه است. اهالی پس از طرح نامناسب لوله کشی در سال ۸۳ با مشکل آب آشامیدنی روبرو بودند. طی این مدت مردم و مقامات محلی بار‌ها نسبت به کمبود آب، یکی از نخستین نیازمندی‌های بشری در این منطقه هشدار داده بودند. این بخش فاصله زیادی با کلانشهر اهواز ندارد و یکی از مناطق مهم استخراج نفت به شمار می‌آید. 

زندگی مردم غیزانیه به شدید وابسته به آب است. اکثر مردم روستانشین هستند و شغل روستاییان دامپروری است. هر حیوان چهار پا در هوای گرم ۴ لیتر آب مصرف می‌کند و مرغ‌ها نسبت به سایر پرندگان آب بیشتری می‌خورند. در بخش کشاورزی نیز آب زیادی نیاز است.

همین وابستگی مردم غیزانیه به آب موجب شد تا پس از کشمکش‌های فراوان با مسئولین، اهالی منطقه که از بی آبی و گذشتن لوله‌های نفتی از چند قدمی شان حسابی کلافه شده بودند، صبرشان لبریز شده و اقدام به بستن جاده مهم و ترانزیتی اهواز به امیدیه نمایند. این کار سر و صدای زیادی به پا کرد و همه مسئولان دست به کار شدند تا سریعا مسئله کمبود آب نوشیدنی غیزانیه را رفع نمایند.

مرحله اول آبرسانی به غیزانیه؛ رفع ۸۰ درصد مشکلات آب آشامیدنی

دستور ویژه رئیس جمهور نیز برای رسیدگی و حل معضل بی آبی در غیزانیه به استانداری خوزستان صادر شد.هر چند گفته ها نشان می داد استانداری خوزستان پس از ۱۲ سال وعده افتتاح طرح جدید آبرسانی به خوزستان را در سال ۹۵ داده بود، اما تا سال ۱۳۹۹ محقق نشده بود که در  واکنش به این موضوع گفت: «زمان آنچه به من قول داده بودند زودتر از این‌ها بود.» در اطلاعیه‌ای که استانداری خوزستان پیشتر منتشر کرده بود نقش غلامرضا شریعتی را در مسئله غیزانیه مهم خواند که توانست با «تاکید و پیگیری، پای مسئولان استانی را به غیزانیه باز کند.»

در ادامه این اطلاعیه همچنین گفته شده بود که نظارت مستمر بر طرح آبرسانی به غیزانیه وجود داشته، اما به دلیل وجود «معارضین صنعتی و محلی» و همچنین تغییر قیمت‌ها اجرای پروژه با تاخیر مواجه شد.

فاضل عبیات معاون عمرانی استانداری خوزستان پیشتر با بیان اینکه خط انتقال آب از تاسیسات شیبان به صفیره به منظور افزایش فشار و حجم آب در بخش غیزانیه اهواز به بهره‌برداری رسید، گفت: با انجام این اقدام حجم آب ۳۰ روستا به میزان ۳ برابر افزایش یافته است.

او در ادامه افزود: پروژه آبرسانی به بخش غیزانیه پس از مدت‌ها وقفه امسال  آغاز به کار کرد و به بهره برداری رسید و «مشکل اساسی تامین آب نوشیدنی منطقه را رفع کرد.» خط انتقال آب از تاسیسات شیبان به صفیره که به منظور افزایش فشار و حجم آب در بخش غیزانیه اهواز برای ۲۸ روستا و جمعیتی بیش از ۱۶ هزار نفر به بهره برداری رسیده بود پس از پشت سر گذاشتن آزمایش و شستشوی خطوط لوله، سرانجام  آب پرفشار آشامیدنی را در لوله خانه‌های مردم جاری کرد.

عبیات طول این خط لوله را ۲۵ کیلومتر با قطر ۶۰۰ میلیمتر اعلام و بیان کرد: آب منطقه غیزانیه ۱۰ تا ۱۲ روز زودتر از موعد به اهالی رسید و با راه اندازی آن حدود ۸۰ درصد مشکلات آبی مردم رفع شد. لازم به ذکر است که ۷ روستا فاقد شبکه آبرسانی نیز وارد مدار لوله کشی شده و ۴۳ کیلومتر خط لوله برای آنان کشیده شد. هزینه کلی این دست اقدامات حدود ۷۵ میلیارد تومان برآورد می‌شود.


بیشتر بخوانید


آبرسانی به بیش از ۴۰ روستا در مشرحات و نزهه

صادق حقیقی پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان نیز پیشتر در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه مسئولیت تامین آب شرب اهالی غیزانیه از سوم خردادماه بر عهده شرکت آبفای استان قرار داده شد، گفت: ما قول داده بودیم که آبرسانی زود‌تر از موعد ۳ هفته‌ای به پایان رسیده و مشکل آب در عمده روستا‌های غیزانیه و مشرحات برطرف گردد که با همت صورت گرفته این کار انجام شد.

او همچنین از فعال بودن همه طرح‌های خط انتقال آب اطلاع داد و افزود: هدف از پروژه انتقال آب از شیبان به غیزانیه، آبرسانی به ۳۶ روستا در دهستان نزهه و ۷ روستای مشرحات است. همچنین برخی روستا‌های غیزانیه از تاسیسات کم لوله رامهرمز آب را دریافت می‌کنند و امیدواریم تا با جداسازی برخی روستاها، بتوانیم آب بیشتری به روستا‌های انتهای مسیر خطوط لوله منتهی به بخش غیزانیه برسانیم.


بیشتر بخوانید


حل مشکل بی آبی غیزانیه و حال و هوای مردم

مریم یکی از روستانشینان غیزانیه که پس از مدت‌ها می‌تواند با خیال آسوده شیرابه‌های آشپزخانه را باز کند و بدون نیاز به صبر برای رسیدن آب یا برداشت از مخازن ذخیره شروع به شستن ظرف‌های خود کند، می‌گوید: زندگی ما به همین آب وابسته است و از حل مشکلات آب نوشیدنی بسیار خوشحال هستیم. او ۴ فرزند دارد، ۲ دختر و ۲ پسر، یکی از فرزندانش به دلیل کمبود آب به شهر مهاجرت کرده است.

خانواده سیلاوی هر روز بعد از صرف غذا باید ظرف‌ها را در آشپزخانه نگه می داشتند تا بلکه آب وصل شود و ظروف را شستشو دهند. زهرا یکی از دختران مریم است که هر روز مجبور بود برای شستن ظرف‌ها دبه آب را تا مخزن ذخیره آب برده سپس آن را تا خانه حمل کند.

او گفت: از زمانی که به یاد دارم مشکل آب داشتیم، حالا از اینکه بالاخره پس از مدت‌ها آب پر فشار وصل شده خوشحالم، زیرا می‌توانم شیر را باز کنم و آب در حوضچه محل شستن ظروف جاری شده و پاکیزگی را به ما هدیه دهد.

مصطفی یکی از اعضای خانواده که مردی ۵۰ ساله است و ۱۰۰ راس گوسفند و بز دارد، با شکر خداوند بابت رسیدن آب، گفت: برای رساندن آب به احشام خود با مشکلات زیادی مواجه بودیم، درحالی که معیشت ما از طریق همین حیوانات می‌گذرد و از فروش شیر و پشم آنان درآمدی کسب می‌کنیم. حالا با حل مشکل کمبود آب، دیگر خیال مان برای تامین آب مورد نیاز چهارپایان راحت است.

مسئولان توجه بیشتری نسبت به حل مشکلات داشته باشند

نجابت را می‌توان از این مردم آموخت. آنان سنگ صبوری هستند که علی رغم بدقولی ها، اما باز هم شکیبایی خود را نشان دادند تا زمانی که جان به لبشان رسیده بود. اکنون آب آرام آرام و روستا به روستا در غیزانیه جاری می شود تا زندگی مردم را روان‌تر کند اما لازم است تا مرحله دوم نیز در زمان مقرر شده به بهره برداری برسد و مشکلات آب نوشیدنی مردم را رفع نماید. لازم به ذکر است که همانند غیزانیه نیز در دیگر مناطق خوزستان کم نیستند و امیدواریم مسئولین با اهمیت بیشتر به مشکلات آب نوشیدنی در دیگر منطقه‌های استان در رفع مشکلات مردم اهتمام بیشتری ورزند.

گزارش از ساسان ناصری زاده

انتهای پیام/ن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
محسن
۱۵:۱۰ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
موفقیت امیز بود؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!
نه تو رو خدا میخواستید کشیدن یه خط لوله آب تو دشت خوزستان که پستی و بلندی هم نداره موفقیت آمیز نباشه.
عماد
۱۲:۲۸ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
۵۰روز یعنی رفت تا ۵۰سال دیگه مرحله دومش انجام میشه
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
مثل همیشه تا یه مسئله بحرانی نشه مسئولین اونو نادیده می‌گیرن
علی نواصر
۰۹:۴۳ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
انشالله که تا ۵۰ روز دیگه واقعا آب بیاد